Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

10 ценни идеи от д-р Джоузеф Мърфи

Джоузеф Мърфи

Д-р Джоузеф Мърфи е световноизвестен автор, терапевт и преподавател.
Член е на академичната общност при Индийския университет, вицепрезидент е на международната асоциация „Ново мислене“, включен е в почетния списък от избрани личности – „Еталони на успеха“. Има квалификация на доктор на науките в такива дисциплини като фармакология, химия и религиознание. Прочут е с умението си да „превежда“ безценните находки на световните религии на достъпен и разбираем език, приложим в ежедневието на обикновените хора. Непосредствен предшественик на Морган Скот Пек в голямата тема за синтеза на психология и религия, д-р Джоузеф Мърфи си извоюва световно признание със своята класическа книга „Силата на твоето подсъзнание“, излязла в милиони екземпляри на десетки езици.

Автор е на 35 книги, като повечето от тях са безспорни бестселъри: „Удивителните закони на космическото съзнание“, „Космическата сила в теб“, „Чудодейна сила за безчетни богатства“, „Непобедимата сила на успеха“, „Чудото на духовната динамика“.

Ето и обещаните в заглавието 10 идеи:

  1. Съкровищницата е в самите вас. Обърнете поглед навътре, за да получите отговор на най-съкровените си желания.
  2. Най-голямата тайна, притежавана от великите хора на всички времена, е тяхната способност да влизат в контакт с подсъзнанието и да освобождават силите вътре в него. И вие можете да направите същото.
  3. Вашето подсъзнание крие отговора на всички проблеми. Ако преди да заспите пошушнете на подсъзнанието си: „Искам да стана в 6 часа“, то ще ви събуди точно навреме.
  4. Вашето подсъзнание е творец на вашето тяло и то може да ви излекува. Приспивайте се всяка вечер с мисълта за съвършено здраве и вашето подсъзнание, като ваш покорен слуга, ще ви се подчини.
  5. Всяка мисъл е причина, всяко състояние е следствие.
  6. Ако искате да напишете книга, прекрасна пиеса, да изнесете хубава реч пред публика, предайте тази мисъл с обич и чувство на своето подсъзнание и то ще реагира по съответния начин.
  7. Вие сте като капитан, направляващ своя кораб – той трябва да дава правилни заповеди, вие също трябва да давате правилни заповеди (мисли и образи) на вашето подсъзнание, което контролира и управлява всички ваши преживявания.
  8. Никога не си служете с изрази като „Не мога да си го позволя“ или „Не мога да направя това“. Вашето подсъзнание се подчинява на думите ви и се грижи за това да нямате парите или възможности да направите онова, което искате да направите. Говорете утвърдително „Мога да направя всичко чрез силата на моето подсъзнание.“
  9. Принципът на живота е принципът на вярата. Вярата е мисъл в съзнанието ви. Не вярвайте в неща, които могат да ви навредят или наскърбят. Вярвайте във възможностите на вашето подсъзнание да ви излекува, вдъхновява, да ви направи силен и преуспяващ. Нека ви бъде според вярата ви.
  10. Променете мислите си и ще промените съдбата си.

Използвана литература:

Д-р Джоузеф Мърфи

«Силата на твоето подсъзнание»
ИК Кибеа, ISBN 954-474-136-4

Тагове: , , , ,

Коментирай