Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

А-Б на личния успех в МЛМ

МЛММЛМ системата е почти уникална с това, че всъщност няма ограничения на приходите, които тя може да генерира. Но от друга страна, новият дистрибутор трябва да е наясно, че създаването на един проспериращ бизнес изисква сериозни и постоянни усилия. Дистрибуторите-новаци нанасят големи поражения, уверявайки Ви, че просто трябва да стоите със скръстени ръце и да чакате парите сами да дойдат при Вас!!!

В повечето случаи един МЛМ-дистрибутор започва да реализира значителни печалби едва след 1-2 понякога дори 5 години работа, в зависимост от личностните му качества, от качеството на вложените от него усилия и от мотивацията на хората в неговия екип.

Като се има предвид, че МЛМ организацията е отлична среда за развиване и усъвършенстване на личностните качества на всеки свой член, смело можем да кажем, че независимо от предварителната подготовка и умения, при сериозни, целенасочени и постоянни усилия, всеки МЛМ-дистрибутор може да изгради успешен и проспериращ МЛМ бизнес.

На първо място успехът в МЛМ изисква :

да бъдете обучаеми – да научите и да разбирате основните принципи на МЛМ. Усвоите ли тези принципи Вие сте изминали 25 % от пътя към успеха в МЛМ. Погрешно е схващането, че не е необходима специална квалификация, за да бъдеш успешен МЛМ маркетолог. Както във всяка професия, и тук знанията и уменията са важна част от успеха! Учете се от спонсора си.
Дори да сте способен и талантлив, можете да пропуснете завинаги шанса си за голям успех в МЛМ,ако попаднете на слаб спонсор. В този случай търсете литература, четете, ходете на образователни семинари, учете се от успешните спонсори от по-високите нива на Вашата МЛМ организация. Не позволявайте случайността да попаднете на слаб или неподходящ спонсор да Ви отнеме правото на успех в МЛМ.;

да се научите да обучавате привлечените от Вас хора в мрежата – това Ви гарантира изминаване на 75 % от пътя към големия успех в МЛМ;
да се научите да обучавате привлечените от Вас хора в мрежата какте самите да обучават привлечените от тях хора в мрежата. Когато усвоите тези умения Вие сте изминали 100 % от пътя към успеха в МЛМ! Вие сте на ВЪРХА!
ВНИМАНИЕ – ВЪРХЪТ Е ВЕТРОВИТО МЯСТО ! 😉

ПАЗЕТЕ СЕ ДА НЕ ВИ ИЗДУХАТ ! 😉

Едно нещо, което всеки МЛМ лидер знае, е, че неговият успех е пряко зависим от успеха на мъжете и жените в неговата организация. В този смисъл, за да бъдете успешни в МЛМ на първо място трябва да се научите Вие самите да създавате други успешни в МЛМ, т.е. да се научите да се „умножавате”. Да се освободите от завистта и ревността към успеха на хората, които сте привлекли в МЛМ. Да се радвате и с всички сили да стимулирате техния успех, защото именно техният успех е основата на Вашия собствен успех!

На второ място успехът изисква:

знания и компетентност;
добра репутация и авторитет;
упоритост и увереност;
енергичност и решителност;
положително и оптимистично отношение;
етика и др.
Ето защо огромен брой хора, които мислят за МЛМ като за една схема „за бързо забогатяване”, ще бъдат разочаровани и ще се откажат още през първата година.

Впрочем, едно полезно нещо, което трябва да знаете за парите. Те са само символ на покупателна способност. Сами по себе си те не могат да направят нищо. Така че когато работите, не се съсредоточавайте върху парите. Обърнете внимание на това, което искате да имате, да правите и да бъдете!
Източник : http://aloeveraflp.hit.bg/academy_8.htm

Тагове: , , ,

53 Коментара

 1. Nqma takava prosta shema, za golemi maloumnici. MLM izvestno oshte kato “Piramida” ..

 2. Заблудите започват още от първото изречение – “всъщност няма ограничения на приходите, които тя може да генерира”. Ами не, всъщност ИМА ограничение – броят на хората, които биха се включили. Въпреки, че човешката глупост е безкрайна, глупавите хора са краен брой :)
  При такова силно начало, има ли нужда да се коментира останалото?

 3. Принципа на продажба на продуктите ан avon примерно не е ли също
  МЛМ

 4. Браво! Страхотна статия! Много сбито и точно е описана същността на MLM! Не ми допада само изразът “дистрибутор”, тъй като той се ограничава предимно с лично извършените продажби от даден човек, а MLM има доста по широко значение. Аз бих заменил “дистрибутор” с “MLM Консултант”
  Относно коментарите… за онези от Вас, които се интересуват от MLM и са решили това да бъде техният бизнес – трябва да знаете, че винаги ще се намират такива хора, които ще оплюват онова, което не разбират! Моят съвет – не се опитвайте да обяснявате на някой “селянин” принципа на ядрения синтез, защото дори и да си е сложил вратовръзка той няма да ви разбере!
  Знайте че до върха стигат средно 3 – 5% от всички, които започват! Не е лесно. Изисква много търпение, обучение и себеотдаване, но си заслужава!
  Аз бих го нарекъл бизнесът на 21-ви век и лично го превърнах и в мой собствен бизнес!
  Желая на успех на всички!

 5. Здравейте и от мен.Статията е уникална а относно /дистрибутора/така наричат всеки мрежар на запад.Сигорно превода е такъв.Искам да споделя и нещо за по горните коментари.Има два типа хора;
  1 – Даваш им проблеми,те намират решения……..
  2 – Даваш им решения,те намират проблеми……..
  Мога да ви споделя само че МЛМ е уникален бизнес за обикновенни хора да вършат необикновенни неща.Милиони хора по света живеят един много по добър живот и збъдват мечтите си благодарение на мрежовият маркетинг……Този уникален бизнес започва да навлиза все повече и в България и това е само началото.Относно пирамидите ще светна неуките,които си позволяват да дават мнение за нещо,с което не са в час.Повечето държави по света имат законови мерки срещо пирамидите.За съжаление България не е от тях.Как всяко съдилище определя коя компания е МЛМ или Пирамида…..
  При Мрежова компания маркетинговият план ,тоест бонус схемата е свързана с ДВИЖЕНИЕТО НА СТОКИ ,тоест с оборот от структора!!!!!!
  При Пирамидата се изплащат бонуси ,базирани върхо включването на нови хора !!!!!!!!
  Ако някой иска да разбере повече за МЛМ и финансовата свобода нека се свърже с мен на имейл
  ador2@abv.bg Желая успехи на всички, за които мрежарството е начин на живот.
  А на тези ,които се чудят,никой няма да ви пати за чудене……….

