Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Поредица “Тайната”: Позволи на чувствата си да те насочват

Важно е да запомниш, че ти си физическо продължение на Изначалната Енергия и към теб и през теб тече вечен поток от Енергията на Първоизточника – и че той и ти сте едно и също. Този Поток е течал преди физическото Същество, с което ти се идентифицираш, да се роди и ще продължи да тече, когато физическото Същество, с което се идентифицираш, преживее онова, което вие наричате “смърт”.
Без изключение всяко живо същество животно, човек или растение, преживява това, което се нарича смърт. Духът, който е нашата истинска същност, е вечен. Затова смъртта е само смяна на гледната точка на вечния Дух. Ако се намирате във физическото си тяло и в съзнателна връзка с този Дух значи сте вечни по природа и няма нужда да се страхувате от каквато и да било “крайност”, защото от тази гледна точка такава няма. (Никога няма да спреш да съществуваш, защото ти си вечно Съзнание.)
Емоциите ти показват колко Изначална Енергия извикваш към себе си със силата на желанието, което имаш в този момент. Те ти показват дали преобладаващата ти мисъл съвпада с онова, което желаеш, или съвпада с липсата му. Например чувство на страст или ентусиазъм показва, че в момента е съсредоточено много силно желание; чувство на гняв или отмъстителност също показва, че има много силно желание; чувство на летаргия или скука обаче показва, че в момента има много малко съсредоточено желание.
Когато силно искаш нещо, мислиш за онова, което желаеш и изпитваш удоволствие от тази мисъл, настоящата ти мисловна вибрация съвпада с вибрацията на онова, което желаеш. А енергията на Първоизточника протича през теб към онова, което желаеш, без пречка или съпротивление. Ние наричаме това допускане. Но когато много искаш нещо и чувстваш гняв, страх или разочарование, това означава, че си съсредоточен върху точната противоположност на желанието си и с това внасяш една несъвпадаща вибрация в сместа. Степента на отрицателна емоция, която изпитваш, показва степента на съпротивление, което оказваш срещу получаването на онова, което желаеш.
Научи се да обръщаш внимание на чувствата си.
Когато емоциите са силни, независимо дали са положителни или отрицателни, желанието е силно. Когато емоциите ти са слаби, желанието не е толкова силно.
Когато емоциите са положителни, независимо дали са силни или слаби, позволяваш да се изпълни желанието ти.
Когато емоциите са отрицателни, независимо дали са силни или слаби, си в състояние на недопускане да се изпълни желанието ти.
Емоциите са безпогрешни индикатори на вибрационния ти състав, те са идеалното отражение на точката ти на привличане в момента. Те помагат да разбереш във всеки един момент дали позволяваш да се изпълни желанието ти или не.
Може да ти се струва, че не можеш да контролираш емоциите си или да вярваш, че би трябвало да контролираш емоциите си, но ние искаме да гледаш на емоциите си по друг начин. Насърчаваме те да обръщаш внимание на начина, по който се чувстваш и да позволиш на емоциите си да бъдат безценните индикатори, каквито са.
Чувството на празнота ти казва нещо важно.
Когато индикаторът за горивото на колата покаже, че резервоарът е празен ти не критикуваш стрелката. Получаваш информацията, която тя предлага и наливаш гориво в резервоара. По същия начин отрицателната емоция е индикатор, че мислите, които си избрал, те карат да излъчваш вибрация, която е в такава дисхармония с Изначалната енергия, че в момента не позволяваш връзката си с този Енергиен поток. (Може да се каже, че резервоарът е почти празен.)
Емоциите не създават, а показват какво привличаш в момента. Ако емоциите показват, че избраните от теб мисли не водят в желаната посока, тогава направи нещо по въпроса: Възстанови връзката си като избираш мисли, които те карат да се чувстваш по-добре.
“Следвай щастието си” е позитивна мисъл, нали?
Както споменахме по-рано, много е писано по въпроса за силата на позитивната мисъл и ние безспорно подкрепяме това. На физическите ни приятели не е предлагано по-добро напътствие от думите “Следвай щастието си”, защото когато неотменно търсиш добруване, няма начин да не се настроиш към Енергията на своя Първоизточник. И в тази непроменяща се настройка Благополучието ти е сигурно. Но когато си погълнат от обстоятелства, които те карат да излъчваш вибрация, далеч от вибрацията на блаженство, на добруване, тогава е невъзможно да се пресегнеш към него, защото Законът за привличането не ти позволява да направиш този вибрационен скок, също както не е възможно да настроиш радиоприемника си на 101 FМ и да чуеш песен, която се излъчва на 630 АМ.
Ти имаш, способността да насочваш, собствените си мисли.
