Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Време, нерви и стотинки

Явно съм на вълната учудени публикации, но това е положението. Карам си тая сутрин и съм абсолютно сигурен, че задръстването е в пъти повече от нормалното. Но, както съм научил от Холмс и Поаро, виновникът винаги бива разкрит накрая.

Лидл. Чисто нов, само на час и половина, обсаден по-добре от Сталинград. Хора, коли, полицаи и хаос ми се ухилила злобно за миг, после всеки се върна към задачите си.
Колите спираха където им падне, защото паркингът беше превзет и укрепен от тълпата, нервно побутваща колички и очакваща звездния си миг – да нахлуе в това чудо невидяно, наречено хипермаркет. С пяна на уста, богоизбрани щастливци изскачаха отвътре, засмени до уши и прегърнали по 3-4 торби.

Опашката беше дислоцирана по всички паркоместа, въпреки потресаващата истина, че магазинът е отворил преди час и половина. Не можах да преглътна този факт и продължих, потънал в социално-битово-икономически размисли. Така де, рано ми беше за дълбокомислия, та разсъжденията се преродиха в натрапчиви въпроси, от които аз ще се освободя с лека ръка – ей сега:

 1. Защо хората губят толкова време и нерви в името на промоции, от които ще спестят просто няколко лева?
 2. Защо са толкова настървени, при положение, че в България има няколко милиона хипер и супер маркета, както и няколко милиарда мини маркета?
 3. Може би, според тяхното мислене, няколко лева са по-ценни от няколко часа и няколко метра нервни окончания?
 4. А, може би, са толкова бедни, че това ще бъдат най-печелившите им три часа, през последните три месеца?

Радислав Кондаков

Тагове: , , , , ,

11 Коментара

 1. Напълно споделям настроението ти!
  Бих добавил ” И защо при думата промоция/намаление/аутлет хората настръхват и се амбицират да купуват повече, отколкото ако им дават безплатно някакви продукти?”

  И все пак, рекламата си върши работата. Последните дни почти няма ТВ, по което редом до леля Мария, да няма и чичо Звездев, който ухилен подготвя магазина за отваряне :)

 2. Така е, народът е здраво облъчен и не мисли с главата си.

 3. А може и да не е така! На мястото в което живея Лидълските цени са с 15 – 20% средно по-ниски от останалите магазини, а стоките не отстъпват по качество, дори напротив. Така че може и да си струва блъскането! А и тези които правят навалиците, така или иначе разполагат със свободно време, та защо не? И не разбирам това какво пречи на останалите, нали има достатъчно супермаркети за всички.

 4. А, да – изобщо не коментирам качество и цени. Всеки си преценява, разбира се.
  Да, за всички тези хора очевидно си е струвало блъскането…

 5. И тук, в Пловдив е било същото. Ужас някакъв. Лелеее, не е истина просто не мога да повярвам , същото се случи и с Карфур…Това са зомбита, не хора…Поздрави за публикацията!

 6. Гледах репортажа по новините, ужас някакъв.

 7. Дано да сме по-богати духом, отколкото материално, но май и това не сме, щом се случва всичко това.

  Ако това е под влияние на медиите, аз си мечтая медиите да предизвикват подобен масов ефект с призиви за по-добро шофиране, помощ за старите и самотните хора, по-добра работа на администрацията… Но сигурно не е под влияние на медиите.

 8. Аз лично изобщо нямаше да си губя времето в такива размисли..Искали да се бутат по опашки…Ами здрав им път..Има достатъчно магазини с добри стоки на малко по- високи цени, но с доказано качество.Здравето ми е по-важно….всичко това се получава в резултат нареченo РЕКЛАМА..И тъй като не мога да спра рекламата, която ми се излъчва на всеки 20 мин..единственото което мога да направя е да превключа на друг канал..Толкова е просто..Що се отнася до лидълси и тем подобни стоки,бих казала, че не съм достатъчно богата за да си позволя ефтина стока.

 9. Дааааааа. Мисля че въпрос № 3 и 4 е и отговор: „Може би, според тяхното мислене, няколко лева са по-ценни от няколко часа и няколко метра нервни окончания? А, може би, са толкова бедни, че това ще бъдат най-печелившите им три часа, през последните три месеца?“

 10. С твое позволение пускам този линк :)
  http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=29444&highlight&sid=bdcabd80b2a7af3bf945d1abaed00074

  Докато се смях с глас се сетих за твоята публикация вчера 😀

 11. Мда, Лидл вдъхнови народния творчески гений 😀

Коментирай