 6. Страхотна идея за истинска свобода в всичките и аспекти.Както обичам да казвам някои хора часовниците са им спрели 1994 година и няма нищо лошо ако така им харесва и не им пречи .УСПЕХА Е ИЗБОР. А истинския е МЛМ е стахотен инстумент в ръцете на търсещите хора .lefti78@abv.bg

 7. Здравейте,
  Мрежовия маркетинг е една страхотна идея, с която и най-обикновения човек може да си създаде пасивни доходи, които могат да му донесат финансова независимост.
  Много хора се упражняват върху тази тема, но малко от тях разбират за какво иде реч.
  Няма да се спирам на “многознайковците”. Само искам да дам кураж на хората, които са се захванали с тоя бизнес и да им пожелая големи успехи!
  Поздрави!
  PS Ако имате желание да си създадете свой собствен онлайн мрежови бизнес, прочетете тази тема : http://talk.bg/forum/topic.html?id=7

 8. Не случайно е сочен за ,,Бизнеса на бъдещето” от най-елитните агенции за анализи.Проучванията са,че след 30 години над 50% от населението на земята ще се занимава с МЛМ .Цифра която ще накара и най-големите скептици да си сверят часовника … Wall Street Journal View more documents from thewoffordgroup

 9. Това в Wall Street Journal е ПРИТУРКА, писана не от журналисти от WSJ, а от Direct Selling News, които естествено ще хвалят МЛМ – нали от това зависи бизнеса им. :)
  И какво научаваме от въпросната притурка? Че МЛМ генерира еди-какви-си приходи и как акциите им поскъпват и могат да бъдат изгодна инвестиция на борста, какъв бърз растеж отбелязват и т.н. Добро утро! Това никой не го отрича. Да, компанията печели. Да, който си купи акции на компанията също печели. Така е.
  Този, който не печели е обикновеният дистрибутор. Неслучайно никъде, ама НИКЪДЕ във въпросната притурка не е посочено какъв процент от дистрибуторите какви доходи получават, нито дори среден доход на дистрибутор. Нищо. А точно там е целият проблем и затова МЛМ има противници. Защото милионите дистрибутори докарват милиарди приходи на компаниите и акционерите, но само около 1% от тях си докарват добри доходи и за себе си. Останалите 99% са или на нищожна печалба или на пълна загуба.
  Ръста на приходите и цените на акциите на МЛМ компаниите не могат да бъдат гаранция за тяхната надеждност и стабилност. Да не забравяме, че хедж-фондът с най-голям и бърз ръст в един момент беше този на Бърни Мадоф, а една от най-големите и уважавани фирми в САЩ се казваше Енрон.

 10. Разликата между ,,обикновеният дистрибутор” както го нарече и „„ необикновеният ” е това което имат между ушите. Тук хората имат много по-голяма ползваемост на парите си / в пъти по-високо качество за същата стойност/. Второ хората имат възможност да пренасочат вече съществуващия си разход в приход, който ще им носи доход / за компаниите, които предлагат продукти-консуматив / . За средният доход на дистрибутор не мисля, че това е важно, няма как хората да ги вкараме в някакви рамки. А да се говори за пълна загуба е немислимо, поради простата причина, че тук няма инвестиция. Закупуването на стоки или услуги не е инвестиция / в противен случай какво да говорим за инвестициите в търговската мрежа/.
  А да се сравнява МЛМ индустрията с хора и компании, които са злоупотребили по някакъв начин говори за пълно не познаване и липса на информация за този тип бизнес.

  P.S А относно, че само 1% от хората в МЛМ индустрията печелят големи доходи , според теб от кой зависи? От тях или от компанията, правителството, хората или може би времето?

 11. Под “”обикновен дистрибутор” имам предвид всеки дистрибутор, който не е собственик/акционер в компанията. В този блог се опитвате да ни убеждавате колко е доходно да си дистрибутор, не видях някъде да преоръчвате да купуваме акции на борсата. Във въпросната притурка в WSJ обаче, са дадени доста подробни цифри относно приходите на компаниите и цените на акциите им но НИТО ЕДНА цифра относно доходите на дистрибуторите, каквито се опитвате да ни убедите да станем. Затова въпросната притурка не представлява никакъв аргумент във ваша полза. Ако някой иска да стане дистрибутор, редно е да знае в какви нива се движат доходите на съществуващите дистрибутори – информация, която компаниите имат, но просто не желаят да предоставят, защото ще лъсне истината за великата “бизнес възможност”, която всъщност предлагат. За щастие, поне в САЩ са задължени да дават годишна цифра на средния оборот на активен дистрибутор. Нужно ли е да казвам, че цифрите са много далеч от впечатляващи? Да вземем само цифрите от първата страница – $125 млрд. годишен оборот от 75 млн. дистрибутори – среден оборот от $1667 на човек на година или $138 на човек на месец. Оборот – преди изваждане на разходите, данъците и т.н. Вие се хващате и за авторитета на името Wall Street Journal, но много удобно пропускате да споменете, че материалът е писан не от WSJ, а от Direct Selling News.
  “в пъти по-високо качество” е доста смело твърдение, надявам се, че разполагате със сравните изследвания на продуктите от МЛМ и другите на пазара, които да го потвърждават, в противен случай това си остава просто рекламна фраза. “Същата стойност” също не е много коректно, тъй като МЛМ продуктите в обикновено са на по-висока цена от подобните на пазара.
  Признавам, че сгреших с израза “пълна загуба”. Няма “непълна” загуба – просто когато разходите са по-малки от приходите ти, независимо как го извърташ, си на загуба.
  “А да се сравнява МЛМ индустрията с хора и компании, които са злоупотребили…” Знаеш ли, по същия начин са мислели и акционерите на МАдоф и Енрон :)
  Това, че 1% от хората печелят добри доходи е резултат от самата система на МЛМ, която стимулира не продажбите на продукти на крайни клиенти, а най-вече продажбата на “бизенс възможност” и привличане на даунлайн, както, предполагам вече си прочел в блога ми. Със сигурност личните качества играят роля, но схемата е такава, че дори всички до един да са по образ и подобие на Тим Сейлс или Големия Ал,, пак е невъзможно повече от половината (в най-най-добрия случай) да печелят. По простата причина, че поне половината винаги ще са на най-ниското ниво. Просто за да печели един, трябва да има N на брой хора в даунлайна си, всеки от тях също и т.н. и т.н. до безкрайност. Само дето пазарът не е безкраен. Ако компанията има вече примерно 40 000. дистрибутори, когато ти се включиш си просто номер 40 001. Има още поне 20 000 като тебе, с които пряко се конкурираш да привлечеш нови дистрибутори във вероятно доста наситен вече пазар. А след като ги привлечеш, ще трябва да се конкурираш и с тях. Трябва да си адски добър, за да изплуваш от това положение. Докато за първите 20-тина в мрежата е било доста лесно, за всеки следващ става все по-трудно. Дотук с равния шанс. Само че никой не знае колко дистрибутори вече има в неговия град или квартал и дали пазарът не е вече пренаситен. Никой не иска да дава такава информация – и без това успеваемостта е не повече от 10%, няма нужда допълнително да отказваме кандидатите, нали? :)

 12. П.П. Успеваемост в смисъл привлечени нови дистрибутори спрямо общия брой присъстващи на презентацията.

