Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Тайната на харизмата

Харизма

Възможно ли е да нямаш харизма и да постигнеш успех? Може и да е , но ако сте харизматичен със сигурност ще е по-лесно. Дали човек може да “стане” харизматичен или просто трябва да е роден така? Поне моето мнение е, че всеки може да се промени коренно, да развие тонове качества, стига да има желание, самоувереност и да полага усилия. Ето и един хубав материал по темата от един още по-хубав сайт – Spiralata.net :

„Искам да се харесвам на тези, на които искам. Обаянието е неопакован подарък. Искам да бъда подарък. Искам всички около мен да ми се възхищават. Искам! Искам! Искам! Искам да знам как това се прави!” – каза ми в пристъп на откровенност едно мило момиче.

Харизма – това е силата на личното влияние, това е обаяние, което излиза от човека. Харизма – това е твоето сияние, твоето светене, това е силата на твоето влияние върху обкръжаващите. Харизмата – това е енергия, която излиза от човека. Но енергия тайнствена, светла. Тя привлича хората. Хората попадат под влияние на харизматичните личности. Тя предизвиква възхищение и обожание. Тя сякаш извлича от другото его положителна енергия. И то, почувствало това, се отплаща с възхищение и обожание към този, който е предизвикал в него тези чувства.

Харизматичните личности стоят на пиедестал в душите на другите хора. Харизмата, като невидим нимб, като светеща опаковка, чийто цвят хората усещат не с очите си, а с чувствата си. Харизмата – това е власт, построена въз основа на личностните качества и особености.

Харизматичните личности имат ред особености. Ще изброим осем от тях:

1. Те имат внушителна външност. Те не са обезателно красиви, но са привлекателни.

2. Те са независими. И в постигането на своето благополучие не се надяват на другите.

3. Те са оптимисти и винаги са склонни във всичко да виждат доброто.

4. От тях излиза мощна енергия. Те я излъчват и заразяват с нея околните.

5. Те са спокойни и въздържани и умеят да управляват ситуациите.

6. Те са уверени в себе си, имат огромно чувство за собствено достойнство. Те спокойно приемат възхищението към тях.

7. В тях няма злоба и агресивност. Те с уважение се отнасят към околните.

8. В тях се съчетават мъжки и женски качества едновременно (мекота и твърдост, твърдост, но не железобетонна, ум, но не безчувствен сух анализ и т.н.)

Но всичко това може да се развие у всеки. Харизмата може да се напомпа като мускулите.

Един път пастир, качвайки се в планината, понесъл на плещите си малко теленце. Връщайки се вечер в долината, той връщал теленцето обратно. И това продължило до тогава, докато теленцето не станало огромен бик. И този бик пастирът всеки ден носел на своите плещи в планината. Това бил Херакъл.

Възможно е твоята харизма сега да напомня за теленцето, но по твоите сили е да я превърнеш в мускули, способни да носят бик. Харизмата – това е сила, сила добра и светла. И тя може да нараства.

Всички качества на харизматичната личност се поддават на тренировка. Може да се напомпят мускулите на:

– оптимизма;

– доброжелателността;

– увереността;

– уравновесеността;

– личната отговорност за всичко, което става с теб;

Освен това трябва да се избавите от вирусите:

– раздразнителност;

– чувството за жертва;

– тревожността;

– песимизма;

– злобата;

– комплексите.

Развивайки всичко това, може да засилите своето влияние върху хората. Силата на личността е по-голяма от тази на автомат Калашников.

Превод Таня Т.

Източник: Spiralata.net – Виртуална духовна библиотека

1 Коментар

Trackbacks

  1. 34 мъдрости за успех и пълноценен живота | Богатство.net

Коментирай