Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Един перфектен ден

Всъщност, Пламен се оказа прав, никак не е лесно да се пише по темата. Или просто ми “заби” въображението. Темата? Да – Един перфектен ден

Започвам, та дано я докараме до вечерта или поне до късния следобед.

Кървав изгрев, който съзерцавам от голямата тераса на планинската си къща, а дробовете ми се пълнят с ароматен въздух. Бодър и свеж, изобщо не ми се спи (сериозно!), дори преди да се бухна в басейна. Благодарение на глобалното затопляне е вечно лято и това прави прогнозите на Емо Чолаков донякъде еднообразни, но ще го преживее. Медведев звъни на пожар, но ми писна и от него. Днес няма да му вдигам, да не ми сбози перфектния ден.

Закуска. Няма да казвам каква, да не ми откраднете рецептата. Децата ядат сами, без подканяне и сложни преговори.
Сядам да пиша в кабинета на последния етаж, а гласовете на хлапетиите от площадката в двора ми действат вдъхновяващо.

Обяда ми го доставят от любимата пицария. С хеликоптер. Не е проблем, дворът е огромен, има къде да кацне, без да ми се бърка в микроклимата. Със съпругата ми хапваме в любимата ни беседка, на брега на езерцето, в югоизточната част на двора, а децата – уморени и с пълни коремчета, вече спят. Смс от Обама, не го и поглеждам. Не и днес – перфектният ден.

След това си дописвам главата и се заемам с новия алпинеум в градината. Не успявам да му се отдам напълно, защото с жена ми отиваме да пояздим преди следобедния филм в домашния киносалон.
Времето се разтяга като дъвка „Идеал”, а програмата се сгъстява. Малко куидич със Захари Грънчаров aka Хари Потър и компания, разходка из Графството с пушилист в уста, половин час фехтовка с Йода и кратка реч пред Джедайския съвет, тенис с Премиера…

Привечер неочаквано ни посещават цяла рота приятели, което категорично слага началото на страхотно градинско парти.

Това е само началото на една перфектна вечер, за която няма да узнае никой.

Освен Блейд.

Радислав Кондаков

Тагове: , , ,

11 Коментара

 1. Доста поумувах , но реших да не го пиша Току съм си скрила топката сама .А иначе това което чета е доста приятно.

 2. Благодаря. А защо не го написа :) ?

 3. Перфектни мечти, перфектно разказани… Пожелавам ти да се сбъднат!

 4. Благодаря Поли, да ти се връща :-)

  Айде сега, ти си наред 😉

 5. За кабинета и за язденето – искам и аз! 😉

 6. Ще те уредя 😉

 7. :))) с последните неща ме развесели! Пожелавам ти да се сбъдне този перфектен ден, а защо не и да сложи началото на една безкраааайна поредица от перфектни дни :)

 8. Благодаря ти от сърце. С твоя помощ един гастарбайтер в емиграция (еле я) успя да се зареди за следващата порция пъшкане за насъщния.Нещо повече- усмихвам се,меко казано,защото се оказва,че не съм единствената кокошка,която сънува просо.Здраве да е,това поне не могат да ни отнемат-да си помечтаем.Но ако мечтите се сбъднат? Тогава к’о праим?ППН-поискай,посмей,направи!!! Много поздрави и пожелания за много усмивки.Човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му.

 9. @ Алексадрина и Корнелия – благодаря! :-)

 10. Прекрасно и живо написано, и аз бях там.. в тълпата на партито )))! Страхотно преживяване!! Браво! И как беше това с ППН- мисля, че действа. Смели мечти на всички, които са от този отбор!

 11. Ако този ден се повтори и потрети,и т.н.,сигурна съм,че ще ти омръзне.

Коментирай