 13. П.П. Кажи ми ти каква е причината не повече от 1% да печелят добре. Мързел? Значи 99% от дистрибуторите са мързеливи? Глупост? Значи 99% от дистрибуторите са глупави?

 14. Много ми харесва по горе написаното и ще драсна и аз два реда.Всяка голяма Мулти левъл компания има подробно описана статистика поне десет години назат с оборотите им и развитието.Много ми харесва също това с единият процент.Ако всички станат милионери то тогава кой ще работи.Да си говорим за статистика и малко интересни факти.
  Знаете ли че 5 % от населението на земята притежава 96% от парите.А останалите 95% от населениетоработят за тези 5%.Това всеки може да си го провери.Май не звучи много честно.Към момента МЛМ индустрията е дала възможност на над 70 милиона души по света да бъдат независими от тези 5% крадци на животи.Тоест 70 милиона хора по света печелят доходи над 5000$ на месец от МЛМ.Ако някой може да ми каже как се подбират хората които печелят супер.Както и в корпоративният свят и тук има естествен подбор.Успяват най упоритите.Но не защото някой им е подал ръка,а защото просто са успешни хора.Всеки “дистрибутор” /за мен е партньор/ започва с равен старт и какво се случва тогава. Започва едно мрънкане и скимтене “Аз не мога да дойда на семинара ,защото съм на гости или съм уморен” или “Виж какво е времето вън,вали ужасно”.Нека не се заблуждаваме и не говорим глупости. Ако този мрънкащия отвори магазин дали ще кажи ” Абе днес няма да отварям че ми е зле или вали”.Значи той с каквото и да се захване ще е същият неудачник.Не искам да обидя никого.Просто има хора,на които им харесва да бъдат експлоатирани и лошо няма.Живота си е техен.
  Успешен в този бизнес ще бъде този,който е готов на жертви.Да пожертваш свободното си време.Да похарчиш последните си пари за бензин.Когато ти е зле да си нариташ задника и да излезеш да правиш срещи.Да слушаш подигравките на приятелите ти.И така няколко години като през това време не спираш да се учиш.Ако изтърпиш всичко това и много повече,то тогава можеш да бъдеш успешен в този бизнес.Много е трудно най вече в началото.Там се огъват най голям процент хора.Да даяниш здраво ,а да не вземаш почти нищо.Ако един упорит човек е готов да преживее всичко това,то до пет години ще постигне финансова свобода.
  Веднага някой ще каже ” Да ама знаеш ли колко печели компанията”.Зная……Зная колко печелеше и бившият ми шеф и колко ми даваше на мен.Като търговси представител реализирах доста оборот на фирмата и горе-долу бях доволен до тъй наречената криза.За шест месеца заплатата ми падна наполовина а аз вдигам оборота.Накрая събра 90 човека и им съобщи радостната новина че им намаля заплатите.След 5 дни се появи с нова S-klasa.Ей на това му викам аз гавра.От две години се занимавам с МЛМ и вече мога да си позволя да не работя за такива боклуци.Не съм станал милионер но пък имам избор.Всъщтност единственното нещо,което имаме със сигорност това е избор.Всяка секунда ние правим избор и това променя настоящето и бъдещето ни.Преди се събуждах в 6,30 ч. и започвах да си мисля какво ТРЯБВА да правя през деня.Сега се събуждам сутрин,когато ми е кеф и си мисля какво ИСКАМ да правя.тОВА ВЕЧЕ СИ Е СВОБОДА.Нека не забравяме че основните обороти в този бизнес идват от хора,които са го възприели като допълнителни доходи.Най много са хората,които печелят междо 100 и 300 долара.Пък и на кой му е зле някой да му плати тока,телефона и да му напълни хладилника.Най хубавото е че няма нищо задължително и ако не ти харесва просто никога вече не мислиш за МЛМ.Все пак никога на земята не е имало толкова много възможности, колкото в днешно време.Изобилието е около нас.
  Ако човешкият живот е средно 80 г. на двадесет ние почваме да работим и така е до 65 г. Заветният миг в който ще се пенсионираме с крупната сума от 150 лв. и тогава ще имаме “врееме” и “пари” за нашите важни неща в живота.А къде е живота ни на 65 години?Четиридесет и пет години работим за да мизерстваме после на старини.Аз лично не искам да живея по тоя начин и ако МЛМ ми дава и най малката възможност да променя това,то аз ще направя и невъзможното да успея.Пожелавам успех на всички и ако съм докоснал поне един човек с думите си то аз не съм писал напразно тези редове.

 15. Забравих да спомена че лично познавам вече много хора,които не са акционери в дадена МЛМ компания а някои печелят по 50-60 хиляди евро.Естественно че не са го постигнали за година-две а за 10-15 години.Но пък познавам и такива в България,които за две-три години имат пасивни доходи от пет до двадесет хиляди лева месечно.И с какво са по различни тези хора от всички останали?С нищо……
  Просто са решили да вземат живота си в ръце и да не зависят от някой друг да им казва колко струват.
  Богатството не е състояние на банковата сметка а на ума.Най големите трудности в този бизнес,с които аз се сблъсквам са свързани с вярата на хората в самите тях и най трудното нещо е да счупим рамките в които живеем.Ако успеем да пречупим сами себе си то половината работа за успеха ни е свършена….

