Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Правете предварително проучване, за да не се чувствате като идиот после

Подготовката и предварителното проучване са изключително важни за успеха на всяко начинание, стига да не разчитаме изцяло на късмета или Провидението. Независимо дали става въпрос за презентация, преговори, стартиране на бизнес или екскурзия. Като стана въпрос за екскурзия, ще ви дам един свеж пример от моя живот.

Преди месец бях за 1 седмица в Испания, в градчето Нерха, където е снимано култовото “Синьо лято”.

Разбира се, фотографирахме се 1000 пъти с лодката на Чанкете “La dorada 1”, позирахме до фотосите на главните герои в едноименния парк, всичко както си трябва. Найс, а?

Още по-найс щеше да е, ако се бях снимал и с порасналия Тито, който се оказа  рецепциониста в нашия хотел, говорещ английски. Да, ако бях пуснал един гугъл преди това, можеше и да се случи.

Защото, ето какво разбирам днес : Българка намери малкия Тито, бил рецепционист

Яд ли ме е? Чувствам ли се като идиот?


Тагове: , , ,

9 Коментара

 1. Да, малко се чете в тази държава :-)

 2. Като гледам акциите на МВР, ще запази отрицателния тренд… :)

 3. За проучването си го правя редовно тъй като съм мнителна във всичко..Лошото е, че като открия над 50% недостатъци се обезсърчавам…а в намирането съм 6….няма нещо в което да не открия:)))

 4. Така се е случило, защо трябва да те е яд?

  Тъкмо повод отново да отидеш в Нерха :)

 5. Абсолютно. И все пак… :)

 6. Ради, имал си прекрасно изживяване. “Синьо лято” е любимият филм от детството ми. Но кой бил могъл да предположи, че Тито ще е рецепционист точно пък в хотела, където сте били отседнали?
  Няма за какво да се ядосваш. Човек, колкото и да е информиран, не може да предвиди всичко.
  А пък може да е било за добро. Представи си, че се бяхте видяли и останеше разочарован от него… Всички ние пазим мили спомени от филма и героите в него и срещата с порастналия Тито би могла да ги развали…:)
  А и както казва Поли, може и пак да отидеш в Нерха. :)

 7. Така си е, Роси. Аз си говорих много пъти с Тито, без да знам, че е той. Беше единствения, който говореше добре английски, а и беше много любезен, така че съм с отлични впечатления :)

 8. О, ама ти си говорил много пъти с Тито? Е, тогава значи още по-добре. Така си могъл да го видиш, без да се влияеш от създадения си образ за него.
  Виждаш ли, пак е добро. :)

 9. От такава гледна точка – да :)

Коментирай