Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Почина Стивън Кови – авторът на “Седемте навика на високоефективните хора”

Стивън Кови

Тъжна новина, особено за фен на ефективността като мен. Стивън Кови наистина знаеше как се управляват бизнес процеси, знаеше какво е това organisational management.

Но да оставим бизнеса, той не е толкова личен. Просто бих искал споделя част от личния му послеслов към седемте навика, защото там някъде, в десетте реда, струва ми се – авторът е скрил себе си.

“Накрая, приключвайки тази книга, бих искал да споделя с вас кой според мен е изворът на правилните принципи. Аз вярвам, че правилните принципи са природни закони и че Бог, нашият Творец и Небесен Отец , е не само техен извор, но и извор на нашето съзнание. Вярвам, че хората биха достигнали пълнота на своята природа само, доколкото живеят в съответствие с тези принципи, в противен случай не биха могли да надраснат животинското у себе си.

Вярвам, че има кътчета в човешката душа, които не могат да бъдат докоснати нито от законодателството, нито от образованието и които са достъпни само за Божията сила. Вярвам, че ние, като човешки същества, не можем сами да достигнем съвършенството. Само доколкото равняваме себе си по правилните принципи ще успеем да освободим божествените си дарби и така ще можем да осъществим замисъла на Създателя. По думите на Тиер дьо Шарден: “Ние не сме човешки същества с духовен опит. Ние сме духовни същества с човешки опит.”

 

R.I.P.

Тагове: , , ,

2 Коментара

  1. tazhno… pokrai moreto sega za parvi pat cheta za tova… ne znam kolko pati sam chela “Седемте навика на високоефективните хора”…

  2. Един велик човек си отиде! Само това мога да кажа..

Коментирай