Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Три стъпки към успеха според Санди Мурти и Учителя Тура

успех санди мурти

Може би ще е жалко, ако не сте чували за безконтактното бойно изкуство от Бали – Санди Мурти, защото в момента няма да пиша за него, а за вечната тема за успеха.

Та, според неговия създател, Учителя Тура, има три неща, които са необходими за постигането на успех:

– Да знаеш какво искаш и да го желаеш силно.

Това звучи лесно, но всъщност твърде много хора не знаят какво наистина искат, а още повече не умеят да го желаят силно.

– Да си концентриран.

Това вече не звучи лесно. Концентрацията, за едни леко абстрактна, за други скучна, а за трети безсмислена, е от ключово значение за Санди Мурти – дори миг разсейване ти коства поне синина.

Така че, ако ти хвърлят кокосови орехи към главата, които трябва да отклониш с мисъл, най-веротяно ще предпочетеш концентрация пред цицина.

– Да си безстрашен

Още едно клише. Определения за смелостта много, но няма да изпадаме във философии. Все пак, ще е твърде жалко, ако знаеш какво искаш, и го искаш силно; ако си мобилизиран, концентриран и постоянен в усилията си за неговото постигане; но (винаги има едно ‘но’) – в крайна сметка си смутен от разни въпросчета като – „Какво ще си кажат другите?”; „Ами ако не успея да се реализирам?”; „Ще победя ли съпротивата и конкуренцията?” и т.н. Just do it!

Тагове: , , , , , ,

2 Коментара

  1. искам до хадя в бали при Тура. Има ли някой от вас личен опит? Дайте координати за връзка. Благодаря

Trackbacks

  1. Какво не е успехът? | Богатство.net

Коментирай