Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Приятелски съвети към Софийска вода

Дългогодишен и лоялен клиент съм на Софийска вода. Не че имам избор. И като такъв ще си позволя да им дам една съвсем приятелска и добронамерена обратна връзка, без да смея да я нарека съвет, както непредпазливо сторих в заглавието.

И така – има авария. Водата спира внезапно сутринта, без предупреждение. Благодарение на развития квартален нетуъркинг и офлайн фейсбук, някак си успяваш да доловиш сухия сезон по ефира и си сипваш два легена (пластмасови) с вода.

Обратна връзка: Моля ви, предупреждавайте предварително при голяма авария и дълго спиране на водата. Знам, шегувам се 

Както стана ясно, очакванията, че повредата ще бъде отстранена за няколко часа, се оказват напълно неоправдани – вечер след работа, в горещия летен ден, ти гледаш тъпо безмълвната мивка и притихнало казанче. Вода няма, добре, че е останало в легените. Слава Богу, шокът от изненадата не е твърде голям, защото пред тотално разораната уличка пред блока са поседнали 7-8 мъжаги в работно облекло и прослушват най-новите поп фолк парчета, което вече е събудило в теб известно подозрение.

Обратна връзка: Моля ви, осигурете на служителите си дискове и с други стилове музика.

Похвала: Макар и слаба, водата вечерта потече и ознаменува всенародно веселие.

Сутрин, като истински работохолик, се излюпвате рано и впервате блеснал поглед в огледалото на банята. Въпреки грубото насилие над чешмата, живителната течност не потича и след 10 минути вие се бръснете, псувайки.
Кратката справка през прозореца рисува следната живописна картина: пред блока са поседнали 7-8 мъжаги в работно облекло и все така прослушват най-новите поп фолк парчета. Двама от тях крещят и нагрубяват възмутени и мръсни граждани със завидна вещина.

Обратна връзка: По дяволите, направете им работното време на тези фенове от 8.30 часа! И вместо да викат на горките клиенти, да им подаряват по една бутилка минерална вода.

Радислав Кондаков

Тагове: , , , ,

4 Коментара

  1. Това не се случва само с клиентите на Софийска вода, а е начинът на работа на всички фирми за комунални услуги. При нас (гр. Елин Пелин) е ежедневие. Явно начинът на работа идва от някакъв “хедкуотър” – “Вселенска вода” или нещо подобно, и се разпространява с наръчници.

  2. Мда, най-вероятно… :)

  3. Хиляди благодарности уважеми Началници и Специалисти от Софийска Вода!Направо още не можем да повярваме ,какво направихте така бързо и ануратно за нас и нашият район вчера на 17.06.2011г.!!! Банкя ,кв.Градоман,ул.”Мальовица”№ 8-10 и 12!Просто вашите момчета са чудесни в работата си.Дойдоха сутринта с новата си техника и яко се трудиха до 20 часа вечерта и само за един ден направиха чудеса с трудът си за нас.Сега имаме вече вода и ние и съседите ни за което всички заедно безкрайно сме ви благодарни.Да сте живи и здрави!

  4. @ Мария Георгиева – браво на момчетата, вслушват се в приятелските съвети 😛

Коментирай