Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Защо ли?

Блогване Пламен Петров реши да ме попита защо блогвам. Ако бях на ТВ диспут, щях да кажа – Пламене , благодаря ти за този въпрос. Не съм, но пак му благодаря.

Когато започнах преди повече от 2 години, честно казано, нямах голяма идея какво е да блогваш, какво е блог и т.н. Е, знаех, че е нещо като личен онлайн дневник, но вече на всички е ясно, че блоговете са много повече от това. Една от темите, която от тинейджър (егати тинейджъра, нали?) ме е вълнува е личностното развитие, силата на мисълта и съзнанието ни. От друга страна, винаги съм бил крайно свободолюбив и съм считал, че всеки заслужава това нещо – свободата ( и салама), да прави каквото иска и да живее, както иска. Не, не съм анархист, но не понасям и да съм тухла в стената.


От трета страна, хич не ми става кеф да гледам репортажи по новините, по които ревящи хора, с убийствено ниски доходи, казват, че ядат три пъти седмично хляб. И нищо друго. Защото нямат пари. Мразя, когато материалната мизерия посяга на всичко красиво в нас, мразя да гледам повехналите лица по българските улици, мразя когато някой получава инфаркт на 40, съсипан от грижи как да храни семейството си.

Слава Богу, да стартирам този блог не беше мотивирано от омразата, а от желанието ми да споделя с всички, това, което съм чел, това, което мисля, и това, което може да им помогне да живеят един по-добър живот, с повече духовна и материална свобода.

Разбира се, искрено се надявам да не съм от най-досадните графомани, но обичам да пиша. Не, всъщност имам нужда да го правя (писането). И така, да не забравя, ние сме социални същества, а блога дава много в тази насока – общуване, нови приятелства и обратна връзка, дали, все пак има смисъл да натискаш бутона “Add new post”.

Блогването е удоволствие, краста и рай за всеки автор. Хубаво е да имаш блог.

Благодаря отново на Пламен , и на свой ред хвърлям ръкавицата на Тихомир Димитров и Тодор Христов , за да споделят, защо, аджеба – блогват.

Тагове: , ,

2 Коментара

  1. И твоето “алиби” си го бива! 😉

    Продължавай все така!

  2. Благодаря ти и благодаря за поканата :)

Коментирай