 16. “.Тоест 70 милиона хора по света печелят доходи над 5000$ на месец от МЛМ”
  ?!? Я направи една проста сметка – 70 млн. х $5000 х 12 месеца = $4.2 ТРИЛИОНА само печалба, ти добре ли си?! Това е половината световен търговски оборот.
  Пак ще питам, защо само 1% печелят добри доходи? Всички други са мързеливи, глупави или и двете? Нали постоянно ходят по семинари и обучения, явно тия обучения пукната пара не струват, след като за 99% от хората нямат никакъв ефект.
  Това, че познаваш хора, които изкарват пари от това нищо не доказва. Колко са тези хора, спрямо общият брой дистрибутори? Аз не твърдя, че изобщо не може да се печели, не ми пука и колко печели компанията- нека печели, аз твърдя, че от дистрибуторите само 1% печелят някакви добри доходи, което се дължи на естеството на самата схема, която стимулира рекрутирането за сметка на реалната продажба на продукти, Кандидат-дистрибуторите умишлено се въвеждат в заблуда с обещания за високи доходи, финансова независимост, всичкате тази агитация, която си написал, без никой да спомене какъв процент от настоящите дистрибутори наистина са го постигнали и защо.
  “Ако един упорит човек е готов да преживее всичко това,то до пет години ще постигне финансова свобода.”
  Това, като го казваш на срещите и презентациите, споменаваш ли че до момента са успели да го направят едва !% от дистрибуторите?
  “Най много са хората,които печелят междо 100 и 300 долара.”
  Някакъв източник на тези цифри би ли дал? Или си ги изсмука от пръстите?
  Един въпрос: Колко процента от прихода ти идва от продажба на продукти към крайни клиенти (недистрибутори) и колко от даунлайна?

 17. Коста времето което отделихме да представим нашата гледна точка е насочено за хората,който търсят възможности да подобрят начина си на живот с една уникална система която е бъдещето(без значение дали ти харесва),а не да убедим теб в каквото и да е…………..Хилядите причини които изтъкваш са твоите причини,които няма да ти платят нищо.Те не са нужни на никои,те са си само твои и имаш уникалния шанс да живееш в своята реалност и да ползваш резултата от тях.Главната цел да „предадеш” твоите причини на повече хора е абсурдна ,защо всички те ще осъзнаят че те са безполезни( с причини не можеш да си купиш нищо в магазина).

  Един въпрос: Колко процента от прихода ти идва от продажба на продукти към крайни клиенти (недистрибутори) и колко от даунлайна?

  това последното е много забавно :)

 18. Гледната точка си е гледна точка, реалните цифри са си реални цифри, както в моята, така и в твоята РЕАЛНОСТ. Само че ти предпочиташ да не ги виждаш, да ги игнорираш, да ги омаловажиш със заучени фрази от презентациите и книжките, защото иначе не би могъл да живееш със себе си, знаейки, че подвеждаш и заблуждаваш други хора. Това се нарича когнитивен дисонанс.
  “с причини не можеш да си купиш нищо в магазина”
  Да, с илюзии също.
  Не знам кое е толкова забавно във въпроса, защо не пробваш, за разнообразие, да отговориш? Точно в отговора на този въпрос се крие разграничението между пирамидална схема и МЛМ.
  В заключение, пожелавам ти да си от единия процент печелещи.

 19. Гледната точка си е гледна точка, реалните цифри са си реални цифри, както в моята, така и в твоята РЕАЛНОСТ. Само че ти предпочиташ да не ги виждаш, да ги игнорираш, да ги омаловажиш със заучени фрази от презентациите и книжките, защото иначе не би могъл да живееш със себе си, знаейки, че подвеждаш и заблуждаваш други хора

  Така е прав си .За всичко си прав :)

 20. Гледната точка си е гледна точка, реалните цифри са си реални цифри, както в моята, така и в твоята РЕАЛНОСТ. Само че ти предпочиташ да не ги виждаш, да ги игнорираш, да ги омаловажиш със заучени фрази от презентациите и книжките, защото иначе не би могъл да живееш със себе си, знаейки, че подвеждаш и заблуждаваш други хора.

  Да така е прав си за всичко :)

 21. В крайна сметка всичко опира до въпроса можеш ли реално да печелиш ако няма ш даунлайн? Защото ако за да печелиш прилично, трябва да имаш, например 50 човека даунлайн, това значи, че всеки от тях трябва също да има 50 човека даунлайн и така ad infinitum. Само че пазарът не е безкраен и винаги ще има такива, които просто не могат да намерят 50 човека даунлайн, защото потенциални кандидати няма да има. Т.е. обещанието, което им е дадено, че имат възможност да спечелят няма да е вярно, понеже обективна възможност няма да имат. Това е и ЕДИНСТВЕНАТА причина, поради която пирамидалните схеми са незаконни. Няма нищо общо с липсата на продукт.. Защото и банките не продават физически продукти, но не са незаконни, точно защото не дават неизпълними обещания за печалба. От това повече няма какво да се каже.
  Лека вечер.

 22. СТРАХОТНО КАЗАНО БРАВО !!!

 23. Добре казано Коста.Грешката за 5000$ на месец е моя.Статистиката е за година.Относно за този един процент,който не спираш да изтъкваш, я ти ми кажи защо е тъй.Немците са си направили един опит,който няма нищо общо с МЛМ.Подбрали 500 младежи на по 18 години с еднакви възможности и еднакъв старт в живота.След 30 години какво е станало със същите тези младежи.Един е милионер. Двадесет и седем са финансово стабилни.Четиридесет и двама живеят над средното ниво и всички останали са на прага на бедноста.Ти братле ме питаш за МЛМ.Я тогава ти го обясни защо в света е тъй. Искаш истината зад колисите.Успеха в тоя бизнес зависи най вече от положението и доверието с което се ползва човек в обкръжението си.Много хора осъзнават факта че не са изградили никакво доверие и не могат да го приемат.Други че толкова са се свили че контактите им вече нямат нищо общо с преди. Тогава се появява страха от истината и негатива относно този вид слабо разбран бизнес.Странно ми е че тъй настървено нападаш МЛМ.Относно “агитацията” ми не смятам че съм обещавал само цветя и рози както прочете по горе.На всеки човек разказвам с какви трудности ще се сблъска и какво не трябва да прави най вече в началото.И всички правят точно това,което не трябва.Не знам ти, Коце какво си разбрал за този бизнес но тук не са само парите.Това е бизнес на доверие и отношения.Работиш в екип и изграждаш нещо трайно.Създаваш връзки и отваряш мирогледа си.Преди бих поспорил с теб но сега ще те попитам едно.Ако имаш по добра идея как без инвестиция мога да направя живота си по добър аз съм отворен и съм първия ти последовател.Ако ли не то аз лично нямам обяснение за тоя негатив от твоя страна.А да работиш за някой,като бившият ми шеф по добре ли е.Или да работиш 45 години за тоя ,дето духа.А няма ли всеки шанс да е от този един процент.Компанията,с която аз работя е от 26 години на пазара и работи в 32 държави. За това време е изплатила 750 000 000 евро на сътрудници.Към днешна дата има 300 000 партньори във всички държави.За 26 години 300000 в 32 държави.Дали можеш да запишеш още към 350 000 000 потребители за да свършат,както се изрази по горе.Само в Щатите има над 1000 МЛМ компании и повечето работят от по 20-30 години и още не са свършили хората там.И ти като много хора не можеш да се откъснеш от продажбите.Не напразно се казва оборот от мрежа.Тук е най важно личното потребление.Да харесаш продуктите и да си ги купуваш,а те от своя страна да ти носят доходи. КАзваш че са по скъпи от тези в магазина.Ок.Тъй е.Само че на мен са ми безплатни и ползвам много по високо качество от тези в магазина.Защото е прескочен дългият път на продукта и са дошли при мен деректно от завода с най престижните сертификати в света.Е стига бе братче.За какво ми говориш………..

