Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Успехът на един Терминатор

arnold

“Всичко е в главата ми”.

Да, това са думи на Арнолд Шварценегер. Но не, те нямат нищо общо със стария виц, където мутрата разбива с глава прозореца на вагона, и казва на спътниците си – студент и девойка следното: „Не е важно да имаш тук (сочейки бицепса си), а тук (пръстът му е на челото).

Не, думите му са напълно сериозни, именно защото той е изкачил върховете на бодибилдинга, покорил е Холивуд и преуспял в бизнеса с недвижими имоти не благодарение на мускулите си, а на мислите и въображението си. Е – разбира се, гарнирани с много работа и щанги. Но ето какво казва Джон Кехоу в книгата си „Подсъзнанието може всичко” :

„Арнолд помни времето, когато е нямал нищо друго, освен твърдата вяра, че мозъкът му е ключът към осъществяването на всичките му планове.”

И после цитира самият Шварценегер:

“Още като малко момче аз мислено си представях себе си такъв, какъвто бих искал да бъда. В мислите си никога не съм се съмнявал, че ще стана точно такъв. Мозъкът е наистина уникален. Още преди да стана “Мистър Вселена” аз вече си представях, че съм победител в този турнир. Главната награда беше моя. Аз толкова пъти мислено побеждавах, че вече не се съмнявах, че ще стане така. Същото се случи и кариерата ми в киното. Виждах се като талантлив актьор, който печели много пари. Аз буквално чувствах успеха и усещах вкуса му. Просто знаех, че това ще се случи.”

arnold

След такова начало, ще е грехота да цитирам Уикипедия, затова нека надзърнем в хороскопа му. Погледът ни (или поне моят) ще бъде привлечен от стелиума (троен съвпад) на Слънце, Сатурн и Плутон във втори дом, в Лъв. Изключителна сила и мощ, съчетание между дисциплина и неудържимо желание, между спазване на строги правила, но не сухо, а с интензивна страст. Бодибилдингът е под силното влияние на Сатурн – той е свързан с желязна дисциплина, тежки тренировки, много лишения, дългогодишен труд и добре планирани и поставени цели.

Освен Слънце съвпад със Сатурн, Шварценегер има и Луна в Козирог – знакът, управляван от Сатурн.
Всичко това, съчетано с мощната енергия на Плутон, дават на Арнолд една неудържима амбиция за успех, който той преследва с всичките си сили. А те са много – двете планети и Слънцето са във втори дом, резервоара на енергия, при това в могъщия знак на Лъва.
Като прибавим и Юпитер в 5ти дом, в Скорпион, имаме идеални предпоставки за забележителна и много печеливша кариера в силовите спортове, както и на сцената.

Въпреки че Марс е в 12ти дом, където не се счита за силен, интерсептираният Овен в 10ти дом се оказва доста мощен, което е видно и с тоталното доминиране на Шварценегер в професионалния бодибилдинг години наред. Марс е съвпад с Уран, планетата на новото, оригиналното и неочакваното. И наистина – той бележи нова епоха в културизма, с уникалната за времето си визия. А Уран е свързан и с ума и интелекта.
Хармонията и естетиката са ключови за бодибилдинга, а Арнолд определено е облагоделстван и в тази насока – управителят на 10ти дом (домът на призванието и кариерата) – Нептун се намира във Везни, а в 1ви дом е не друг, а богинята на красотата и хармонията – Венера.
Ако който е все още изкушен да поставя под съмнение умствените способности на Арнолд Шварценегер, то нека да вземе под внимание и това – Меркурий в съвпад с Асцендента му. Не, не случайно е започнал да работи с ума си.

Радислав Кондаков

Тагове: , , ,

4 Коментара

 1. много интересно Ради … все по интересно ми става с книгите на Джон Кехоу, Петър Дънов ….но незнам как да почна и от къде…имам желание да променя много неща в живота си….но кое да е първото…мислите ми просто скачат от едно на друго и не знам как да се концентрирам…

 2. Усети какво търсиш, от кое имаш нужда, кое те е довело до тези книги…

 3. Щом се заговори за психика и добри народопсихолози, работата стана сложна. Днес сме свидетели как един и сащ
  автор пуска книги \”как да спрем цигарите за 20 дена\” \”как
  да натрупаме милиони\” и \”Как да направим коремна преса за 2 месеца\”.

  Хората днес са отчаяни, имат нужда от своята емоционална дрога. Тези хора знаят как да им я предоставят, Бате Арни например говори пълни глупости, как се наслаждавал на победата в главата си и тн,… това може би е ставало но малко хора знаят колко генетичния фактор играе роля, колко къртовски труд към този генетичен фактор е добавен и колко тънки сметки. Занимавам се с бодибилдинг от години и знам какво говоря..

  Вземете един зарибен сополанко от улицата без грам ген, пари и желание за труд.. и нека си е зарибен за мускули и бързи резултати.. нека вижда каквото си иска в главата… ще види мистър олимпията през крив макарон :)

  Книгата на Кьосаки е не друго освен добре разказани приказки за лека нощ. Той не казва нищо ново и революционно, просто го разказва добре…

 4. Ilcho, така е – естествено, че Арнолд не е станал това, което е, само заради мислите и въображението си, но то му е помогнало. Най-малко да намери начините за да стане шампион и холивуд стар. Сега друг е въпрос, кои от тези методи са здравословни, той сам си признава, че е взимал стероиди, а и то си личи.

Коментирай