Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Lipsva.com – сайтът за безследно изчезнали

lipsva.com

Ако изобщо да нас стигне информация за изчезнал човек, то тя обикновено влиза в отдел статистика на мозъчната ни корпорация. Но тези хора не са статистика, поради факта че са хора. Те имат близки, на които липсват и близки, които им липсват. Те имат нужда от помощ и всички ние можем да подадем ръка.

Да, в България няма публичен регистър на безследно изчезналите, но има един сайт, за когото отдавна се каня да пиша. Става въпрос за Липсва.com,  дело на Боян Юруков, за което получава моите адмирации и, предполагам, благодарността на много хора.

В сайтът може да се видят снимки на лицата върху картата на България, както и  кога и къде са изчезнали, има възможност и да се добавят и други липсващи хора. Липсва.com има и блог, където има детайлна информация и снимки.

Повече за проекта може да прочетете в блога на Боян Юриков тук.

Тагове: , , , ,

4 Коментара

  1. Благодаря за написаното. дано МВР да се усети и скоро да направи такъв сайт. Целта на проекта е повече да накара обществото и МВР да се замисли над проблема, а не да бъде решение. МВР, че няма да се замисли само няма, затова трябва ние да упражним натиск, за да има ефект.

  2. Прав си, за съжаление…

    Поздрави още веднъж за идеята и сайта.

  3. G-n Urukov razpolagam s aparatura za lokalizirane na vsyako litze v vsyka totchka na zemnoto kulbo po snimka na litzeto ili prustov otpetchatuk . Ako ste suglasen na sutrudnitchestvo molya obadi se.

  4. Na policiata ne im puka za nishto osven za pari…

Коментирай