Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Две успешни условия за визуализация

Джон Кехоу

Винаги си представяйте своите цели така сякаш всичко това се случва с вас точно сега. В съзнанието направете това да бъде реалност. Създавайте детайлни образи. Влезте в ролята и мислено я изиграйте.
Всяка мисъл, възникнала във вашия мозък и вкоренила се там ще окаже въздействие върху живота ви.
Искам да ви разкажа за един известен и документиран експеримент на психолога Алън Ричардсън. Студентски баскетболен отбор бил разделен на три групи; във всяка от тях била записана резултатността на играчите. Играчите от първата група идвали в залата всеки ден и отработвали подаване. Баскетболистите от втората група изобщо не тренирали, а представителите на третата група се занимавали със специални тренировки. Те не ходели в спортната зала, а оставали в стаите си и мислено си представяли процеса на тренировка. По половин час на ден те виждали себе си как забиват топката и побеждават в разгромяващ резултат. Те тренирали мислено всеки ден. След месец всичките три групи били проверени отново.
Първата група( онези, които тренирали всеки ден в залата) подобрила своите резултати с 24%. Втората група (онези, които не се занимавали с нищо) нямала подобрение. А в третата група ( играчите, които тренирали мислено) подобрението било практически същото както при играчите, които реално тренирали в залата!
И така, творческата визуализация има огромна сила, но в нея няма нищо свръхестествено. Тя се основава на работата на вашите вътрешни механизми и енергия, а също и на уменията да насочвате своите вътрешни ресурси.
При правилна организация въображението е една от най-динамичните възможности на човека. Започнете правилно да използвате този дар веднага. Не се безпокойте и не мислете за специфичните страни на това явление, просто се доверете на процеса. Търсенето следва предлагането, затова и вие ще получите нужния резултат в нужното време. Можете да не се съмнявате че ще намерите пътя и методите за постигането на целта ви;природата винаги ще може да изпълни предявеното й искане.


Често хората искат да знаят отговорите на всички въпроси още преди да са направили първата крачка. Ние искаме да предвидим и да знаем предварително всички тънкости на това, което ще се случи. Но обикновено това не ни се удава и често събитията се развиват по съвсем неочакван начин.
Актрисата Карол Барнет е родена в Лос Анжелис и е отгледана от баба си. Те едва свързвали двата края, живеели от помощи и били толкова бедни, че баба й събирала тоалетна хартия от обществените тоалетни. Естествено те нямали пари за да отиде талантливото момиче в университет, за което то мечтаело страстно. Обаче тя знаела, че някога ще влезе в университета. “Дори не идваше на ум, че няма да постъпя в университета. Представях си как ходя на лекции, как живея в студентския град и изучавам предметите,които ме интересуват. Мислех за това всеки ден. Макар и да нямах никакъв шанс да постъпя, аз нито за секунда не се съмнявах, че ще бъда студентка.”
Как е намерила парите ли?
“Веднъж, когато вече завършвах училище, аз отидох да взема пощата. Като отворих пощенската кутия намерих адресиран до мен плик. На него имаше марка,но нямаше пощенски печат. Значи не го бяха изпратили по пощата, а просто го бяха пуснали в моята пощенска кутия. Отворих плика и намерих в него сума равна на тази, която ми беше необходима за първата година на обучение в университета. И никаква бележка с обяснение. Само парите. И досега не знам кой ми ги е изпратил.”

Като развивате своите мисли вие се откривате за нови възможности

Разбира се няма да твърдя, че ако се занимавате с визуализация то обезателно ще дочакате непознат, който да ви връчи плик с желаната сума, както това се е случило с Карол Барнет. Но ви обещавам: обстоятелствата ще се стекат така, че вие ще реализирате своите цели – можете да разчитате на това. Вашите мисли са много по-силни отколкото предполагате, а всеки мисловен образ е реална сила, която е способна да повлияе върху вашия живот.

Това е откъс от книгата на Джон Кехоу – “Подсъзнанието може всичко”, на издателство Феникс. Горещо я препоръчваме на всички наши читатели.

2 Коментара

  1. mnog sam razvalnuvan.blagodarj vi?

  2. Там където бъркат повечето хора е да се опитват да си представят самия процес на случване. При визуализацията е много важно да си представим резултата, който искаме, а това как ще стане и по какъв начин, не е наша работа :-)

    Ще дам още един цитат от Джон Кехоу, който много ми харесва, а не го видях в статията:
    “Не е необходимо да знаем как работи двигателя, за да се научим да караме кола!”

Коментирай