Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

“ДА приемем или НЕ …Ангажимента да работим и живеем качествено”

bogatstvo.net представя…

„Да приемем или Не…” е наистина необикновена книга от сферата на приложната психология – първа книга от нова поредица.
„Да приемем или Не…” се състои се от разкази в две части:

ПЪРВА ЧАСТ:

Осем съвременни истории
1. Ако не отидеш … значи не си отишъл!
2. Греби!
3. А ако загубят мотивация и останат?
4. Не ми го казвай… Докажи ми го!
5. Страхотно е да имаш шеф!
6. Лидерството в “Магьосникът от Оз”
7. „Вечеготов” и „Ами”
8. Да продаваме решения?

ВТОРА ЧАСТ:

Двете необходими задължения, за да променим нещата
9. Първи ангажимент: За тези, които управляват: ангажирайте се с “правото” да бъдете добър началник
10. Втори ангажимент: За тези, които са добре управлявани: ангажирайте се с “правото” да работите качествено
11. Великото предизвикателство: Да съвместим качествената работа и качествения живот
Писалката, която не можеше да пише

Авторът, Пако Муро, е изпълнителен директор на Ото Валтер http://www.ottowalter.com/index_intro.htm – компания лидер, специализирана в развитието на поведенческите науки в областта на мениджмънта и търговията. Муро има повече от 15 години опит на ръководни длъжности и сферата на прoдажбите, както в испански, така и в международни компании. Бакалавър по маркетинг в ESTECO (Школа за терапевти на поведението) и магистър по маркетинг в COACM (Висше училище за архитекти в Кастилия-Ла Манча). Автор на книгата “Рибата, която не искаше да еволюира”, за която получава наградата “Мадрид. Гъвкаво предприятие 2005”.
Пако Муро задава въпросът – Защо да не работим по-добре и да не печелим повече? Как да го направим? Като се изправим пред двойното предизвикателство – да изискваме този, който ни управлява, да го прави добре. И да изискваме от самите себе си да работим качествено.
“Да приемем или Не…” съдържа не само идеи как да прескочим стандартната летва за по-добър и качествен живот. Това е и практически сборник от “фирмени” разкази, от практически примери – плод на опита на автора като съветник, служител, директор, съпруг, баща – за това как да подобрим ефективността си, без да прибавяме допълнителен стрес към живота си.
С характерния си елегантен и лек стил, и с тънкото си чувство за хумор авторът ни предлага различна гледна точка за живота на работното място.
Най-лесният начин да бъде описана книгата е чрез коментарите и мненията на известни личности от сферата на икономическия, обществения и политическия живот на Испания и България.

“Пако Муро отново ни дава добър урок за деловия живот, благодарение на който ще повишим самочувствието си, ще подобрим имиджа и ефективността си и ще се изпълним с ентусиазъм при изпълнението на ежедневните ни занимания. А всичко това несъмнено ще се отрази и на личния ни живот.”

Ана Ухидос, Пълномощен съветник в BTSA
Приложни биотехнологии и Вицепрезидент на FEDEPE
(Испанска федерация на жените на ръководни постове)

“Сама по себе си главата “Ако не отидеш… не си отишъл!” е една от най-добрите статии писана някога, в сферата на търговията и продажбите, и само заради нея си заслужава да притежаваш тази книга, а заедно с всичко останало… просто нямам думи!”

Рикардо де Мариано, Бивш президент на
Моторола за Испания и Португалия,
Генерален директор на Evolucionas и
автор на книгата “Какво му става на шефа ми? А на шефката?”

“Първата част съдържа поредица от приятни истории, изпълнени със здрав разум, които ни помагат да се справяме с работата. Във втората част, Пако Муро прави дръзки предложения, за да подобрим качеството си на работа и на живот. Прочетох я на един дъх.”

Марио Абахо, Президент на OTIS
Elevator за южна Испания

“Проникновена и същевременно предизвикателна. Проста и открита. “Да приемем или не…” ни приканва да преосмислим професионалните, обществените и личните си приоритети от друга перспектива, може би по-смела, но несъмнено много по-полезна и удовлетворителна в дългосрочен план. Осмелете се да “приемете”… Вярвайте ми, няма да съжалявате!!!”

Жосеп Лагарес, Генерален Директор на
METALQUIMIA S.A.Член на Управителния съвет на APD
(Асоциация за развитието на управлението) за Средиземноморието

„Книгата на Пако Муро „Да приемем или Не” е необикновена. Читателят получава увлекателен и жив разказ, изпълнен с прозрения и съвети, извлечени от богатия професионален и житейски опит на автора. Книгата е забележителна със своето хуманно послание – да се научим не само да работим, но и да живеем качествено, като създаваме и отглеждаме пълноценни и хармонични отношения с хората около нас. Истинският подарък за читателя обаче са приказките, едновременно мъдри и наивни, разказни с любов и самоирония.”

Харалан Александров, социален антрополог, преподавател в Нов Български Университет
„Испанците, които авторът Пако Муро ни представя в книгата си, приличат повече на нас и техният избор на решения във фирмата, с колегите, с подчинените, с клиентите, с началниците, за нас е лесно разбираем и приложим. Това е една полезна и (важно!) много приятна за четене книга. Завиждам ви, че тепърва ще я разгърнете за първи път!”

Александър Божков, председател на Центъра за икономическо развитие

„Книгата ни кара да преосмислим живота си, като представя ежедневни значими човешки случки и проява на разум в различни ситуации. Всеки от нас трябва да умее да общува и работи в екип, защото това е ключът към успеха. Човешкият фактор е най-важното нещо във всяка една област. Лесно е да бъдеш велик, когато се учиш от велики хора като Пако Муро”

доц. д-р инж. Николай Михайлов, председател на
Съвета на Директорите на “Трейс Груп Холд” АД

Предвид колко е кратък животът, да не му се наслаждаваме, защото не умеем да работим по-добре, е върховна глупост.

Коментирай