Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

За гъби съм

73768254За да не преразказвам, започвам с един цитат от новините:

Кметът на Созопол Панайот Рейзи, действащ полицай от същия град и още трима мъже са задържани по време на бракониерски лов на територията на резерват “Ропотамо”, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Та, въпросните господа са хванати с убита кошута, ловни кучета и в пълно бойно снаряжение.

Дотук добре – хванали ги и добре са направили.

Но случаят беше отразен и в централните емисии на новините, където запитан от репортерите, г-н Рейзи ядосано и възмутено отвърна:

– Аз съм за гъби. Дал съм си пушката за експертиза, ще видите, че с нея никога не е стреляно.

Наслушал съм се на какви ли не уникални обяснения от българските политици, но не бях виждал камуфлажни типове да се събират на дружинки с ловни кучета и въоръжени до зъби да се опитват да отстрелят някоя гъба.

Тагове: , , ,

9 Коментара

 1. Бива бива наглост, ама чак пък толкова. Въпросният кмет може наистина да е бил за гъби, с камуфлажно облекло (за да не го виждат вълците, а с пушка, за да се пази от мечките :-))))))

 2. Снаряжението очевидно е необходимо на гъбарстващите да се защищават от гризли, гигантски пекари, усурийски тигри, бели носорози, вълци, чакали и прочие койоти, също събиращи гъби из българските гори, камуфлирането за заблуда на двойниците на гъбите, а кучетата са специално обучени за откриване на трюфели ! А убитата сърна е просто съедобния двойник на опасния бенгалски тигър-канибал – та така е влязло в употреба снаряжението – за защита от бенгалския тигър ! Откъде гъбарстващите да знаят за наличието на такъв двойник на бенгалския тигър – те са си само гъбари !

 3. ха сега да те видим гн борисов

 4. Абе да беше отказал да коментира, бих го разбрал. Но той, и то с нагъл тон – “Аз бях за гъби. “Малко като в онзи виц, за гъбите :)

 5. Има един такъв принцип – даже да те хванат “на калъп”, отричай докрай. Защото една лъжа като се каже 100 пъти, накрая може и истина да стане. Та за това човекът е казал “за гъби”. Като знаем как журналистите разбрали, недорабрали коментират нещата, след известно време те самите ще разпространяват новината, че кметът е бил за гъби.

 6. Кремена, напълно си права. Само с едно уточнение – повторената лъжа не става истина, но добива сила от повторението, утвърждава се и се захранва с енергия, хората стават по-склонни на внушение към нея.

 7. Вие си коментирате, ама не сте сте чували за известните тук Ропотамски, кръвожадни, хищни, злобни, кошути стръвници!!! Знаейки за тях, дружинката гъбари на г-н Рейзи, са излезли въоражени, за да се пазят!!! И са убили кошутата при самозащита…. Толкова е ясно всичко….

  P.S.: Щеше да е смешно, ако не е трагично…..

 8. Чел съм само за тези кръвожадни кошути в книгите на Ръдиард Киплинг, описващ експедициите си за гъби по нашите земи.

  Наистина е трагично, но те комедията и трагедията са близки…

 9. На калъп да те хванат отричаш до край.Тя г-жа Масларова това го умее отлично.Щом номера минава и г-н Панайот Рейзи ще отрича…и ще мине време ще се забравят нещата.

Коментирай