Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Добрите бизнес идеи в България ще намерят финансиране от международни и локални инвеститори

webit bg 2013

Дан Лупу от Early Bird VC и Майк Райнър от Startup Wise Guys ще отговорят на въпросите на младите български предприемачи по време на Webit Bulgaria Digital Summit.

Дан Лупу е партньор в Early Bird от 2012 година. Фондът инвестира в повече от 70 страни и е сред най-големите в Европа, с повече от 20 индустриални инвеститори под шапката си. Самият Лупу има доста богат опит в инвестиционния бизнес, като преди това е заемал висши ръководни постове в Inter Capital и SigmaBleyer, занимавайки се основно с развитие на проекти в Югоизточна Европа.

“Развитието на бизнес в нашия регион не е лесна работа поради куп причини. Ще се радвам да се срещна с българските предприемачи и да се опитам да им дам полезни насоки”,

заяви той.

Майк Райнър е Главен изпълнителен директор в бизнес акселератора Startup Wise Guys, където ръководи международната менторска стартъп програма за финансиране на новосъздадени високотехнологични компании. Той е спомогнал за създаването на редица успешни проекти и не крие, че високотехнологичните стартъпи са негова страст.

“Надявам се в България да открия екипи с онзи ентусиазъм и желание за работа, които търсим при подбора на нашето портфолио”,

сподели Райнър.

Успешните български предприемачи ще споделят опит и ще търсят талант и идеи.

Втория ден на форума Webit Bulgaria (25 април) – Webit Leaders of the Future е посветен изцяло на връзките между предприемачи, инвеститори и държавната политика за развитие на високотехнологичния малък и среден бизнес. Сред лекторите са още Анн Хоран, Главен изпълнителен директор на DCU Ryan Academy; Бартоломей Гола, партньор в SpeedUp Group; Августина Пашеева, Директор бизнес развитие на Voivoda Ventures; Ралф Талмонт, Главен изпълнителен директор на Pixengo Media и Камен Колчев, Председател на Съвета на директорите и основен акционер на групата ЕЛАНА, Васил Терзиев, Телерик и други.

Webit Bulgaria Digital Summit ще се проведе на 24 и 25 април в Рейнбоу Плаза, София. Повече за програмата на събитието, което за поредна година се подкрепя от Мтел, Суперхостинг, Дженерали България и Уникредит Булбанк, както и за програмата и лекторите можете да откриете на www.webit.bg

Част от събитието е и церемонията Webit Awards за дигитална и технологична ефективност, за която все още може да се подават документи.

За допълнителна информация:

Аниела Русева
aniela.russeva@eacad.eu
тел: 02 859 6158
www.webit.bg

Тагове: , , , ,

1 Коментар

Trackbacks

  1. Успелите | Богатство.net

Коментирай