Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Моите 10 малки тайни

Неуморимият играч Пламен започна, а Нора пък пожела мойта светла личност да разкрие 10 малки тайни.

Знам, че бюджетът е зле, затова ще обложа десетте тайни с ДДС, което, все още, прави 12. Дано моето разобличаване помогне поне малко на държавата.

1. Едно време течният шоколад беше кът, а пък нашите не пазаруваха от Кореком. Този факт обаче не охлади моят ентусиазъм, и въоръжен с тъмнокафяво блокче и пластмасова чашка, аз смело завъртях копчето на котлона на „4” и, ухилен, начупих какаовото изкушение. После не ми остана нищо друго, освен да гледам извивките на дима, печката, която поглъщаше чашата и да вдишвам аромата на изгоряла пластмаса. Е, разбира се, в устата си усещах и вкуса на предстоящия бой.

2. Не знам дали съм бил петокласник-природолюбител или малък, гаден садист, но безспорният факт е един – в нас имаше няколко аквариума плюс няколко терариума. В тези далечни времена нямаше ЕС и аз, съответно, не успях да получа финансиране за голяма бройка аквариуми, която направи 5 и 3 литровите буркани особено ценни в моите очи. Но по-интересно беше съдържанието, което – за ужас на майка ми – включваше тритони, жаби, костенурки, гущери, дъждовници и всякаква сродна гад. Рибите, финките и папагалите никой не ги броеше за животни. Познайте кой ми беше любимият автор по това време?

3. Кварталът, в който израснах, никак не беше мирен. Не го сравнявам с френско предградие (13), но ядях шамари от батковци-лумпени, което нараняваше воинската ми чест. Баща ми ме уреди да тренирам киокушин карате в 6-ти клас, а тогава нямаше много места, където да станеш Брус Ли. Тренирал съм дълги години, но не за да разбера и практикувам философията, а да мога да се млатя. Поне проумях, че боят винаги трябва да се избягва. Когато е възможно и когато са повече 

4. На една от тренировките (в ранните години) се разсеях и леко се наведох докато загрявахме хидза гери – удар с коляно нагоре. Фраснах се здраво в лицето, болеше, а другите се разпраха от смях.

5. Бил съм се с момиче, тамън ми се откри отдясно и ни разтърваха. В своя защита ща кажа, че тя беше по-голяма, по-едра, дебела и агресивна, а аз бях дежурен в голямото междучасие и не пусках никой преди звънеца за ученици. Освен това започна първа.

6. От малък съм чатър. Започнах по принуда, като ученици не ни даваха да говорим в час – да, едно време беше така. За тази цел с другарчето до мен си пишехме на гърба на тетрадките разни простотии и си ги разменяхме. В една от чат сесиите ме осени прозрението, че учителката по биология прилича на едната от водните ми костенурки. Законът на кармата не закъсня – биоложката каза – я да видя какво толкова си пишете вие, после лицето и стана мораво и тя излезе. Едвам оттървах намаляване на поведението.

7. Преди години, когато карах към офиса две колежки и благославях непочистения сняг, те заговориха съвсем свойски и весело за Елена Рудолф. Тогава работих в немска фирма и определено се зачудих коя тази Елена. Когато ги попитах, те изпаднаха в неудържим, предколеден смях.

8. Прилепите внасят ужас и погнуса, в иначе безстрашната ми душа.

9. Дори мисълта за бънджи скок или падаща агония с парашут на гърба предизвиква изтръпване на крайниците, на иначе безстрашното ми тяло.

10. Като малък майка ми донесе Правец 8М и геймих като изоглавен поне година – две. Вместо да уча, аз умело комбинирах играта навън с виртуалната реалност. То не беше Конан, каратека, ацтека, супер пакман, тетрис, супер артилери…. И сега, от носталгия, посягам към Age of Empires 3 и Unreal Tournament, но много рядко и за кратко.

11. Веднъж спасих мъж и жена от удавяне на плажа, имаше мъртво вълнение и аз, като истинска баба Илийца, се сборих с него. Накрая те излезнаха от водата и не се обърнаха дори за едно благодаря. Бях потресен, мокър и се чувствах като неоценен герой.

12. Преди десет години, при една командировка, играх в казиното на Монте Карло. Още първият ми 1 франк, който потъна в машината ми донесе 100. Почувствах се богат, жетоните ми инжектираха кураж, и вдъхновен, неусетно и джентълменски им върнах част от парите.

Предавам щафетата на  Стефан Русев, Марио Пешев и Ради Радев


Тагове: , ,

19 Коментара

 1. Много ме разсмя! Дотук всички учасници в играта публикуват страхотни материали! Ех, какво детство имахме, а?

 2. Между другото, гнуся се от всякакви буболечки, но Джералд Даръл ми беше любимия писател и на мен в детството. :-)

 3. Благодаря, много забавна игра :)

  На Джералд Даръл знаех книгите наизуст и непременно ще отида на море на Корфу :)

 4. Наистина свежо и перфектно!Книгите на Дж.Даръл за съжаление открих доста късно, но това не намалява тяхното очарование.Детството и споменът за него са много важни.

 5. Благодаря, по-добре късно отколкото по-късно :)

 6. :) Страхотно! Цял ден, благодарение на тази блог-игра се чувствам като във филм от рода на “Войната на таралежите” :)

 7. Хаха, има нещо такова :)

 8. Това беше култово “Е, разбира се, в устата си усещах и вкуса на предстоящия бой.”

 9. Не ми се размина, майка ми се прибра малко след това и нямах време да проветря :)

 10. Вчера, заради тази блог-игра, замалко да направя пожар! Писах си сутринта моите десет тайни, като преди това сложих да си препека две филийки и….ги забравих. Сетих се след половин час, когато миризмата на изгоряло затропа силно по вратата! :)

 11. Хехехе. Да се нокаутираш сам с хидза гери е успех, който не се постига никак лесно :)
  За теб предполагах, че си капиталист от малък и случката с манифактурата за течен шоколад ми го доказва :) Ако не беше с цел продажба, предполагам щеше да си изядеш блокчето ? :)

 12. Мани, мани – умрях от срам, но повече ме боляха носа и устата.
  Лакомия съм от малък и щях да го изям, ако не се беше стопила чашата на котлона :)

 13. Вива Джералд Даръл, разбира се! А коя е все пак Елена Рудолф? :)

 14. Елена Рудолф не е жена, а животно;)) Това е елена, който тегли шейната на дядо Коледа. По немска трактовка се казва Рудолф.

 15. Да, това е името на добичето :) . Интересното е, че аз тогава много добре си го знаех този елен, но явно съм бил леко разсеян, щом се затормозих, че не я знам тази :)

 16. Аз пък се пошегувах :(

Trackbacks

 1. Моите 10 малки тайни « Блогът за маркетинг и идеите за маркетинг на Стефан Русев
 2. 10 малки тайни – Greatest hits | Богатство.net

Коментирай