Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Стани цел за парите

цел

Докато се натуткам, Пламен ме изпревари , но аз все пак ще си кажа, каквото си бях наумил.

Та…

В началото на годината изглежда съвсем естествено да обръщаме повече внимание на целите си, на това, което искаме да постигнем през новото лето господне. Надали можем да кажем, че колкото хора, толкова и цели, но все пак те значително варират при всеки един от нас. И все пак, мнозина поставят за цел конкретни суми, които искат да печелят – на месец, година, ден или в даден период. Това е много добре и изцяло по препоръките на немалко авторитети по личностно и бизнес развитие, както и с всяко нормално бюджетиране и планиране на приходите във фирмите.

Но аз ще посоча с пръст израза «парите не са цел, а средство».

Какво означава това ли?

Ами отваряте файла със списъка на целите си (ако имате такъв, разбира се) и скачате на бутона “delete”, и то точно там, където сте заковали най-различни суми, заплати, печалби, приходи или каквото и да е завършващо на много нули и лв. (euro, USD).

След кратка почивка, запълнете белия ред с думи, като например – „5 нови, големи и доволни клиента”, или „да напиша бестселър”, или „да стартирам нов и успешен сайт, а пък стария ми да достигне 5 000 уникални на ден”. Каквото и да е, каквото ви душа сака, но водещото да е реалната дейност, стойност, способност, качества, таланти, успехи, а парите оставете като невидимо следствие и резултат.

Превърнете се в цел за парите. Нека те ви преследват, гонят и търсят отчаяно, нека милиони и милиони малки зелени банкноти (ако искате и човечета) ви пишат като таргет No 1.

Правете това, което обичате, поставяйте си измерими цели: да ставате все по-добри и по-добри в него, да принасяте все повече полза и стойност, и един ден ще се превърнете от малка кална локва, в голямо синьо море, в което се вливат финансовите потоци.

Стани мишена, капиш?

Радислав Кондаков

Тагове: , ,

15 Коментара

 1. Капиш, капиш…

  А и “голямо СИНЬО море” много ми хареса като метафора! 😉

 2. Мислех си за червено море, но щеше да излезе малко кърваво-вампирска история 😉

 3. Нито един издател не желае да публикува моя книга ако аз лично не си платя оформление на корица, предпечат, печат, консумативи, а евентуално и за редактор. Как да напиша бестселър? :)

 4. Ся и ти неудобни въпроси задаваш :)

 5. Готино, поздравявам Ви!
  Успех и догодина да ни разкажате колко сте успял.

 6. Благодаря. Добре :)

 7. “Правете това, което обичате, поставяйте си измерими цели: да ставате все по-добри и по-добри в него”

  В последното изречение е разковничето :)

 8. Така е, но трябва търпение и постоянство :)

 9. Мда!!! Точно така си е!!!

  Има си и песничка за “голямо и СИНЬО море”
  http://www.youtube.com/watch?v=p28G0s13Re0

 10. Това е сайт ,който постоянно изненадва хората,които го посещават.Благодаря за статията и за уникалните неща ,за които само вие пишете.Наско Юруков

 11. Благодаря ти от сърце

 12. Успех в начинанията ти

 13. Благодаря ти, Калин

 14. Авторе, съгласен съм с теб, но бих искал да чуя мнението ти и за въпроса с цените – според теб редно ли е да определяме фиксирана цена за услугите си или да оставим нещата на Вселената – например ей за този проект аз искам 500 лв или пък тази услуга я извършвам срещу 30 лв на час или аз да си се фокусирам върху това проектът да стане най-добре, пък… Например тази година искам 3 нови страхотни проекта, в които да изразя себе си по възможно най-добрия начин, а цената… какво за нея ?

Trackbacks

 1. Древните римляни за парите | Богатство.net

Коментирай