Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Поредица “Тайната”: Някои неща, които си знаел преди да дойдеш

tainata_web

Полезно е да запомните, че вие сте творците, които са дошли в тази времево- пространствена действителност на Гребена на мисловната вълна, за да изпитате радостта от това да насочвате Изначалната енергия в специфичното си физическо житейско преживяване.
Когато си взел решение да дойдеш в това тяло, ти си знаел, че си творец и че околната среда на Земята ще вдъхнови създаването на конкретната ти творба. Знаел си също, че когато поискаш ще ти бъде дадено. И си бил много развълнуван от перспективата да получиш вдъхновение, за да достигнеш до собствените си специфични желания. Разбирал си, че Първоизточникът ще потече през теб, за да постигнеш изпълнението на тези желания.
Знаел си и следното:


• Когато търсиш чувството на радост или Благополучие, ти винаги ще се движиш към това, което желаеш.
• Докато се движиш към желанията си ще изпитваш радост.
• В заобикалящата те среда на Земята ще имаш достатъчно свобода да нагласиш вибрацията си на приятна за теб честота, така че да привлечеш прекрасно житейско преживяване.
• Тъй като тази прекрасна Вселена е основана на Благополучие, ще получиш достатъчно възможности да оформиш собствените си мисли в приятни за теб житейски преживявания чрез последователно излъчване на мисли.
• Благополучието е изобилно, затова не си изпитвал никакво притеснение или страх от средата с контрасти, в която навлизаш.
• Разнообразието ще ти помогне да избереш точно какъв да бъде животът ти.
• Работата ти ще се състои в това да насочваш мислите си и като правиш това, животът ти сам ще се разкрие пред теб.
• Ти си вечно продължение на Изначалната енергия и основата на онова, което си ти в действителност е добро.
• Ще си способен лесно да допуснеш Благополучието на Първоизточника непрекъснато да протича през теб.
• Никога не можеш да се отдалечиш от Първоизточника и никога не можеш напълно да се откъснеш от него.
• Ще изпитваш емоции, които ще ти помагат да разбереш посоката на мисълта си и незабавно ще ти показват дали в даден момент се приближаваш към или отдалечаваш от онова, което желаеш.
• От начина, по който се чувстваш ще разбираш във всеки момент в каква степен допускаш връзката си с Потока на Благоденствие. Ти си дошъл на тази Земя, изпълнен с трепетно очакване за прекрасен живот.
• Знаел си също, че никоя мисъл няма да получи незабавното си проявление, за да имаш достатъчно възможности да оформяш, да оценяваш, да решаваш и да се наслаждаваш на Съзидателния процес.
Ние наричаме времето, което минава от излъчването на твоята мисъл до нейното физическо проявление “времеви буфер”. Той е онова прекрасно време, в кое-гпо ти излъчваш мисъл, забелязваш, чувствата, кои-то предизвиква тя в теб, нагласяваш, мисълта си, за да достигнеш още по-приятно чувство и тогава, изпълнен с очакване, се наслаждаваш на лекото и постоянно разгръщане на всичко, каквото и да е то, което си избрал да бъде твое желание.
“Щом знам толкова много, защо нямам успех?”
Никога няма причина да живееш без нещо, което желаеш. Нито има причина да изпитваш нещо, което не желаеш, защото контролираш изцяло своите преживявания. Понякога физическите ни приятели не се съгласяват с това силно твърдение, защото често се случва да им липсва нещо, което желаят или да имат нещо, което не желаят. Те казват, че не може да са истински творци на собственото си преживяване, защото не биха си причинили това; ако наистина зависеше от тях, нещата щяха да са съвсем различни.
Искаме да знаеш, че винаги имаш пълната власт и контрол над собственото си преживяване. Единствената причина някога да изживееш нещо различно от това, което желаеш е, че насочваш основната част от вниманието си към нещо различно от това, което желаеш.
“Наистина ли мога да разчитам на Закона за привличането?”
Законът за привличането винаги носи есенцията на равновесието на твоите мисли. Няма изключения. Получаваш това, за което мислиш, независимо дали го искаш или не. И след време, с практика, ще разбереш, че Законът за привличането винаги действа. Той никога не те подвежда. Никога не те заблуждава. Никога не те обърква, защото Законът за привличането откликва точно на вибрацията, която излъчваш. Но за мнозина объркването идва от това, че излъчват вибрации, които не осъзнават, че излъчват. Знаят, че имат желание в дадена насока, знаят също и че онова, което желаят все още не е дошло при тях, но това, което често не осъзнават е, че по-голямата част от мислите, които излъчват са в опозиция със собственото им желание.
Веднъж щом разбереш собствената си Емоционална система за напътствие, никога повече няма да излъчваш вибрациите си несъзнателно. И след време ще постигнеш такова високо ниво на осъзнаване на собствените си безценни емоции, че ще знаеш във всеки един момент дали мисълта, върху която си се съсредоточил, те приближава или отдалечава от нещо, което желаеш. Ще се научиш буквално да чувстваш пътя към нещата, които желаеш, каквито и да са те във всяка област на живота.
Благополучието е в основата на твоя свят. Можеш да го допускаш или не, но основата е Благополучие. Законът за привличането гласи: Подобните неща се привличат. Есенцията на онова, към което насочваш вниманието си се разгръща в твоето преживяване. Следователно няма нищо, което да не можеш да бъдеш, да правиш или да имаш. Такъв е Законът.
“Ама аз не мога да стигна в Сан Диего от Финикс!”
Ако всичко това е вярно (а ние ви уверяваме, че е) тогава защо много хора преживяват толкова много неща, които не желаят?
Помисли над този въпрос: Ако съм във Финикс, Ари-зона и моето желание е да бъда в Сан Диего, Калифорния, как да стигна там? Отговорът на този въпрос е ясен : Независимо какъв начин на придвижване си избрал — по въздух, с кола или дори пеша, ако се обърнеш по посока на Сан Диего и продължиш да се движиш по посока на Сан Диего, трябва да стигнеш до Сан Диего.
Ако се обърнеш към Сан Диего, но след това загубиш посоката и тръгнеш обратно към Финикс и някой те насочи отново към Сан Диего, но ти пак се объркваш и тръгваш към Финикс… можеш да прекараш остатъка от живота си вървейки напред-назад и никога да не достигнеш Сан Диего. Но благодарение на това, че знаеш посоката и имаш помощта на пътните знаци и другите пътешественици не е логично да останеш завинаги загубен в пустинята на Аризона, неспособен да намериш пътя към Сан Диего. Разстоянието от 400 мили между двата града е лесно за разбиране, а мисълта за изминаването на това разстояние е съвсем вероятна. Ако имаш желание да предприемеш това пътуване, да изминеш това разстояние, можеш да намериш начин да го сториш.
Искаме да разбереш, че разстоянието между мястото, където се намираш и мястото, където искаш да бъдеш във всяка сфера на живота, е също тъй лесно за изминаване както от Финикс до Сан Диего – стига да намериш начин да се ориентираш по пътя.
Например причината да ти се струва по-трудно да изминеш разстоянието от недоимък до изобилие е това, че не си разбрал кога си се обърнал и си тръгнал в обратната посока. Както и единствената причина за това, че пътешествието ти не те е отвело от липса на партньор към идеалната, напълно задоволяваща те и балансирана връзка, която желаеш е, че не си осъзнавал силата на мислите и думите, които те отвеждат обратно във Финикс. Ти ясно осъзнаваш всички фактори, които влияят на пристигането ти от Финикс в Сан Диего, но не си разбрал все още факторите, които влияят на придвижването ти от болест до прекрасно здраве, от липсата на партньора, за когото мечтаеш до осъществяването на прекрасна връзка, от положение, в което едва връзваш двата края до свободата да правиш нещата, които наистина искаш.
Когато разбереш яснотата, която ти дават емоциите, никога повече няма да си в неведение за това накъде те води онова, за което мислиш в момента. Винаги ще знаеш дали в даден момент се приближаваш до целта си или се отдалечаваш от нея. Разбирането на начина, по който се чувстваш, ще ти даде яснотата, която търсиш и никога повече няма да си изгубен в пустинята. Когато имаш, знанието, че се движиш, по посока на онова, което желаеш, ще можеш да се отпуснеш и да се наслаждаваш, на фантастичното пътуване.

