Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Предоставяне на безплатни услуги

Кое е първично – продуктът или сайтът? Много хора объркват нещата. Те имат продукт, който искат да продадат и търсят купувачи. Знаете колко по-лесно е, ако започнете от хората, които искат да купят нещо и след това да им предлагате продукта, който искат. Фактът, че още нямате продукт не значи, че не можете да направите сайт. Изберете пазарната ниша, направете своя сайт, привлечете посетителите и след това можете или да намерите търсения от посетителите на сайта продукт или да продавате рекламното място.

Аз бих избрал сайт с трафик “един човек на ден”, но имащ атрактивен продукт. Атрактивните продукти са навсякъде. Сайтовете, които вече имат трафик на определен пазар, гарантирано ще имат печалби, ако предложат подходящ продукт.

Аз познавам много модели на успешни сайтове, които печелят хиляди или десетки хиляди долари всеки месец. Те дори нямат продукт, който продават. Те дават препоръки за продуктите на други хора. След като Вие имате пазар, се намират множество хора, които искат да Ви позволят да продавате техните продукти на Вашите клиенти.

Бихте могли да изградите сайт, предлагащ всичко напълно безплатно само с една мисъл в главата – да изградите голяма общност от хора, които да Ви дадат своя e-mail и да посещават сайта много пъти. Мнозина са открили, че в това е истината. Те създават сайтове, които предлагат безплатна информация, правят връзки с всичките видове ресурси в избраната област, имат безплатен софтуер, който можете да ползвате на техния сайт без да плащате.

Изградете инструмент, който помага на всекиго на Вашия пазар и хората ще дойдат. Това би могло да бъде толкова просто, колкото да се създаде страница–портал към главните ресурси в избраната област. Намерете най-добрите ресурси в областта и после помолете да обмените връзките (повечето от тях с удоволствие ще обменят връзките си с Вашия сайт). Създайте база данни с такива връзки към стотици различни, полезни сайтове и само гледайте как се качва Вашият трафик.

Погледнете какво е направил Freedback.com. Този сайт е предоставил за ползване безплатни форми за обратна връзка. Много хостингови фирми не позволяват да се използват CGI и Freedback удовлетворява тези потребности. Чрез техните услуги, хората биха могли да имат форми за събиране на информация за посетителите на своя сайт безплатно. През дълги години, Freedback е предоставил повече от 51 000 от този вид форми и получава повече от 300 000 хитове на ден. Те могат да продават реклама.

Всичко, което имат – това са безплатните услуги, които дават печалба от ежемесечна реклама. Същото бе направено от www.cgi-resources.com. Освен това те предлагат връзки към другите сайтове и безплатен софтуер. Те се смятат за едни от водещите в CGI – програмирането. По-голямата част от техния доход идва от рекламата. Всичко, което трябва да направите, е да намерите пазарна ниша с определена тематика.

Ние често опитваме да усложним нещата. Искам да отделя боклука и да Ви дам само простата истина за това, колко лесно се правят пари в мрежата. Истината може да се събере в едно изречение: “Изградете сайт, който дава на хората това, което те искат да имат!”

 Източник : http://karierist.com/business/businesideas/ID_TD_003.htm

Коментирай