Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Бъди скептичен…

 

…но се научи да слушаш.

Може би сте чули, че Дон Мигел Руис и синът му, Дон Хосе Руис идват България тази есен и ако сте истински фен на толтекската мъдрост, това няма как да не ви зарадва. А това горе е Петото споразумение – “Бъди скептичен, но се научи да слушаш.”

За какво иде реч:

Не вярвай нито на себе си, нито на другиго. Използвай силата на съмнението и си задавай въпроса по отношение на всичко, което чуваш или четеш: “Това действително ли е истина?”. Вслушай се в намерението, което стои зад думите и ще разбереш истинското послание.

Ако първите четири споразумения ни помагат да възстановим нашата собствена самоавтентичността и да пробудим нашия истински Аз, то с Петото споразумение идва пълното приемане на нас самите такива, каквито сме и пълното приемане на всички други такива, каквито са. Смисълът на Петото споразумение е да видиш реалността в нейната цялост, през очите на истината и отвъд думите.

Знаете, че хората говорят със символи, а символите не са истина. Символите са истина само тогава, когато се съгласяваме с тях, но не и защото такава е действителната им същност… Когато се научите да слушате, разбирате значението на символите, които хората използват; разбирате историята им и комуникацията се подобрява значително.

И все пак, колкото и да си скептичен, моят съвет е да отидеш на 3 ноември в НДК-то и да ги слушаш. Наживо.

Повече информация за семинара на Дон Мигел и Дон Хосе Руиз може да видите на официалния сайт на събитието тук.

 

Тагове: , ,

Коментирай