Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Планът “Ран-Ът”

Днес гледах клип, касаещ планът “Ран-Ът”, чиято цел е икономическата разруха на България.

Ран и Ът са двама лоши (х)американци, които заедно с двайсетина продажни БГ икономисти са заложили сума ти злини за пазара ни.

Дали това е така, аз не знам и няма как да знам, но идеята ми е съвсем друга и няма нищо общо с теория на конспирацията и синдрома на жертвата.

Нека използваме (ако изобщо ги гледаме) подобни филмчета за мотивация и наистина да посеем нещо иновативно, полезно и печелившо в бизнес градинката си, така че и ние, и близките ни, че и целокупния български народ, да се ползва от вкусните икономически плодове. А не само да се тюхкаме, охкаме, оплакваме и да сочим обвинително лошите американци, руснаци и рептилоподобни извънземни.

Тогава, дори да има такъв план, дори да има десетки такива планове – (знак за среден пръст)

А сега, ето и обещаното мотивационно видео :


Тагове: , , , , ,

13 Коментара

 1. Много е страшно!Още осмислям на кое да вярвам и в кое да се съмнявам.Но звучи страшно, пък оптимистично!Искам да знам и останалите имена.Те тайна ли са?

 2. Благодаря ви за клипа…Дано повече хора го прочетат…заслужава си..

 3. В този “мотивационен” клип има маса правописни грешки – нека великите икономически дедективи първо научат граматиката…

  Все още в тази страна има много хора, които си спомнят какво икономически напреднало и социално общество бяхме.

  Ако пуснат клипчето след още 20 години, може е да намерият повече последователи за “теорията” си… Интересно, чии цели обслужва тя?

 4. Следвах линковете и все пак стигнах до прословутия “План Ран – Ът”

  Прочетох го (не по диагонал). Наистина отне ми доста време да го прочета, но ще споделя какво ми направи голямо впечатление. Привидно Планът има много добри идеи, в голямата си част реализирани.
  Реализирани са обаче не на 100% от предложените мерки, а във степен която простичко бихме нарекли “побългаряване”. Какво е постигнато ли? Ами вижда се – идеите за връщане на земята са били чудесни, обвързани със теглене на заеми за закупуване на машини за обработка, добитък и сгради. Какво се получи – Да, взехме си земите, неумението ни обаче да управляваме породи онази класа, наречени “закупчици”, които купуваха пшеницата ни за 80 лв на тон и я продаваха по 196 лв на тон. Неумението да управляваме собствените си ресурси ни подложи крак и се сгромолясахме след като си изнесохме реколтата няколко поредни години.
  Неумението ни да управляваме собствените си ресурси, доведе чужди “инвеститори” до родните ни предприятия, а там неумението ни да работим отговорно доведе до изгонването и унищожението на големи и печеливши инвестиции.
  Колкото и да ги плюем, не можем ги удави тия. Истината е, че трябва ние самите да се справяме с нашата безотговорност. Не искам и не мога да търпя хора, които само мрънкат, оплакват се от работодателите си и не полагат достатъчно усилия да променят нещо.
  Вчера бях свидетел на това, как служителка, която само недоволства от работата си, половин час си правеше маникюра на работното място и след като го приключи излезе да пие кафе в служебното барче. Забележете – маникюр на работното място, кафе в служебното време, на място организирано от “тъпия и некадърен” шеф. Не я изчаках – отидох при друга служителка. Но си мисля че ако така си крадем от работното време всеки ден по 2 ч – това означава, че работим по 25% по-малко. Как искаме да ни плащат повече като работим по-малко???
  В заключение бих казал – да, вярно е, че американците са ограничени и това се използва от управляващите. Но е вярно също, че американците създават повече от 20 % от световния брутен продукт. Отнесено към процента работещи, това наистина прави много голямо число. Само че трябва да отчетем, че там тия които работят за създаване на брутния вътрешен продукт, работят значително по-отговорно (към себе си, закона, околните, околната среда, безопасността). Там в повечето случаи се насърчава инициативното поведение и иновативността. Това води до подобряване на производителността. (т.е. по-малък брой хора създават повече пари, или с езика на бизнеса – ефективност (малко даваш – много взимаш)).
  Щеше да е хубаво ако в България има такъв подход. Може би тогава, в стремежа си да се наберем на дръжките на захлупената на главата ни тенджера ще ги задминем (х)америкаците.
  СТИГА МРЪНКА, БЪЛГАРИНО – ИМАШ КОРАВА ДУША И МНОГО ИНАТ. МОЖЕМ ДА ГИ ЗАДМИНЕМ!

