Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Силата е в съзнанието

Някои хора привличат успех, сила, богатство и постижения с много малко съзнателни усилия; други измъкват победата с големи трудности; трети пък се провалят напълно без да постигнат мечтите и стремежите си. Защо това е така? Защо някои хора реализират мечтите си лесно, други трудно, а някои не ги реализират въобще?

Причината не може да бъде физическа, защото най-перфектните (физически) индивиди би следвало да бъдат най-успешни. Например манекените.

Причината е в съзнанието и мисленето на хората. Съзнанието е съзидателното начало и единствения фактор създаващ разлика между хората. Съзнанието е по-силно от обстоятелствата и препятствията по пътя към успеха. Огледайте се наоколо. Всичко, което виждате е съществувало като идея в нечий ум – автомобили, електричество … мобилният ви телефон. Ако можете да си представите нещо значи е възможно да бъде реализирано. Човек е толкова голям колкото големи са мечтите му.

Ние трябва да разберем и овладеем съзидателната природа на съзнанието си и да го използваме максимално ако искаме да постигнем финансова независимост и благоденствие. Съзнанието има почти свръхестествена сила. То превръща в реалност както положителните така и негативните нагласи. Това е неизбежно и се случва винаги. Хората, които мислят негативно и живеят в страх използват съзнанието си неправилно. Щастливите хора се обграждат с други щастливи хора и в резултат живеят щастливо.

Който притежава силата да контролира съзнанието си, притежава силата да контролира, това което му се случва. Имам добри новини за вас. Всеки един от нас е напълно способен да го направи … силата е вътре в нас и чака да бъде освободена.

Асен Цонев
AMABE, PDMS
www.businessmind.eu – Форум за предприемачество в България

Коментирай