 24. Двубуквената немска компания добре те е филмирала. Цитираш ми някакви мистериозно проучване, което са ви разказали на семинар, цифрите от рекламната брошура…Ако имаш желание и време, може да прочетеш блога ми, просто не искам за пореден път да пиша неща, които съм писал вече няколко пъти.
  Жив и здрав и успех!

 25. Ще ме извините, но все пак няма да се сдържа и ще покоментирам.
  Дори годишна да е статистиката, пак не се връзва 70млн. х $5000 = $350 млрд.ПЕЧАЛБА. В притурката към WSJ е посочена цифрата $125 млрд. ОБОРОТ. Подобна цифра ($132 млн.) може да се види и в статистиката на WFDSA:
  http://www.wfdsa.org/files/pdf/global-stats/Global_Statistical_Report_11311.pdf
  Пак не става.
  Да видим сега въпросното проучване. от 500 човека 0.2% са милионери, 5.4% са фин. стабилни, 8.4% – над средното ниво. Общо 14%. Какъв точно шанс ще ми даде МЛМ, при положение, че и без неговия “шанс” имам дори по-голяма вероятност да получавам добри доходи?
  Ти сам признаваш колко е трудно да се намерят способни хора за този вид бизнес. Ти вече усещаш насищането на пазара. Предполагам, че вече си успял да си изградиш някакъв усет за хората. Когато видиш, че даден човек не става за тази работа, казваш ли му го? Казваш ли му: “Виж сега, спред мен тази работа не е за тебе, най-добре си спести 250-те лева и разочарованието.”? Или всеки глупак и парите му са добре дошли, защото ти ще вземеш процент от оборота, колкото и да е малък? Когато видиш в процеса на работа, след N на брой посетени семинари, че даден човек просто не може да се справя, препоръчваш ли му да се откаже или му препоръчваш да ходи на още повече семинари и да си купува още мотивиращи книжки? Такива хора ти носят пари в често краткия период, преди да се откажат сами и да си тръгнат с мисълта, че са провалили се неудачници. А ако останат, правят посредствени и заблуждаващи презентации и създават лош имидж на компанията. Защо компанията не улесни малко живота на сътрудниците си, като пусне една рекламна кампания за набиране на сътрудници, със съответните изисквания, така че точните хора да се включат по-бързо, без да се налага да ги търсите и отсявате на случаен принцип? Защо когато се канят хора не им се казва за какво става въпрос, защо сбирките са в такава потайност и могат да присъстват само поканени и т.н. защо, защо… Причината е проста – защото ако много бързо се включат всички заинтересовани хора, след това няма да има кого да привличат и схемата ще започне да се срива много бързо. Затова е важно нови хора да се набират бавно и трудно – хем набиращите ще останат по-дълго в схемата и ще правят оборот повече месеци, хем насищането няма да е толкова бързо и осезаемо.
  Питаш ме как без инвестиция да направиш живота си по-добър? Не можеш. Винаги инвестираш, но не винаги пряко пари. Ти и сега инвестираш – време, усилия, инвестираш доверието, което си изградил сред познатите си (ти спомена подигравките на приятелите ти), инвестираш и пари – за телефон, за транспорт, организиране на презентации, хубав костюм, стартов пакет, продукти за месечна квалификация и т.н. Да постигнеш нещо без да инвестираш би означавало да постигнеш нещо, докато само си лежиш вкъщи и зяпаш телевизия.
  Разбирам, че си имал неприятно преживяване с предишния си работодател, може би затова смяташ, че всички хора са недоволни от работата си, но не е така. Много хора обичат професиите и работата си. Който не е доволен от работата си е свободен да я смени, стига да има качествата да си намери по-добра. А ако само недоволства, то такъв човек не ти трябва и в МЛМ.
  Не всеки има шанс да е в единия процент. Ти ми кажи, колко човека средно трябва да имаш в даунлайна си, за да печелиш “над средното ниво”? Да кажем 100лв. на месец, след приспадане на разходите по дейността? Сега си представи, че всеки от тях трябва да има също толкова под себе си и така нататък. Сега си помисли, еднакъв шанс ли имат първите 10-ина дистирибутора, които са дошли в даден град или държава, и последните 20 000 или 30 000 новопостъпили от общо 50 000 примерно? След като на теб ти е толкова трудно да намериш подходящи хора, представяш ли си какво им е на тях?
  “Само в Щатите има над 1000 МЛМ компании…”
  В САЩ има и хиляди казина, които съществуват дори от повече време. Това значи ли, че много от играчите в тях са на печалба? Не са, но въпреки това казината съществуват и са на ОГРОМНА печалба (и въпреки това, любимецът ви Тръмп успя да фалира своите през 2009г. 😉
  Не че не мога да се откъсна от продажбите. Просто продажбите са нещото, което би отличило МЛМ от пирамидална схема. Продажбите към крайни клиенти. Притокът на свежи пари отвън. Защото когато парите идват предимно отвътре имаш игра с нулева сума. Т.е. печалбата на едни, неминуемо идва от загубата на други – като в покера.
  Що се отнася до продуктите директно от завода – те пристигат “директно от завода с над 100% надценка”. По въпроса с немската компания вече съм писал в блога си: http://mlmzabludi.blogspot.com/2010/03/blog-post.html?showComment=1323707077616#c4560984370102720815
  Но ако те устройват цената и качеството – ОК.

 26. Уф, по-горе имах предвид колко хора трябва да имаш в даунлайна си за да печелиш 1000лв. на месец, не 100. Извинявам се.