 5. Към автора-ПЪРВО си изяснете какво представлява Планът Ран Ът.
  Това не може да направите с едно филмче, това става само с МИСЛЕНЕ-какво се цели да донесе Плана Ран Ът и какво е достигнато.
  Цели се да се вкара в България американския икономически модел -либералния монетарен със стихийния пазар( и коxто сега донесе кризата и се оказа несъстоятелен и коxто е коренно различен от икономическия модел на Европа в двете части- източна и западна)
  Заедно със смяната на икономическия модел се върши и смяна на обществения модел- в България се вкарва американския обществен модел.
  Това ще прочете в нашия анализ “ОТ ПЛАНА ‘РАН ЪТ’, ПРЕЗ ‘МАРШАЛ’, ОЛИГАРХИЯТА, БСП, ДО ЕВРОПЕЙСКАТА РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ”
  Този план донесе разорението и катастрофата в България през прехода!
  Кой го е прилагал ? Прилагали са го ДЪРЖАВНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ-ВСИЧКИ УПРАВЛЯНИЯ ОТ 1990 Г НАСАМ. Значи- ДЪРЖАВНИЦИТЕ са винтови и носят отговорността за донесената катасрофа.
  А на хора като горния „Димитър”, който твърди че Плана Ран Ът е хубаво нещо ,ама не се е изпълнявал, ще му кажа ,че това е последната философия на крадците на държавна собственост след 1989 г с прилагането на този план Ран Ът.
  Прави впечатление, че от крадците единствено СДСарията се е въоръжила с тази философия ходят по всички форуми да твърди обратното( това което пише Димитър), защото е най –уплашена за своето бъдеще като партия с най -малко останала членска маса- един файтон хора. Те са най уплашнени поради малочислието си-то не им дава опора в нищо. Страх ги е най-много от народното възмездие- да не би да им се търси отговорност за кражбите един ден. Целят едно-да прикрият следите на своите държавници в изпълнението на този план и разорението на държавата, да останат вечно в НС, което им осигурява имунитет срещу вероятни съдилища и носене на отговорност и го правят с цената на всички –всичките техни 282 000 гласа получени в последните избори са КУПЕНИ от дълбоките черни каси. Вчера един върл СДСарист каза публично едно. “Съгласен съм и БСП да се върне на власт, стига да не дойде друга партия”( разбирай го като партия не от 5-ката олигархични партии, управлявали България след 1990 г и участвали в изпълнението на Плана Ран Ът)ideyazabulgaria.org

 6. За Поли Козарова- Контра въпрос!-Вие чии цели обслужвате?
  И един съвет- оправете си, молим, правописните гршки… в чипа!

 7. DA NAISTINA IMA TAKUV PLAN ZA BULGARIA I DRUGI STRANI.NO V KRAINA SMETKA TOVA IZTO4VA I TEXNITE RESURSI I RANO ILI KUSNO I TE 6TE POTUNAT. A PRODAJNI POLITICI VINAGI 6TE IMA.

 8. Господин Ран съвсем скоро беше на посещение у нас и остана много доволен от това което видя…..

 9. Скоро такива юнаци, които имат розови очила и не вярват в някои очевидни фактии даже ги подлагат на съмнение, ще бъдат принудени да свалят очилата си. Отворете си очите и вижте, честотите – сърцето на земята, ускоряват пулса си. Създателят на човечеството не е съгласен с тази робска психика като утвърдената в България. Създателят не е създавал раби божии. Удивен съм как някои хора продължават да бъдат заблудени. Първия постинг е на човек, който спи. да си гледаме бизнеса и да не се вайкаме………..Гледайте си бизнеса, ама просто вие сте като една мишка в момента, която я обречена. Какъв бизнес. България загива. Вижте Плана Ран-ът. Подробно. Въпросът е, вижте кой седи зад това. Ще ви кажа – СЕДИ ВАШЕТО ЛЕКОВЕРИЕ И ПРОСТОДУШИЕ И ГЛУПОСТТА ЧЕ МОЖЕ ДАСЕ ПРОДЪЛЖАВА ПО ПЪТЯ НА ЛЪЖАТА. Филмът Тайната е част от таз лъжа. Подобни сайтове, който пропагандират позитивно мислене също са част от опита да се манипулира човешкото съзнание. Никъде не се говори за еволюция, нали така. защото Силите на задържане на развитието не искат никакви промени да има. Те ще ви говорят за бизнес, но в техвия бизнес няма място за Вашите идеи. А вие си гледайте вашата градинка……

 10. @ Хелиопол – за съжаление си напълно прав. Главната цел на този сайт е манипулиране на хората и спиране на тяхната еволюция. За ужас, ти ме разкри – и не мога да те оставя да си отидеш… :)
  Сега сериозно – ти какво предлагаш да се направи?

 11. За да се създаде такъв план, за десетилетия напред- би трябвало да се познават в детайли: съзнанието на нацията, силата на духа, способността за обединение при заплаха…
  Което идва да покаже: или наистина ни познават добре, или са големи спецове на: “Разделяй и владей!”
  Важното е: има или няма такъв план, ние сами ще се затрием! Защото всичко е в съзнанието!!!

 12. По “Разделяй и владей” със сигурност са спецове. Все повече ми се струва, че някакъв план действително има :-)

 13. Поли, моля те, не допускай правописни грешки. Пише се детективи (на английски detective, на латински detectio — разкритие)

Коментирай