Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Насърчавайте въображението

Неведнъж сте срещали материали за творческата сила на въображението и неговата важна роля в сътворяването на собствената ни реалност. Работата с въображението е посочена като основна и от всички експерти по забогатяване, мотивация и успех в живота. Силното въображение се развива, както и всяка наша способност. Въображението трябва да се насърчава. Нека видим какво е казал и Наполеон Хил за него:

Насърчавайте въображението¹

Въображението може да закърнее от бездействие. То се активира и изостря, ако го пускате по-често в ход. Тази човешка способност не отмира, но може да потъне в летаргия, ако не прибягвате често към нея.

Съсредоточете първоначално вниманието си върху развитието на синтезиращото въображение, тъй като ще ви е постоянно необходимо при превръщането на амбициите в пари.

Преобразуването на нематериален импулс в материален изискват предварителен план. Съставянето на такъв план става с помощта на синтезиращото въображение.

Изложете плана си в писмен вид. Така ще придадете конкретен израз на своите стремежи. Върнете се на предишното изречение. Прочетете го много бавно и запомнете, че в момента, в който фиксирате на хартия желанието си и съставите план за неговата реализация, осъществявате и първата от поредицата стъпки, които ще ви доведат до трансформирането му в материален еквивалент.

Както виждаме от думите на Наполеон Хил, дори за толкова творческо и свободно нещо като въображението, ние се нуждаем от писмен план, който да ги насочи в желаната посока.

¹Наполеон Хил

Източник : „Мисли и забогатявай”

Издател: ИК “Кибеа”

Посетете също:

Цитати от Наполеон Хил

Наполеон Хил – секс и маркетинг

Тагове: ,

Коментирай