Поискай и ще ти бъде дадено: Как да осъществим желанията си”

Естер Хикс, Джери Хикс, ISBN: 9549191710, Издател: Сребърно звънче

Тагове: , , ,

17 Коментара

 1. абе тази тайна е голяма рабаота

 2. Има ли някой който да е установил от собствен опит, че тайната на привличането работи и да е променил тотално живота си използвайки я?

 3. Да, има доста такива хора. Аз също съм го установил, беше преди много години, когат не бях чувал за никакви “Тайни” :)

 4. То и аз много пъти съм се питал дали предчувствам или предизвиквам определени събития, но те са малки – от ежедневието. Или ако са по-големи са в негативна посока, на там на където е много лесно да залитнеш, ако се оставиш на “инерцията”.
  Въпросът ми в случая е по-скоро за крупни положителни и съществени събития, които да променят начинът ти на живот. Можеш ли да кажеш, че при теб се е случило нещо такова и е в резултат на съзнателното прилагането на закона за привличането?

 5. Да, и аз говоря за нещо крупно и голямо, преди години. Тогава още я нямаше “Тайната”, аз бях чел по темата, друг е въпроса колко съм го бил възприел. Според мен рано или късно се случва, кога ще стане зависи от интензивността на мисълта, а тя зависи от силата на вярата и емоцията, яснотата и решимостта на намеренията ни. Разбира се, има и много спънки, най-вече в самите нас.

 6. Мислите се материализират – това е сигурно, ако повярваш в него! Това е тайната – вярата!

