Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Животът трябва да бъде управляван от приоритети и воден от интуицията, за да постигне успех

Ноел Батън

За да постигнем истински успех в живота, ние трябва да станем свръхдуховни, но все пак трябва да управляваме нашата духовност и интуиция чрез приоритети и реализъм, две от функциите за самоконтрол на нашето ляво мозъчно полукълбо, които са необходими за постигането на хармония. Тъй както много от последователите на Фройд са успели, така и голям брой от тях, следвали интуицията си, са изгубили правилната посока по пътя си, тъй като са се отдалечили твърде далеч от уравновесеността и реалността.
Както споменах и преди в тази книга, истинската сила на безусловното следване на нашата интуиция е доказана от най – великите философи и исторически личности. Исак Нютън и Алберт Айнщайн са имали безбройни сънища и интуитивни усещания, които са им помогнали да открият математически закони на вселената. Едгар Кейс и Хари Едуърдс са имали сънища и интуитивни прозрения, с които са открили хиляди лекарства и лечения за множество заболявания, които медицинската наука е обявила за нелечими. Зигмунд Фройд, Йозеф Бройер и Карл Юнг – те всички са имали сънища, мечти и интуитивни прозрения, които са им помогнали да открият някои от най – прогресивните закони на психологията, създали основите на съвременната психология, психосоматика и психотерапия.
Това са хора, които са постигнали величие благодарение на тяхното въображение и идеи, защото са отказали да позволят на бариерите на привидната невъзможност да ги възпрат. В тази действителност на въображението ние сме способни да разкрием всяка тайна и да извършим всеки подвиг.

Невероятната история на Ерик Уайхенмайер
Въображението не изисква зрение на очите, а вътрешно “зрение”
Най – удивителният човек, за когото някога съм чувал в моето търсене на истории за успеха, е Ерик Уайхенмайер. Ерик загубил зрението си поради заболяване на ретината на тринадесет години, но загубата на зрението не можела да се сравни с невероятното вътрешно познание и интуиция, които получил в замяна. Едно от нещата, които чул след като загубил зрението си, било, че трябвало да живее живот според собствените си ограничения и възможности и вероятно този коментар го окуражил да изследва какви точно са неговите ограничения и възможности. Защото ние можем да реализираме в пълнота способностите си само, ако подложим на проверка границите на нашия истински потенциал.

• Той завършил обучение за учител по английски език и преподава в частно училище във Финикс (2001).
• Той започнал да се занимава с борба, станал треньор и за успехите си бил награден с медал за храброст и включен в Националната зала на славата по борба.
• Той е талантлив състезател по ски и въздушни скокове и квалифициран състезател по леководолазно гмуркане.
• На шестнадесет години той започва да се занимава с алпинизъм и оттогава до сега е изкачил 900 метров заледен водопад в Албърта и се е изкачил до билото на връх Кинли, връх Ел Капитан, връх Килиманджаро и връх Аконкагуа, а през 2001 година Ерик е първият сляп човек стигнал до билото на най – високия връх на света – Еверест.
• Той се занимава също и с колоездене на тандем и понастоящем планира групово колоездене през Виетнам за хора със здравословни проблеми.

Това е човек, който отказва да спре пред тухлените стени. Ако някога бъде учредена награда “Преодоляване на стени”, Ерик ще бъде безспорният победител, макар че вероятно той няма повече място на мантията си за още награди.
Ерик казва, че провалът е само една част от начина да разберем как да успеем.
Докато се е борил, той се е провалял толкова често, колкото е успявал, но все пак се е научил, че неуспехът е само част от успеха и неговата основна философия е “никога да не се отказваш от целите си”.
Цитат от Ерик Уайхенмайер
“Успехът не е само върховен момент, в който получаваш признание, това е целият процес на постигане на дадена цел и понякога той започва с неуспех.”

Когато Ерик се проваля, той казва, че това рядко е резултат от неспособността му; а по скоро е защото той просто още не е измислил напълно “системата”, която ще има успех при него. Ерик е мотивационен лектор и автор на книгата “Докосни върха на света” [Пътешествието на един сляп човек, който се е изкачил по – високо, отколкото могат да вият очите.]
Главното послание на Ерик е за работата в екип
“Представете си, че всички сме свързани с гигантско въже, помагайки си един на друг, компенсирайки индивидуалните слабости на всеки, използвайки способностите си в пълна степен. Ние ще бъдем непобедима сила.”

Аз вярвам, че най – ценните неща, които можем да дадем на друго човешко същество, са признание за способностите му, окуражаване да осъществи личната си представа за себеизразяване и изява и познанието как да съчетае в едно цяло всичко това. Това са далеч по – велики неща от това, което можем да си купим с пари, тъй като те олицетворяват себеудовлетворението в максималната степен за една личност.
Проявявайте най – великите си цели и давайте изява на божественото вътре във вас, за да поддържате баланс

Точно в този момент искам от вас да затворите очи и да си представите, че сте човекът, който искате да станете, като не само приемате успеха, който желаете, но сте изпълнени с желание да учите другите как да откриват и да се радват на същата пътека, която вие ще откриете, за да постигнете успех. Вижте себе си как прегръщате грешките с чувство на опрощение към другите, за да можете да бъдете опростен за своите грешки. Най – вече, представете си, че сте човек, който истински вярва в своите собствени способности, за да се радвате на волята и желанието да окуражавате другите да повярват истински в техните способности. Това са нещата, които поддържат равновесието, което ще постигне истинска хармония между вашите вътрешни функции и ще допринесе за хармонията на цялото човечество. Това са нещата, които развиват успели мъже и жени, които се превръщат в модели на подражание, за да създадат добър пример, върху който да се съсредоточат и който да следват нашите младежи.

Почувствайте успеха на вашата цел преди да заспите и ще изживявате неговата действителност през целия ден и през цялата нощ

Ние трябва вече да се виждаме в действителността на успеха преди да заспим, за да предизвикаме тази реалност да се случи. Затворете очите си точно в този момент и си представете как се радвате на успеха, който желаете, и използвайте този образ, за да катализирате и изпълните с енергия вашето развитие. Практикувайте точно този образ и представа всяка нощ преди да заспите и той ще израстне във вас през нощта.

Ноел Батън

Пътят на необикновения успех и вярата в себе си

4 Коментара

  1. не минава момент в който аз да пропусна да видя този як ‘блог’защото,аз има още какво да науча а и много се радвам че съм се родил в точно този момент.Никой не ме е карал освен вътрешния ми глас който е неизменен и безупречно точен.Благодарп ви че разбрах много за този прекрасен глас от вътре и неговата сила да материализира неща!

  2. много ви благодаря.Аз не съм много учен но съм можещ и това ме прави щастливввв.

  3. здравейте аз продължавам да твърдя че несъм много учен,но съм можещ. Ето днес направих една година от как създадох едната си мечта:Салон за красота и релакс“Флоранс“.А беше само мечта

Коментирай