Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Нормално, мизерия или просто емиграция?

Светльо Христов

Снимка: kliuki.bg

Признавам, че думичката (то си е цяла дума де) емиграция взе да придобива странно звучене за красивите ми уши. Не е от липса на хигиена, защото и значението й взе да ми се струва все по-странно, особено след резултата на преброяването.

Признавам, че не знам какво да мисля за уличните певци и музиканти. Някои казват, по-добре да просят с музика, отколкото без. Но те просяци ли са или артисти, с разчупено разбиране за сценична изява и празен джоб? Сега, не искам да правя философски обобщения, защото поводът за материала е съвсем конкретен и той се казва Светльо Христов. Може би, някои помнят, че той спечели конкурса “Музикална академия Ку-ку бенд”, а след това имаше конфликт със Слави Трифонов относно получаването на наградата. Кой крив, кой прав – не знам, и нямам намерение да отсъждам, защото искам ви запозная с нещо съвсем различно.

Всъщност, знаете ли къде е Светльо Христов сега и какво прави?

И да знаете, и да не знаете – ще ви кажа: пее по улиците на Сан Франциско.

Клипът, който ще видите няколко сантиметра по-надолу е с пояснението “Документален проект за Светльо Христов, известен български певец”. Да, бившата ТВ звезда, известният наш изпълнител е уличен певец. Аз не вярвам, че той е изпаднал дотам, че не му остава нищо друго, освен да проси на няколко хиляди киломентра от българския телевизионен ефир. Макар че, в последно време в много неща отказвам да повярвам. Да, знам че хиляди музиканти го правят, аз лично също познавам такива, и че  донякъде е нормално (това донякъде няма да го изтрия при редакцията). Защото е начин да изкарат пари. За да живеят.  “Why?” питат Светльо, а той отговаря – “To survive”. Sad but true.

Радислав Кондаков

Тагове: , , , ,

Коментирай