Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Поредица “Тайната”: Ти наистина създаваш собствената си реалност

Богатство.нет започва нова поредица – “Тайната”, свързана с учението на Абрахам, на база на което е продуциран и така популярния филм “Тайната”

Не много отдавна нашите приятели Джери и Естер се запознаха с фразата “Ти си творец на собствената си реалност.” (Бяха открили книгите от серията Сет, на Джейн Робъртс.) За тях тази идея беше колкото вълнуваща, толкова и тревожна, защото те, както много от физическите ни приятели, желаеха да имат творчески контрол над собствените си преживявания, но ги тормозеха някои важни въпроси като “Наистина ли е правилно сами да избираме действителността, която създаваме? И ако е така, как да го правим?”

Животът ти е основан на неограничена свобода.

Роден си със знанието, че наистина ти създаваш собствената си реалност. Това знание е толкова дълбоко вкоренено в теб, че когато някой се опита да се намеси в творението ти, чувстваш незабавен дискомфорт. Родил си се със знанието, че си творец на собствената си действителност и макар че когато си започнал да се интегрираш в обществото желанието да твориш е пулсирало силно в теб, ти си започнал да възприемаш до голяма степен представата, която другите са имали за начина, по който трябва да протече животът ти. Но все пак в теб живее знанието, че си създател на собствения си житейски опит, че абсолютната свобода съществува и тя е в основата на истинските ти преживявания и че в края на краищата, създаването на живота ти зависи изцяло и единствено от теб.

Никога не ти е харесвало някой друг да ти казва какво да правиш. Никога не ти е харесвало да бъдеш възпиран в импулсите си. Но с времето, под силния натиск на околните, които са убедени, че техният утъпкан път е по-правилен от твоя път (и следователно като цяло по-добър), постепенно си започнал да се отказваш от решимостта да даваш насока на собствения си живот. Често ти се е струвало по-лесно да се приспособяваш към техните представи за това какво е по-добро за теб, отколкото да се опитваш сам да го разбереш. Но във всичкото това приспособяване към опитите на обществото да те накара да се впишеш в рамките му и в собствените ти опити да избягваш конфронтации, ти несъзнателно си се отказал от най-дълбоката си същност – пълната и безусловна свобода да твориш.
Но не си се отказал лесно от тази свобода, всъщност никога няма да можеш наистина да се откажеш от нея, защото да бъдеш свободен е най-важният принцип на самото ти същество. Но в опита си да се откажеш от нея, в името на разбирателството или безнадеждно примирен с мисълта, че нямаш друг избор, си тръгнал срещу природата си и срещу самата си душа.

Никой друг не може да твори в твоето преживяване.

Тази книга е посветена на връщането ти към синхрона с Енергията на Първоизточника. Тя е посветена на повторното ти пробуждане за чистотата, добротата и силата, които са твоята истинска същност. Тя е написана, за да ти помогне съзнателно да се завърнеш към знанието, че си свободен и че винаги си бил свободен, както и че винаги ще бъдеш свободен да правиш своя избор. Няма никакво удовлетворение в това да позволиш на някой друг да се опита да създава твоята реалност. Всъщност, не е възможно някой друг да създава твоята реалност.
Когато влезеш в синхрон с вечните сили на Вселената, и с това, което е твоят Първоизточник и твоя истинска същност, тогава те очаква радостно съзидание отвъд всяко физическо описание, защото ти си творецът на собствените си преживявания и удовлетворението от това съзнателно да даваш насока на собствения си живот е огромно.
Ти си вечно същество във физически образ.
Ти си вечно Същество, избрало да участва в това специфично житейско преживяване по много и чудесни причини. И тази пространствено – времева реалност на Планетата Земя служи като място, където можеш да съсредоточиш силите си за целите на конкретното сътворяване.
Ти си вечно Съзнание, което в момента обитава това чудесно физическо тяло, за да изпита радостното вълнение и усещането за подем, което носи конкретното съсредоточаване в съзидаването. Физическото същество, което определяш като свой собствен “Аз”, достига апогея на мисълта, а Съзнанието, което е всъщност твоя Първоизточник, се излива през теб. И тези моменти на неописуем възторг са моментите, в които си широко отворен и наистина позволяваш на Първоизточника да се лее чрез теб.
Понякога позволяваш на истинската природа на своето Същество да потече през теб, а понякога – не. Тази книга е написана, за да ти помогне да разбереш, че е възможно винаги да позволяваш на истинската си природа да се лее чрез теб и че като се учиш съзнателно да допускаш пълното си свързване с нефизическото енергийно същество, което е твоят Първоизточник, преживяването ти ще бъде изпълнено с безгранична радост. Чрез съзнателно избиране на посоката на мислите си можеш да бъдеш в постоянна връзка с Енергията на Първоизточника, с Бог, с всичко онова, което приемаш като добро.
Твоята Вселена е основана на безгранично Благополучие.
Благополучието е в основата на тази Вселена. То е същината на Всичко, Което Е. То протича към теб и през теб. Трябва само да му позволиш, да го допуснеш. То е като въздуха, който дишаш – трябва само да се отвориш, да се отпуснеш и да го поемеш в своето Същество.

Тази книга цели да ти припомни как съзнателно да допускаш естествената си връзка с Потока на Благополучието. Тя е посветена на това да си спомниш кой си в действителност, за да можеш да се заемеш със създаването на живота си, така както си възнамерявал преди да дойдеш в това физическо тяло и в това великолепно преживяване на гребена на мисловната вълна, където си възнамерявал напълно да изразиш свободата си по безкрайно много радостни и съзидателни начини.
Можеш ли да разбереш колко много Благополучие тече към теб? Разбираш ли какво организиране на обстоятелствата и събитията в твоя полза е на твое разположение? Разбираш ли колко си обичан? Разбираш ли как процесът на създаването на тази планета, на тази Вселена се променя така, че твоето преживяване да бъде съвършено? Разбираш ли колко си възлюблен, колко си благословен, колко си желан и каква важна част от този съзидателен процес си? Искаме да го разбереш. Искаме да започнеш да осъзнаваш, че твоето Същество е по природа благословено и да започнеш да търсиш доказателствата за това, защото ти го показваме във всеки момент, в който си позволяваш да го видиш: с идването на любовници, пари, приятни преживявания и красиви гледки; с подреждането на обстоятелства и събития; с удивителните преживявания, сътворени заедно с някой друг, с когото се срещате, водени единствено от невероятно важната цел – да израствате и да си дарявате радост и удоволствие.
Движението ти напред е неизбежно, няма друг начин. Не можеш да не се движиш напред. Но ти не си дошъл тук в търсене на това движение. Тук си, за да изпиташ неописуема радост. Затова си тук.

“Поискай и ще ти бъде дадено: Как да осъществим желанията си”

Естер Хикс, Джери Хикс, ISBN: 9549191710, Издател: Сребърно звънче

2 Коментара

  1. Аз съм гледал филма, уникален е.

    Дори съм си правил експеримени дали дейдтва.
    Бях очарован, че действа.

  2. az sam gledal filma sled kato zbadnah gelanieto za salona mi za masaji i joga.sega ostava da zapo4na da izdavam knigite koiton sam napisal.ot koito 8-mata e za tova kak satvorih salona si.sega rabotj tova koeto iskam az a ne koito i da bilo dryg.blagodarj……..

Коментирай