Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

144 възможности от Кирил Стойчев

144 възможности

Ако искаш да познаеш изобилието, мисли за въздуха. Той никога не свършва, достатъчно е само да дишаш.

Така е и с храната, парите, щастието и всяка друга величина, от която се нуждаете. Достатъчно е само да следвате призванието си. Да правите това, в което сте най-добри, да изпълните отредената ви роля в живота, тази, чрез която сте най-полезни на обществото.

Днес намери нещо, с което да занимаваш ума си, в противен случай той ще започне да те занимава.

Умът е ценен инструмент, но трябва да имате съзнанието, че той е именно инструмент за постигане на целите ви, затова концентрирайте се върху тях. Обикновено мислите ни скачат от едно място на друго, вниманието се отвлича и в крайна сметка се оказва, че вместо ние да използваме ума си, той използва нас. Границата е много тънка, не я преминавайте.

Ако вървиш по утъпкани пътища, няма да оставиш следа. Днес направи нещо ново, с което да запомниш този ден завинаги.

Животът ни принуждава да влизаме в коловози и да ги следваме, което прави всекидневието ни скучно. Но нима някой ти е забранил днес да направиш нещо ново, нещо неочаквано, нещо различно, нещо, което до този момент не си си позволявал? НЕ! Ами, действай! Сами създаваме коловозите, но и сами можем да излезем от тях

Това, което отлагаш във времето, краде от твоето бъдеще.

Всяко отложено задължение се натрупва, подобно на финансовите дългове. Един ден всички неща, които сте отложили, трябва да бъдат свършени. Този ден е вашето бъдеще, искате ли то да бъде затрупано с ангажименти (буквално да страдате от недостиг на време)? Да отлагате задълженията си, е все едно да живеете на кредит. Един ден сметката трябва да бъде платена, и то с лихвите. Защо не го направите днес, докато е малка?

Помощта, която даваш, съгражда мост, по който хората ще стигнат до теб, когато си в нужда.

Ако днес дадете най-доброто, на което сте способни, помагайки на другите, какво повече бихте могли да желаете от себе си или хората да искат от вас? Когато вие се нуждаете от помощ, ще получите същото отношение.

Трудностите, с които ще се сблъскаш днес, ще отключат вратата на успеха.

Безспорно човек може да живее и като заобикаля трудностите. Успехът също ще го заобиколи. Така че, радвайте се на всяко препятствие, което се изправи пред вас, защото успехът се крие зад него.

Тези, и още 138 възможности може да намерите в новата книга на Кирил Стойчев. В нея има сентенции на тема успех, богатство, управление на времето, положително мислене, щастие и взаимоотношения, сила на мисълта и концентрация, работа и творчество, както и много други.

Ще завърша с увода към книгата:

Тази книга съдържа 144 възможности да направите деня си по-добър. Изберете една от тях и я реализирайте днес. Отворете на произволна страница и прочетете мисълта, написана там. Ако тя е в унисон с вашето състояние или потребност в момента, значи съм си свършил работата.
Може да прочетете целия текст и за 1-2 часа, но когато го писах, имах предвид читателят да отваря всеки ден по една страница и да използва написаното там като съвет, препоръка за деня; като идея, която да го вдъхнови и мотивира.

При последователно четене, мислите не са подредени по категории, но в края има списък, който може да използвате, когато търсите съвет за конкретна ситуация или тема. Друг начин да ползвате книгата е като избирате число от 1 до 144 и прочитате съответната мисъл.

Написаното е резултат от моя личен опит, от моите грешки и успехи. Като консултант съм давал много от тези препоръки на хора, потърсили помощ от мен. Обратната връзка, която имам, е, че думите ми са помогнали. Затова реших да синтезирам знанието и опита си в 144 съвета, които, искрено се надявам, да помогнат и на вас. Да се справите с трудна житейска ситуация, да коригирате грешен модел на поведение или мислене, да реализирате своя потенциал.

“144 възможности” може да бъде закупена от книжарниците, или да бъде поръчана от тук в хартиен и електронен вариант.

Тагове: , , , , , , , ,

Коментирай