Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Прощално слово за Кирил Стойчев

Търся думите, с които да изпратя своя най-близък приятел.

Търся думите за този удивителен човек, чийто цял живот беше посветен наистина на хората, науката, семейството и приятелството.
Неговият гений беше факла, която осветяваше пътя от учението на древните звездобройци и мъдреци до постиженията на съвременната астрология, за която той допринесе най-много – с изключително ценни открития, изследвания и разработки.

Но Кирил беше много повече от гениален астролог, увлекателен автор, мъдър преподавател и любим учител. Той беше една от най-забележителните личности, които олицетворяват съвестта на цяло поколение. Той ни внуши идеята, че обществото носи отговорност както за съдбата на всеки индивид, така и за народа като цяло. И ни показа начин, по който да превърнем това във факт. Една от последните му каузи, в която вложи толкова много любов и енергия, бе за децата и бъдещето на България, която така силно обичаше.

Неговата добрина, която никога не го предаваше, неговото великодушие, чувството му за справедливост, съчетани с интуитивното разбиране, го правеха лидер във всяка сфера, в която навлизаше. Всички го следваха с радост, защото чувстваха, че той никога не желае да доминира, а винаги и само да бъде от полза.

Наред с всичко това, Кирил беше изключително грижовен и любящ съпруг, син, брат и баща, отдаден на семейството и близките си, истински верен и на себе си, и на приятелите си.
Работата му и неговият пример ще останат като вдъхновение и пътеводна светлина както за всички нас, така и за бъдещите поколения.

Защото Кирил Стойчев носи на челото си звезда.

Светъл да е пътят ти нагоре, скъпи приятелю!

Радислав Кондаков

*Словото е произнесено на изпращането на Кирил Стойчев

Коментирай