Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Как коренно да подобрим шансовете си, да си осигурим по-добри условия и да станем по-щастливи

 

Д-р Робърт Стоун

Всички живеем в енергийно поле. То изпълва целия Космос. Около това енергийно поле има и добри, и лоши новини. Първо добрите: учените са открили Бога. После лошите: не искат да приемат този факт. На практика тази енергия е източникът на живота и на всеки атом материя.
Няма значение какво име ще дадат учените на това поле. Важното е, че то действа като поле на разума. И е най-близкото, до което можем да достигнем в схващането си за Създателя. Този разум движи Вселената.
Той е двигателят и на всички нас. Освен че поддържа движението в нас, той се свързва и с личния ни разум, за да ни дари с инстинкти, мисли, интуиция и вдъхновение.
Хората, които са в по-голям синхрон с космическата перспектива, привличат това поле на разума повече от другите с по-ограничено мислене. Хората, които живеят в по-голяма близост с природата, трябва да притежават тази космическа перспектива, която наистина допринася за оценяването на всички живи същества. Хората, които разбират, че материалният свят, в който живеем, не е източникът на битието, а че този източник е по-скоро в творческата сфера и следователно е духовен, могат да изпитат невероятна радост от живота.
Преди няколко години пътувах из Гърция и посетих някои разкопки на древни развалини. Археолозите констатираха, че една постройка, за която дотогава се знаеше доста малко, е била нещо като клиника. Пациентите получавали предписаното от лечителите за деня. Но лекуването не спирало през нощта. Имало канали, прокарани от стаите на лечителите до всяко легло. Те били използвани за комуникация. През нощта по тях пращали положителни внушения до спящите пациенти. Тези положителни послания може би са били прости констатации като:

“Състоянието ти се подобрява всеки ден” или “Лекарството действа и надвива болестта ти”.
Хората могат сами да формулират мисли, които контролират тялото им, и да го правят в будно състояние. Така може да се постигат всички състояния, изброени по-нататък в тази глава.
Отдавна, още през 1950 г. д-р Хорнел Харт, професор по социология в университета “Дюк”, въвежда така нареченото от него “автокондициониране”. Това е начин за промяна на нагласата от отрицателна към положителна. Състои се от две стъпки:

1. Отпускане на ума и тялото.
2. Самообучаване на положителна нагласа и на градивно поведение.
Оттогава насам се появиха много методи, преследващи същата цел. Например хипнозата и автохипнозата. Подтикът за това идва от френския лектор Емил Куе, който кара хиляди хора от два континента да застават пред огледалото и да си повтарят: “Всеки ден, по всеки възможен начин аз ставам все по-добър и по-добър.”
Куе даде стимул на прибягването до хипнозата. Крайният стадий в нейното използване се появи преди около 25 години под формата на 4-дневен тренировъчен курс, наречен метод “Силва” – начин човек да контролира собствената си мисъл с цел да бъде по-здрав, да има повече успехи и да решава проблемите по-добре.
Всички тези методи следват двустепенния принцип, посочен по-горе. Защо? Защото дава резултат.
Две стъпки, с които ще промените полярността на мисленето си.
Прочетете следното изречение, затворете очи и го повторете.
Всеки ден по всеки възможен начин
аз ставам все по-положителна личност.
След това си поемете дълбоко дъх, затворете очи и повторете същото изречение три пъти.
Ето че направихте първата стъпка към препрограмирането на вашия ум в по-положителна насока.
Един факт: мислите ви създават вашата действителност. И още един факт: мислите са гласът на един програмиран компютър.
Да, нашият мозък е великолепен компютър. В него има 30 трилиона неврони и всеки от тях функционира като компютърен чип. Включете релаксация на тялото и ума. Програмирате компютъра, давайки му словесни инструкции.
Вече сте започнали този процес. Но за да бъде невероятно продуктивен, вие трябва да релаксирате възможно най-много и да давате словесни инструкции с нарастваща специфичност.
Има две основни причини, поради които трябва да бъдете необременени, за да се включи вашият умствен компютър.
Първата е, че психически няма да се отпуснете, докато тялото е стегнато. Напрежението или неудобството, изпитвано физически, е като малко дете, което дърпа майка си за ръкава, за да й напомни: “Тук съм, тук съм.”
Втората причина е, че дясното полукълбо на мозъка трябва да се включи в играта. Дори когато четете тези думи, дясното полукълбо не иска и да знае за работата, а цялото усилие за четенето се полага от лявото полукълбо. В процеса на отпускане дясното полукълбо на мозъка ви започва да се свързва с лявото. Със задълбочаване на процеса на релаксация дясното полукълбо все повече се свързва с лявото.
“Сега компютърът е включен.”

Д-р Робърт Стоун

“Живот без граници”

Издател: ИК “ЛИРА ПРИНТ”

3 Коментара

  1. tova e mnogo prekrasno ne6o,kakto prednoto na:Dipak 4opra.beskraino mnogo vi blagodarj za vsi4ki tezi poblikacii.BLAGODARJJJJJJJJJJJJJ

  2. ДА съгласен съм напълно. Прекрасно, но и много полезно!

  3. това е удивителна истина вселенски закон

Коментирай