Ти имаш способността да насочваш собствените си мисли; имаш възможност да наблюдаваш нещата такива, каквито са или да си ги представяш такива, каквито искаш Да бъдат – и което и да избереш, независимо дали то ще бъде да си представяш или да наблюдаваш, въздействието и на двете е еднакво силно. Имаш избор да помниш нещо така, както то наистина се е случило или да си го представяш така, както ти би предпочел. Имаш избор дали да помниш нещо, което ти е било приятно или нещо, което не ти е било приятно. Имаш избор да очакваш нещо, което искаш или да очакваш нещо, което не искаш. Във всеки от случаите мислите ти произвеждат вибрация вътре в теб, която е равна на твоята точка на привличане и тогава се привличат обстоятелствата и събитията, които съвпадат с вибрацията, която си излъчил.
Ти имаш способността да насочваш вниманието си накъдето си поискаш, така че е възможно да го отвлечеш от нещо нежелано и да го насочиш към нещо желано. Но когато излъчваш определена вибрация от дълго време, в теб има тенденция да продължаваш да излъчваш, независимо от това колко искаш да бъде различно.
Не е трудно да промениш модела на вибрацията си, особено когато разбереш, че е възможно да го направиш малко по малко. Когато разбереш как действат вибрациите, как влияят на преживяването ти и най-важното какво ти казват собствените ти емоции за твоите вибрации, можеш да отбележиш бърз и сигурен прогрес към постигането на всичко, което желаеш.
Ако бяхме на твоето физическо място… \
Не е твоя работа да накараш нещо да се случи – за всичко това се грижат Универсалните сили. Твоята работа е просто да решиш какво искаш. Не можеш да престанеш да пишеш непрекъснатия си списък с предпочитания. Житейският ти опит ти помага да решиш, както на съзнателно, така и на несъзнателно ниво, какво предпочиташ и как може да се подобри животът от твоята лична и важна гледна точка. Всяко съзнателно или несъзнателно излъчване (или искане) от твоя страна получава отклик от Първоизточника.
Когато преживееш нещо, което ти помага да разбереш по много преувеличен начин онова, което не искаш, ти разбираш по преувеличен начин какво искаш. Но когато болезнено осъзнаваш какво не искаш, ти не си настроен към онова, което искаш; когато желаеш нещо, което не вярваш, че е възможно да имаш, ти не си настроен. Когато искаш нещо и си нещастен, че го нямаш; когато видиш някой, който в момента има точно онова, което ти яселаеш и му завидиш, не си настроен.
Ако бяхме на твоето физическо място, щяхме да насочим вниманието си към това да се настроим към желанията и предпочитанията, които сме излъчили – щяхме съзнателно да търсим пътя към настройването.
Естествените ти желания не могат да бъдат спрени.
Всичките ти желания, нужди и предпочитания естествено се излъчват от теб непрекъснато, защото се намираш на Гребена на вълната на Вселена, която се грижи това да се случва. Така че не можеш да спреш желанията си. Вечната природа на тази Вселена настоява желанията ти да излязат наяве.
Това е простата основа на тази вечно разширяваща се Вселена:
• Многообразието извиква съзерцание.
• Съзерцанието ражда предпочитание.
• Предпочитанието е искане.
• Искането винаги получава отклик.
Що се отнася до това, че ти твориш собственото си житейско преживяване има само един важен въпрос, който трябва да зададеш: Как мога да наглася вибрацията си към желанията, родени от преживяванията ми?
Отговорът е прост: Обръщай внимание на начина, по който се чувстваш и съзнателно избирай мисли — по всяка тема – които те карат да се чувстваш добре, когато ги мислиш.

Поискай и ще ти бъде дадено: Как да осъществим желанията си”

Естер Хикс, Джери Хикс, ISBN: 9549191710, Издател: Сребърно звънче

Тагове: ,

6 Коментара

  1. Не вярвам в чудеса изобщо! Има доста неща, от които се нуждая и чувствам хубаво, когато мечтая за тях. Но постигам всичко, което мога, с огромен труд и изпитания. Не ми се е случвало такова нещо: желая го и го получавам.

  2. Разбира се, само с желание не става. Но и недей да вярваш, че всичко се постига с огромен труд и изпитания, защото именно така и ще се случва…

  3. az mislq 4e mnogo ne6ta ne sa v harmoniq S Vselenata i tova e mnogo zle za nas Prostosmartnite…mnogo

  4. Ивелина, за съжаление е точно така. Затова трябва да обръщаме малко повече внимание на себе си и на вътрешната ни вселена.

  5. Така изложена, концепцията страшно много ми прилича на обяснението за Силата и нейните особености във поредицата *Междузвездни войни* Дори по памет, първото изречение от горния откъс е почти дословно от филма.Не критикувам, напротив, мисля, че това е едно възможно обяснение на нещата!

Trackbacks

  1. pligg.com

Коментирай