Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Разказ: Лечебната сила на маг Албена

врачка

Бел. авт.: Публикувам някои материали от Писалка.net, които имат отношение към тематиката на Богатство.net

Коженият диван майсторски приклекна, за да поеме удара, стоварен му от маг Албена. След като намести удобно телесата си върху преданата мебел, врачката отмести поглед към още по-преданата си асистентка и я удостои с дълбока и искрена въздишка. Въздишката далеч задмина като ефективност командите и на най-добрия сержант от американската армия, и още не беше свършила, когато помощничката чевръсто и припряно подреди на масата, точно до вълшебното кристално кълбо, купища писма, от които лъхаше горест и надежда.

Следващият час бе погълнат от мощната вибрацията на магическия глас, който диктуваше отговорите на сътрудничката, в която никой, на пръв поглед, не би съзрял гениална машинописка.

Не ме разбирайте погрешно – Албена не бе никак лош човек, но твърде рано разбра, че човешкото нещастие и наивност са всъщност един доста печеливш и перспективен пазарен сегмент. Въпреки това, тя се стараеше, доколкото й позволяваха силите и следобедната дрямка, да отговаря обективно и справедливо, а и винаги изискваше лекарска диагноза, около която се завърташе и нейната препоръка.

– Отговор за А.Х. – пиши: „Уважаеми г-не, очевидно сте напълно здрав и нямате здравословни проблеми. Всичко е плод на Вашето въображение и аз бих Ви препоръчала специалния си амулет, изработен точно за такива случаи. За Вас ще направя и отстъпка, така ми диктува Духа, и Ви го предлагам срещу нищожните 79 лв, но само до края на месеца…”

Тук пръстите на асистентката замръзнаха върху измъчената клавиатура, защото нямаше никакъв смисъл да записва урагана от гневни думи и ругатни, който заплашително се носеше към нея. Обикновено приемаше по-философски избухванията на пророчицата, но този път бе настъпила опашката на любимия едноок котарак, който се лигавеше в краката й, и това, разбира се, си беше нелека карма.

След кратката, но наситена дандания, процесът по документиране на откровенията продължи.

– Отговор за Г.Р. – пиши: „Уважаеми г-не., незабавно трябва да дойдете при мен! Неизлечимата Ви болест, в комбинация с черната магия, която Ви е направена, ще Ви убият, ако не ме посетите, за да ви помогна…”

Скрита зад монотонния звук на клавишите, скръбта тихо и лепкаво мачкаше душата на сътрудничката, сразена от виковете и клетвите на маг Албена. И именно в тази скръб следва да търсим вината за леката разсеяност на иначе старателната жена, благодарение на която г-н Г.Р. получи писмото, предназначено за г-н А.Х., а до г-н А.Х. стигна отговорът, първоначално замислен за г-н Г.Р.

Тази дребна наглед техническа грешка не се отрази по никакъв начин на дейността на нашата врачка, защото нито г-н Г.Р., нито г-н А.Х. някога се обадиха за посещение. Това, разбира се, имаше и своето обяснение – въпреки, че според лекарската диагноза бе напълно здрав, г-н А.Х. заболя и се влоши рязко, и роднините му го вкараха в болница, като не се вслушаха в горещите му молби за сеанс при маг Албена. За съжаление, той също толкова бързо и внезапно почина. А колкото до г-н Г.Р. – той реши, че може да се справи с въображението си лесно, като вместо за 79, си купи амулет за 9 лв от Женския пазар и, за всеобща почуда, победи рака.

Радислав Кондаков

Тагове: , , , ,

3 Коментара

  1. А аз си мислех, че вече отшумя тази лавина на врачки и тем.подобни.За книжният пазар не знам как стоят нещата и всичко свързано с тоя вид истории.

  2. Абе има ги още…

  3. Може да се заяждам, но – откъс от Вашата работа: “…обяснение – въпреки, че според лекарската …” пред “ЧЕ” когато е в съчетание с “ВЪПРЕКИ” няма запетая. Просто няма, така е по правилата. Запетаята е преди “ВЪПРЕКИ”-то.
    Благодаря за възможността да направя коментар.
    Зин

Коментирай