Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

SAP Лего for dummies

sap labs lego

Като човек, продал най-хубавите си години на SAP, не мога да не споделя този уникален бизнес модел. Сътворен е от ВиПи-то на SAP Labs в Пало Алто (Ю Ес Ей) и може да се окачестви като своебразен шедьовър в бест практисис за ритейл.

И така:  човекът – Томас Лангенбах се казва – влиза в някой от онези гоУеми хипермаркети и си взима мега скъпичко, 140 доларово, Стар уорс кольекшън милениум едишън, лего. Куул. После взима, че му отлепя баркода (например с нокът) и понеже природата не търпи празно място, веднага залепя друг (на негово място, например с плюнка, с високо pH).

Пак после, предреден от поне трима пенсионери, но позитивно настроен, все пак стига до една от 136-те каси и тика в ръцете на чевръстия касиер баркода с все легото.  И хоп, въй, ах, м… м. – цена 20 долара.

Но там касиерите са по-чевръсти в ръцете отколото в цените, не са като нашите дето фащат сичко.

Нашичкият висш мениджър се прибира у дома си за 2 млн. долара и зарежда интернет експлорер (да бе) с хоум пейдж – ebay. Не след дълго мега-тузарското, хипер-скъпо лего запрашва към съседния щат срещу скромната компенсация от 99.99 долара.

И така 2 000 пъти.

И полицията не може да го хване, щото е умен, бачка в SAP Labs. Ама след тая публикация не гарантирам, защото ФБР са ми RSS абонати.

Радислав “ex-SAP Лего” Кондаков

Който не разбра нищо, може да види оригиналната новина ей тук. Ама е на английски 😛

Изображение: www.syracuse.com

Тагове: , , , , , ,

2 Коментара

  1. Мани, мани – вие у SAP сичко сапикясвате! 😀

  2. Ааа – пледирам невинен. Сега съм независим Лего-баркодър :)

Коментирай