 27. Прехвърлих блога ти.Ще се издушите бе.Нека първо да си изясним нещо.Нито съм тръгнал да те убеждавам в нещо и още по малко ще споря за каквото и да било с теб.Отговарям ти на въпроса за даунлайна.Във всяка една мрежа има три типа партньори.Мрежари-те са най малко.Продавачи и потребители,които са най много.Идеята на МЛМ е че ти избираш от кои да си и дали изобщо да си. За теорията ти че колкото си по напред,повече печелиш мога много да говоря но трябва да ти разказвам бонус плана на моята “Двубуквенна компания” ,което няма да направя.Само ще ти нахвърля факти.В момента аз печеля много повече пари от доста хора преди мен а вече има един човек,който е след мен и вече три месеца получава по голям бонус от моя.Е,къде е лъжата и измамата.
  Искам да те питам ти какво работиш или с какво се занимаваш.И в тая свера всичко е по добро от МЛМ? Много се съмнявам че ще ми отговориш,защото навсякъде е пирамида и ти много добре го знаеш.Защото навсякъде другаде фараоните са живи и карат коли за по двеста хиляди евро.Нападаш една система а живееш в матрицата.Ще ти кажа и за бившият ми шеф.Той беше само една брънка в веригата на живота ми.Минах през всичко и видях много от няколко бизнеса до пълна мизерия и обратно.Има един много прост тест от два въпроса.Иска ми се да го направиш за себе си и за никой друг.”ЖИВЕЯ ЛИ ТОЗИ ЖИВОТ,КОЙТО ИСКАМ” и “КАКВО БИХ ПРОМЕНИЛ АКО ИМАМ ВЪЗМОЖНОСТ”…
  С каквото и да съм се занимавал никога не съм помагал на толкова много хора да направят живота си по добър.Ако помогна на 1 човек тая седмица да спечели едни 20 лв. то аз съм му направил живота по лесен.Почти всички хора почват с ясната мисъл за допълнителен доход.И си вадят по някой лев.Ти братле на колко хора помогна да заживеят по добре и с какво в сверата в която работиш.Не си мисли че се заяждам с теб.Ти защитаваш твоята гледна точка но в чия полза?По каква причина?Искаш да отнема на хората правото да избират дали този бизнес е за тях.Нали си голям хуманист пък казваш че е лошо това,което првя.А ако намеря един човек,който успее и заживее по добре това не е ли успех.А ако имам тази информация и не я предам на хора,които биха я използвали като мен това не е ли гадно?Помисли вурху това.
  Сега лека вечер че имам да гледам готин филм на винце и мезенце……………………………………………..

 28. Ясно е, че няма да се убедим един друг, но е хубаво да се изложат аргументите и за двете гледни точки. Така някой, който се колебае ще може да ги претегли спрямо своя мироглед и ценностна система и да вземе информирано решение.
  Казваш, че ми отговаряш на въпроса, но всъщност не го правиш. Аз питах колко човека средно трябва да имаш, ти ми говориш нещо друго. М/у другото плана на твоята компания го знам, имам го. Както и да е.
  Трябва да правиш разлика между пирамида като форма и пирамида като функция. Да, типичната йерархична структура има форма на пирамида. Но тя е с фиксирани нива, като брой и като роля, не се разраства безкрайно. Източникът на доходите не се намира в нея – в една типична фирма, парите идват отвън, от крайни клиенти. Не е коректно да я приравняваш към пирамидална схема, в която доходите на по-горните нива пряко зависят от вложенията на по-долните, т.е. парите идват предимно отвътре, от самите участници. Такава схема трябва да се разраства безкрайно, за да се гарантират доходи за всички нива.
  От моята гледна точка, ти живееш в матрицата. Какво представляваше матрицата? Измислен живот, сън, илюзия, в която хората живеят, докато в реалността машините използват топлината на спящите тела като източник на енергия. Е, за мен в МЛМ е същото. Създава се една илюзия за свобода, предприемачество, собствен бизнес, шансове за неограничени доходи, която постоянно се поддържа чрез добре известни психологически техники за въздействие, докато реално целта е да се задържат хората максимално дълго, за да правят оборот всеки месец, надявайки се, че илюзията ще се сбъдне и за тях, както за шепата хора, излизащи по подимуите и демонстриращи благоденствие. Препоръчвам ти да си припомниш приказката “Новите дрехи на царя”. Повечето хора в крайна сметка не успяват да го постигант и отпадат – над 60% още през първата година. Системата ги изплюва и на тяхно място идват други и така мелницата се завърта.
  Дали настина правиш живота им по-добър? Дали просто не се залъгвате един-друг, че е така? Колко време ще бъде така? Дали не игнорираш случаите, когато нечии живот става по-зле? Дали не си приписваш заслугите, когато нечий живот се подобри, а прехвърляш вината, когато друг живот не се подобри? Ти сам трбва да си отговориш. Аз съм виждал лошите последствия, така че имам отговори за себе си.
  Аз не работя в сферата на благотворителността. Но както във всяка професия, работата ми допринася по някакъв начин за поддържането и улесняването на съвременния живот..

 29. Ок.Говориш за илюзия и за един измислен свят на МЛМ.Казваш че не работиш в сверата на благотворителноста.Защо не сподели с какво се занимаваш или те е срам.Да не би твоите пари да не идват от хората.Защото няма такива пари които не идват от хората,което включва също мен и теб.Нека го кажа тъй.Значи предпочиташ твоите 20 лв. примерно да потънат в дълбокият джоб на чичко Мърдок,отколкото част от тях да се разпределят по хората а друга част да отиде за създаването на 100% натурални продукти,които се препоръчват за бременни жени и малки бебета.Оспорваш дори и качеството на продукта,което няма логика.Ако го няма това качесто и този продукт не върши тая работа за която е предназначен,то тая компания не би съществувала 26 години и вече на 32 пазара.В моята мрежа има около 65 човека само потребители.Те сами решиха да станат партньори ,след като опитаха продуктите.Ако това наричаш крайни клиенти то вече ти отговорих на въпроса…..Предполагам.Аз само ти отговарям на въпросите а ти не си ми отговорил на нито един.Мен не ме е срам от това,което правя и дори се чувствам много добре.Това е вярно че хората ще могат да видят различни гледни точки и да вземат посериозно решение за или против.Никога не съм крил че има хора,които ми се е искало да не почват изобщо и дори на някои съм връщал парите с молба никога вече да не се занимават с това.Както казах и по рано .Хората са два типа:
  1-ви Даваш им проблеми,те намират решения !!!!!!!!
  2-ри Даваш им решения,те намират проблеми !!!!!!!!

