Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Умът привлича хора и неща в съответствие със състоянието, в което се намира

Брус Маклеланд

Мрачното настроение води до униние. Омразата води до влошено здраве.
Страхът от бедност и изтощение води до нищета.
Надеждата носи щастие и гъвкавост. Смелостта, решителността и енергичността водят до успех.
Постоянното мислене за някое качество на мисълта ви дава това качество, независимо дали е полезно или вредно.

Придобиването на всяко положително качество, като смелост, решимост или вдъхновение, разрушава противоположното негативно качество, като страх, нерешителност или апатия.
Това не е теория, а принцип, добре разбран от Йосиф, Мойсей и Христос в еврейската история. Части от тази история, наречени Библия, съдържат истинското обяснение на силата на мисълта.
Тези качества ще укрепят ума ви до такава степен, че ще можете да привличате всички добри неща. Няма грешка в действието на природните закони. Всеки мъж, жена или дете получава точно толкова, колкото заслужава, получава това, което е избрал за себе си. Вашата сегашна позиция в живота е резултат на мислите ви от миналото, а бъдещата ви позиция ще е резултат от сегашните ви мисли.
Може би ще кажете: “Не вярвам, че човек може да добие богатство чрез силата на мислите.” Кое ни носи богатство? Казахте ли “шансът”? Това не е вярно. Аз ще ви кажа, че човекът създава шанса. Хиляди хора губят богатството си всеки ден. Други хиляди трупат богатство.

Всичко зависи от човека.

Познавате ли някой спокоен, смел, силен, решителен, самоуверен, амбициозен човек? Ако познавате, какво е неговото финансово състояние? Би трябвало да е доста над бедността. Познавате ли някой слаб, хленчещ, потиснат, мрачен, нервен, раздразнителен, нерешителен човек, който днес хаби времето си за едно, утре за друго, без да се концентрира над нито една идея достатъчно дълго, за да я доведе до успешен край? Какво е неговото състояние? Психически, морално, умствено и морално, умствено и финансово той е една развалина. Защо той е толкова безполезен и за себе си, и за света? Защото умът му няма качества като мъдрост, постоянство, решителност, целеустременост и смелост. Ако ги притежаваше, той нямаше да е неудачник.


Но вие ще кажете: “Не вярвам, че тези качества могат да се изградят. Не вярвам, че страхливецът може да се превърне в смел човек, или поражението в успех.”

Защо не опитате и не откриете отговора сами? Със сигурност опитът си струва. В началото напредъкът ви може да е малък, но помнете и осъзнайте, ако можете, че вие всъщност говорите на източника на мъдрост, което си е молитва, да не кажа молитви. Също така запомнете, че през целия си живот сте изграждали това, което сте сега, и незабавна промяна не е възможна.

В момента вашият ум е свързан с други подобни умове и всеки има достъп до другите. Ако вашият е силен, енергичен и изпълнен със смелост, той общува с умове с този тип нагласа, спящи или будни, постоянно подсилвайки и обновявайки всеки един, с който влиза в досег. Те, от друга страна, изпращат подобна сила към вас и чрез притегателната сила на ума всички извличат същите качества от източника на сила. Ако сте слаби, влезте в досег със силни умове, усъвършенствайки самите себе си. Другите ще започнат да ви пращат сила вие ще успеете да умъртвите слабите елементи, приемани сега от умовете с вашия сегашен калибър.
Проявление на този принцип виждаме във факта, че новодошлият в един град се стреми към хора, подобни на него. Той търси своето ниво. Можете ли да си представите, че силен, енергичен, успял човек, попадайки сред непознати, ще се събере с отчаяни и не успели хора или че някой неудачник ще намери приятели сред хора от първата група, които да оценят неговото приятелство и компания? Където и да се намира човек, той се свързва с подобни хора и това трябва да става първо с ума, а после да се появи и приятелство на материално ниво.
Няма да ви поучавам как да си избирате компания. Избраният човек може да не е съгласен с избора. Просто усъвършенствайте стила си на мислене и по естествен път ще бъдете привлечени към по-добри приятели. Връзката с тях ще ви даде възможност да влезете в досег с възможности, които никога не биха ви се предоставили в предишното ви състояние. Но ще попитате: “Как да променя стила на мисленето си?” Просто поддържайте мисли за смелост, спокойствие, сила, мощ, справедливост, добронамереност, решителност, самоувереност и т.н.. Живейте в тях, постоянствайте в тях, насърчавайте ги, молете се за тях и тези качества ще дойдат при вас. В началото това ще става бавно, но с всеки извоюван атом силата ви да привличате ще се увеличава, докато накрая натрупаната сила не привлече по-чист, по-силен клас на мисли, които ще ви доведат до общуване с успели хора.
Така е и с парите, и с трайния просперитет. Привличащата сила на вашия ум ще ви донесе и шанса. Няма нужда да го преследвате. Той ще ви намери и вашият ум ще бъде в състояние да разпознае стойността му, ще има решителността да ви накара да действате и смелостта да ви подтикне да стигнете до края. Грешка е да използвате силата на мисълта за търсене на леки пътища към богатство. Това е безполезно пилеене на енергия. Нито един голям успех не е бил планиран предварително, а е дошъл по естествен път чрез следване на идеята, чрез спокойната работа върху нея, непрестанно и смело, и обикновено с известна доза страх за бъдещия успех или провал. Изберете попрището, което харесвате. Ако е нещо, което смятате че е над възможностите ви, а то вероятно ще е такова, изградете си съзнание на успял човек с помощта на методите, които ще ви опиша, прилагайки ги сякаш са нещо обикновено и естествено.

Едно от първите необходими условия е състоянието на спокойствие и вътрешен мир. Днес много хора се намират в състояние на хаос. Те не могат дори за десет секунди да задържат мислите си върху едно нещо, не могат да спрат да се щурат като светкавици по небето. Ако им хрумне успешна мисъл, не могат да я уловят достатъчно здраво и достатъчно дълго, за да започнат да действат по нея. Това състояние на ума отслабва и умствената мощ, и физическата сила, прави съня неспокоен и го изпълва с фантастични образи, възпрепятства притока на сила и разрушава перспективите за здраве и успех.
Вие сте това, което мислите, а не това, което си мислите, че сте.

Използвана литература:

Брус Маклеланд

Преуспяване чрез силата на мисълта

www.spiralata.net

Тагове: , , ,

7 Коментара

  1. to si e istina

  2. Статията е изключително верна и дори няма нищо случайно, че точно сега попадам на нея и я прочитам, защото съм достигнала вече до тези мисли и тя идва, сякаш да ми ги систематизира и да въведе ред в нивото от нови знания. Дори през последните месеци редовно попадам на подобни книги и разсъждения.

  3. Така е, според мен няма нищо случайно. :)

  4. няма невъзможни неща :)))

  5. по тази логика всички затворници и побойници трябва да са милионери и всички банкери супер мьже

  6. Самото насищане на мрежата с такава информация е знак че все повече и повече хора отварят умовете си и се отделят от грешният стереотип на мислене на човечеството.Дано бройката им нараства все по-бързо и по-бързо за да заживеем в един по-добър свят.
    Страхотна статия браво!

  7. Аз съм го изпитала, но го разбирам едва сега! Наистина е верно, но най-вече за младите и затова то трябва да се изучава в училище, а не да пълнят главите на децата с глупости

Коментирай