 7. Да, “тайната” беше известна ма мнозина от нас още преди филма. Но тя не е просто “закона на привличането”. Има още доста други закони, за които кой знае, защо във филмите от реда на “Тайната” нищо не се псоменава. Например – отговорността за последствията на желанията – карма.
  Филма е не просто праве за американци, разбирай “плоски съзнания”, той умишлено пропуска повечето стълбове на Истината, като “проповядва” само най-съблазнителния и най-лесния. Този по пътя с Широката врата.
  Уви!

 8. tainata naistina raboti.vsi4ko zavisi ot nas samite.uspeh na vsi4ki.vsek ima silata.izpolzvaite g

 9. Да законът действа! Ето и моята история. Преди 4 години завърших средното си образование, бях работила като продавач консултант, но честно казано въобще не ми се работеше такава работа. Записах висше образование редовно обучение и много трудно се съчетаваше работата с обучението. След като се записах вече знаех какво исках да работя, така че да мога да съчетавам и двете неща работа и обучение. От тогава много честно съм си представяла, какво работя и как ходя и на работа и на лекции и познайте какво стана след точно 2 години намерих работата която идсках. Сега успешно завършвам образованието си и едновременно с това работата ми харесва. Наскоро разбрах за “тайната” и когато се замислих и се връщам назад виждам че положението в което се намирам сега е следствие от мойте мисли и желания. Още един пример: баща ми работеше в друго населено място, не в града в който живееше и се налагаше всеки ден да пътува до работа. Имаше малка кола пежо 106 – искам да уточня че финансовото състояние в този момент не беше цветущо. всеки път когато се е прибирал си е представял, че има джип и 1-2 години по късно си купи джип, а финансово му състояние значително се подобри. Всичко е възможно стига да може съзнанието да си го представи! Вярно, не е значителна трансформация в живота ми, но след като се убедих че действа съм се заела здраво ! Искам да ви кажа и още нещо преживяла съм доста трудни моменти, много хора ми се подиграваха, но въпреки това устоях и успях. Сега продължавам напред. Знаете ли кое е най – хубавото? Докато минавам през този процес научавам много неща за живота и за себе си. А удовлетворението което се изпитва когато постигнеш целта си е нещо невероятно! Пожелавам го на всеки дръзнал да вземе живота си в свои ръце! Това направих аз и в момента се чувствам прекарсно! Успех!

 10. Пламена, благодаря ти, че сподели тази история!

 11. Харесва ми темата. Аз съм ваша почитателка. МИСЛЯ, ЧЕ ВЪПРОСЪТ С “ТАЙНАТА” Е ИСТИНА.

 12. ПРОЧЕТОХ КНИГАТА “ТАЙНАТА”, НЕВЕРОЯТНА Е, ТЯ МЕ ПРОМЕНИ В ПОЛОЖИТЕЛЕН СМИСЪЛ.

 13. Да законът наистина действа.Това което се случи с мен– много исках да отида
  да работя в чужбина макар и като болногледачка.Почти всяка вечер си говорех с звездите как някъде някоя баба и дядо ще бъдат доволни да се грижа за тях.Е получи се макар и след година и доста перипетии да ми препати
  главата бях поканена в едно швейцарско семейство да се грижа за възрастните им родители.Бях една година и цялата фамилия беше спокойна
  през това време защото се разбирахме много добре но приказката свърши
  защото дядото почина а той беше стълба и след това всичко се промени и аз
  се прибрах в България.Интересното
  е че тогава не знаех нищо за Тайната.
  УСПЕХ НА ВСИЧКИ

 14. da i az znam 4e raboti pro4etete i knigite na luiz hey .ve4e nqma i pomen ot depresiraniq 4ovek koito bqh predi 2 godini imaite vqra i jiveete tyk i sega .jelaq vi ypeh i kogato sbadnete me4tata si vednaga da otkriete o6te ne6to za koeto da me4taete

 15. А според вас законът за привличането и астрологията не би ли трябвало да се взаимоизключват??
  Да вземем за пример какво вещаят звездите и какво искате вие да ви се случи днес или след година…
  вярвате ли в астрологията и в личния хороскоп или вярвате на ‘тайната’? Дали съдбата ви е предопределена от звездите или вие сами я ковете според закона за привличането?
  Та това се чудя тези дни….дали да послушам астролога, който ми обясни, без да съм го питала, да не раждам преди 2013, защото детенцето нямало да има кармична връзка с мен и с баща си и щяло да ни докара до развод или да повярвам на това, което искам аз…

 16. Според мен изобщо не се самоизключват, само трябва да внимавата на кога и на какво се доверявате сляпо и винаги да мислите самостоятелно и да взимате сама решение. Човек не е всесилен, има съдба или случайност, ако искате, но има и много неща, които зависят от него.

  Ето два мои нескопосани опита да се изкажа по темата :) :

  http://bogatstvo.net/?p=369

  http://www.pisalka.net/?p=7

  “да не раждам преди 2013, защото детенцето нямало да има кармична връзка с мен и с баща си и щяло да ни докара до развод или да повярвам на това, което искам аз…” – това ми звучи, меко казано, странно 😀

Коментирай