 30. Щях да отговарям и на поредният ти въпрос за хората,които стават по зле и тези,които са по добре.Първото нещо,което изтъквам на всяка моя презентация независимо дали е в зала или лична е че в този бизнес се успява много трудно.Иска се много упоритост и вяра.Е при това положение това пак е избор на самият човек.И знаеш ли защо трябва винаги да представяш нещата в истинската им светлина?Защото това е ЕКИПНА РАБОТА.След като подведа човек на презентацията и той се хвърли с главата напред нали до месец,два ще му се изясни всичко.Е……….Тогава ще мога ли да работя с него ако съм го излъгал.Зная че има колеги в сверата ,които ползват всякакви тактики но те няма да успеят никога в тоя бизнес.И ти отговарям на последният въпрос.По какво се раличават тези 2% от неуспелите “защото са 2% а не 1%”.В тоя бизнес няма човек,който да не се е отказал и да не е успял.Просто тези 2% не са се отказали,когато е било трудно.Най лесното нещо на света е да се откажеш и да обвиниш някой или нещо за твоят провал.Това е от мен по темата братле…………..

 31. Моите пари идват от хората, защото аз произвеждам за тях реален продукт, който те сами не могат да произведат или извършвам реална услуга, която те сами не могат. да извършат. Затова ми плащат на мен, защото аз мога. Ти какво правиш за дистрибуторите в даунлайна си, което те не могат да направят сами? Поръчваш им продуктите? Четеш им на глас книжките? Ходиш на семинари вместо тях? Ти сигурно си мислиш, че си им много полезен, но ако наистина е така, твоят даунлайн би трябвало да е много по-успешен от всички останали. Тия, дето се включват (купуват стартовия пакет от 250лв., в който самоп половината пари са за продукти, другите за какво са? такса включване?) НЕ СА крайни клиенти, за всички практически нужди на компанията, те са дистрибутори, регистрирани сътрудници сътрудници, част от общата цифра сътрудници, която фирмата цитира в брошурите си. Стига с тия “100% натурални продукти”, чел съм съставките на козметиките ви, и повечето не се различават съществено от останалите на пазара. Няма проблем компанията да съществува 26 години – точно защото е на 32 пазара. Този тип компании се разпростират като плевели, имат нужда от нови и нови хора, а това се постига чрез отваряне на нови пазари – дотук 32. По една година да стоят на даден пазар – ето ти дори 32 години. А трябват нови пазараи, защото откъдето е минала вече, който се е прецакал – прецакал, повечето се отказват и няма да се върнат.. Цифрите не лъжат – 26 години, 32 пазара и колко сътрудници? 300 000? 400 000? Само по 10 000 на всеки пазар? Извинявай, ама говорим за големи европейски страни, с милионно население – и средно само по 10 000 човека във всяка…
  На какви въпроси ми отговаряш? За трети път те питам, колко човека средно трябва да имаш в даунлайна си, за да печлиш 1000лв.? Виж пак какво си ми отговорил – всичко друго, но не и това, което питам. НЕ, не ми отговаряш на въпросите, отговаряш на някакви въпроси, които ти се иска да съм ти задал, ама не съм.
  И да, понякога в това, което наричаш “решения” има проблеми. Ти може да си мислиш, че даваш решения, но всъщност да създаваш проблеми – ето, че има и трети вариант. А това, което си ми написал ти, се нарича фалшифва дихотомия и е добре известен манипулативен похват. – да представиш само два противоположни вариант, като единствено възможни, пренебрегвайки междинните варианти.

 32. Съжалявам за правописните грешки, но бързата работа – срам за майстора :)

 33. Пак се хвана за цифрите.Лошо няма.Когато цифрите говорят,всички мълчат.Ама забрави един съществен факт.В МЛМ няма реклама и дълаг път на продукта.И един пазар се разработва от доволен потребител на доволен потребител.А ти отричаш нещо,което дори и производителите в корпоративният свят признават.Че 90% от парите за един продукт отиват по дългата верига от печалбари и само 10% ползваме качество.Аз ти изтъкнах един куп факти а ти пак типаш на едно място и си знаеш твоето.Желая ти успех в тайната с която се занимаваш или работиш.Сега си помисли кога помогна на някой да изкара някой лев или им даде надежда за по добър живот.Може би не си успял в МЛМ и затова си тъй озлобен.Не омаловажавам това,което вършиш.В този живот всичко си има причина.Всичко е причинно следственни връзки.Успех Коце…….

 34. Коцето е много прав. Добре, че беше ти!!!! Днес се събуждам с най-голямото си просветление в живота и осъзнавам колко съм бил заблуден и в каква измама съм участвал. Но има Господ! Все пак навреме прогледнах. И се чудя, абе защо да се занимавам с моята организация, не мога да издържам повече….. И затова взех следното решение – край на мъките, край на измамите, край на изгубеното време и край на заблудата. Стига с тоя МLM, писна ми да се чувствам като организатор на престъпна група и да зарибявам горките хора, който и идея си нямат в какво ги въвличам!!! Все пак и аз имам съвест и не мога повече да живея с всичките тези измами и ограбени от мен добри хора. Затова най-категорично казвам, че се отказвам и се обръщам със зов за помощ. Искам да си намеря работа, не мога повече да безчинствам . Така, че Коце ако има свободно място при теб с най-голямо удоволствие бих се възползвал от офертата. Нещата при теб изглеждат много хуманни и си личи, че си много доволен от поста, който заемаш и най-вече от заплащането.

 35. Данте, искам да ти дам един съвет -” недей да се бориш с прасе в калта, защото накрая и двамата ще се изцапате, ама на него това ще му хареса”!!!!

 36. Слагам картите на масата.Аз не споря с Коцето бе приятелю.Това е много посещавана статия.Цялата ми мрежа я знае и много начинаещи я четат.Казвам ти дъще,сещай се снахо.Нали ще прочетат мненията. Покрай бурният ми живот разбрах едно.Никога не нападай опозицията.Покажи уважение и ще спечелиш аудиторията.Всичката тази информация я дадох на хората,които ще прочетат тези коментари.Пък и ми е приятно да си бъбря с Коцето.Все пак той си има гледна точка и аз уважавам избораму,колкото и да е неразбираем.Все пак за едно е прав.Не могат всички да са милионери.Някой трябва и да работи………

 37. Я……….Това ме накефи.Всичко бях чувал ,ама това не бях.Па секта ли не бяхме,мошенници ли не бяхме,продавачи ли не бяхме.Ама за организирана престъпност не бях чувал още.Яко е……И наистина последно……Коце,интересно ми е скакво се занимаваш че си интересен човек но имаш право да не го издаваш.Само искам да питам това,което правиш преподават ли го в Харвард или Оксфорд.Защото МЛМ го преподават като редовен предмет от 96 година.Не го приемай лично братле.Тази информация е само за тези ,които я искат…….

