Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Силата на концентрацията

концентрация

Хората смятат, че концентрация означава да казваш „Да” на нещото, върху което се концентрираш. Но изобщо не е така. Концентрация е да казваш „Не” на стотиците останали добри идеи. Трябва да избираш внимателно.

Стив Джобс

Концентрация, дисциплина, много работа, поставяне на цели и, разбира се, удоволствието от постигането им след това. Това са всички важни уроци в живота.

Кристи Ямагучи, златен медалист по фугирно пързаляне през 1992г.

Първото съществено нещо, което е от значение за развитието на детето, е концентрацията. Дете, което се концентрира е изключително щастливо.

Мария Монтесори

Твоята концентрация определя твоята реалност. (“Your focus determines your reality.“)

Манипулиран превод на думите на Куай Гон Джин, джедай

Винаги помни, че концентрацията е залегнала в основата на овладяването на ума.

Робин Шарма

Диверсификацията може и да защити богатството ви, но концентрацията е тази, която го изгражда.

Уорън Бъфет

Повечето хора имат погрешна представа за същността на концентрацията. Свързват я с усилена работа и не винаги приятните спомени от училище, убедени са, че да се концентрираш е трудно. Обаче, ако някога сте потъвали в наслада, гледайки филм или слушайки музика, то съгласете се, че концентрацията идва съвсем естествено, ако сте погълнати от нещо, което ви доставя удоволствие.

Концентрацията не изисква свръхчовешки усилия, но определено изисква практика.

Джон Кехоу

Без концентриране вие не можете да минете ни една крачка напред.

Ако искаш да успееш в нещо, концентрирай мисълта си към него. Този закон работи и за Доброто, и за злото… Този закон наричаме закон на щастието.

За да може човек да се справя с всички свои енергии в себе си, били те положителни или отрицателни, той трябва да изучава закона на концентрирането. Когато е концентриран, съсредоточен в себе си, човек може да управлява своя страх, т.е. той може да го контролира.

Учителя Петър Дънов

Тагове: , , , ,

4 Коментара

  1. От филма “Желязната лейди”, Маргарет Татчър:

    “Внимавай какво мислиш, защото мислите стават думи, думите стават действия, действията стават навици, навиците оформят характера ти, а характера определя съдбата ти.”

  2. Мда, не може да се отрече, че е права :-)

  3. Няма спор че концентрацията е в дъното на повечето човешку успехи. Но постигането на концентрация е направо изкуство, мисля че будистите или по – точно монасите го умеят това най-добре.

  4. Факт, не е фасулска работа…

Коментирай