Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Секс и маркетинг

Известно е, че свръхчуствителните хора са най-добрите търговци. Обяснението е, че онази личностна характеристика, която наричаме “обаяние” или магнетичен чар, не е нищо друго освен сексуална енергия. Хората със силно либидо винаги са привличали околните. След като се опознае и овладее тази сила, тя може да окаже ползотворно влияние върху човешките взаимоотношения. Тя може да бъде представена на другите посредством:

1.Ръкостискане.
Докосването на ръката мигновенно показва отсъствието или наличието на обаяние.

2.Тонът на гласа.
Обаянието (сексуалната енергия) темперира гласа,прави го мелодичен и чувствен.

3.Осанката и начина на вървене.
Свръх либидните хора се движят енергично, грациозно и с лекота.

4.Външността.
Хората с изразена сексуалност са обикновено грижливи към външният си вид. Те си избират стил на обличане, който най-добре подхожда на тяхната личност, фигура, осанка и т.н.

Когато наемат търговски агенти, като първо изискване към кандидатите, умелият мениджър поставя личното обаяние. Хората с понижена сексуална енергия трудно са в състояние да се ентусиазират истински и да заразят околните.
Търговецът, който знае как да пренасочи мислите си от секса към същината на извършваното действие, запазвайки ентусиазма и решимостта, за да постигне поставената цел вече е овладял преобразуването на сексуалната енергия, независимо дали го осъзнава или не.
Преобразуването на сексуалната енергия изисква много повече воля, отколкото обикновенният човек притежава. Хората, на които им липсва воля за подобен вид преобразуване, могат постепенно да развият тази способност. Упорството и усилията биват богато възнаградени.

Наполеон Хил

Източник : „Мисли и забогатявай”
Издател: ИК “Кибеа”

Тагове: ,

2 Коментара

  1. ima smisal v obaianieto i marketinga.

  2. Има да. Само дето това, което Наполеон Хил предлага не е толкова лесно :)

Коментирай