 38. Аз ли съм споменал “организирана престъпност”? Къде точно? Аз съм против самата система, не против хората. Сигурен съм, че огромната част сте добри хора и наистина вярвате в това, което правите. Но това не значи, че не може да се заблуждавате. Има и малка част истински мошеници, които са наясно за какво става въпрос. Така че не бих казал, че МЛМ е “организирана престъпност”, понеже не смятам, че хората в него са престъпници.
  Дам това с което се занимавам се преподава в почти всеки университет в света, включително и в Харвард и в Оксфорд.Но много те моля, ДОКАЖИ ми твърдението си, че МЛМ се преподава в Харвард или Оксфорд. Защото това просто не е вярно, лъжа е.

 39. Иване, наистина има свободно място при нас и ако щеш вярвай, но от месеци не можем да намерим подходящ човек. CV-та като слънце, а когато дойдат на интервю се оказва, че не знаят основни неща. Та, при нас трябва подготовка и опит в определена област, не е работа за всеки, както примерно МЛМ. Но ако искаш, прати ми все пак едно CV. Ама да ти кажа, не започваш добре, наричайки бъдещия си началник “прасе” :)

 40. E ти пък Коце защо се докачи .Нали хората казват че хубавите ябълки ,прасетата ги ядат.Ето затова си имаш страхотна “работа”,която обичаш и си свободен и независим човек……

 41. Е ти пък, Данте, защо реши, че съм се докачил? Не виждаш ли, че се бъзикам? :) Аз ако се докачах от такива банални лафове, ехее… :)

 42. Аз разбирам, кога опитът за обида е породен от безсилие и не го приемам лично :) Това се нарича “аргумент ad hominem” и е от най-често срещаните примери за погрешна логика и похват за манипулация – когато не можеш да обориш аргументите на отсрещната страна, атакуваш и се опитваш да злепоставиш самия човек, който я защитава.

 43. Dante, само да ти напомня, че още чакам да ми натриеш носа, като ми докажеш, че МЛМ се преподава в Харвард и Оксфорд.
  М?

 44. Paycation Travel
  от kernel » Съб Мар 17, 2012 1:39 am

  Здравейте,

  Искам да ви споделя за една много добра възможност за хора които се занимават или им се занимава с туризъм! Става въпрос за 28+ годишна компания, която вече се е доказала и наложила на пазара. Идеята на компанията е да ви дава 65% или 75% от всички комисионни за резервации (хотел, самолет, круийз, рент-а-кар и т.н.) в зависимост от вашето ниво на “travel agent” (RTA/CTA). Разбира се има и различни нива за допълнително заплащане на MLM принцип. Лично аз се включих в тази програма защото много често пътувам и реших да си прибирам сам комисионните от колкото да ги давам на сайтове като booking.com и подобни.Ако вие вече сте агенция която не притежава IATA#, то може да използвате техния (на paycation) при резервациите на клиенти, при което те ще ви дадат 75% от комисионната!!

  Заслужава си да го разгледате!

  http://search.paycation.com

  Регистрацията изисква абонамент, но имате 3 дни “trial” (да се откажете и да не плащате). Повече информация за комисионните може да прочетете на:

  http://search.paycation.com/opportunity … omm&CO_LA=

  Успех!!

 45. Първото нещо, което трябва да кажат на желаещите да се занимават с МЛМ е това, че 99% от участниците в този “бизнес” губят, за да могат 1% да спечелят! Второто нещо, което трябва да ти кажат е, че “работещият” в този “бизнес” всъщност не е никакъв специалист! Хора, които искат да взимат пари има бол, но те не са никакви специалисти, а най-обикновени продавачи!
  За да взимаш пари, трябва да имаш професия, да си придобил някакви уникални умения. МЛМ-дистрибуторите не са специалисти по нищо! Дори и тези, научили се да омайват клиентите, т.е. да продават чрез измама! Измамата никога не е била и няма да стане нито престижна специалност, нито уважавана професия, дами и господа!

 46. Това ,че при теб не се е получило не прави бизнеса лош.Ако това процентно съотношение на спечелили те успокоява ,че не си успял вярвай в него.И все пак да смяташ тази милярдна индустрия за измама си е направо комично. Пожелавам ти, твоята престижна професия и специално-уникални умения да направят живота ти богат и изобилен.

 47. Абе хора.Говорите ми за някакви проценти и теории с които въобще не сте наясно.Кой губи и какво губи ми е интересно.Даваш пари и получаваш продукт и то доброволно.Казва ти се че можеш да успееш и зависи само от теб.Защо хората си мислят че няма да променят нищо а живота им ще се промени? Ако ти си от тези 98% то това си е твой избор.Ти избираш да си лузър и сам се отказваш.А най лесното нещо в този живот е да се откажеш и да обвиниш някой друг за твоят неуспех.Ако на теб ти харесва да имаш професия и да работиш за някой друг то това прави.И така до 65 години докато изкривен се пенсионираш със 135 лева пенсия и свършил живот.Е,приятни старини………

 48. Господа, тия 99% губещи и 1% печелещи в МЛМ “биднеса” не си ги измислям аз – това е световна статистика!!! Да, МЛМ се преподава в Харвард, Оксфорд и н’ам къде още. И какво от това? И преподавателите са хора, и те искат да вземат пари за труда си.
  Щом държавите позволяват този вид “бизнес” – нека се работи. Работата е там, че болшинството от МЛМ-консултантите няма да спечелят нищо, а ще вложат труд и лично време. Всъщност най-лошото е това, че губят време, а времето е пари!!! През това време могат да идат да свършат някоя квалифицирана или неквалифицирана работа, за която да им платят, макар и малко пари.
  Прегърбен на 65 години и в пенсия няма да бъдеш, ако имаш специалност, която кара хората и работодателите да идват при теб и да те молят да им свършиш работа по твоята специалност. Трябва ти да гониш службата, а не тя теб! Ако можеше в живота да си изкарваш прехраната с МЛМ, едва ли щеше да има нужда от училища, университети, учене, придобиване на специалности, плащане за изпити и т. н.

 49. Не мога да повтарям едни и същи неща на всеки включил се негатив в темата.По горе в постовете ми има отговори на всичките ти въпроси.Имаше един симпатяга,дето дори го беше срам да каже с какво се занимава и постоянно му отговарях на едни и същи въпроси не знам колко пъти.Не ме измъчвай и ти.Толкова нищожен ли се чувсваш че се подценяваш тъй.Аз съм едно просто момче от село без никъкво специално образование,тоест със средно.Мислиш ли че съм повече от теб.Единственната разлика между нас е че аз повярвах в себе си и успявам в МЛМ индустрията.А щом аз мога,всеки може.Аз не се отказах като 98-то% когато беше трудно.Причините за неуспеха в МЛМ са две 1. да се откажеш 2. да си човек,на който познатите му нямат доверие.

Коментирай