Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Любопитно от България

България

Българинът живее заради Изборите. И както казват будистите – не е важен крайният резултат, а пътят до него, демек свещеният ритуал по пускане на бюлетината. Защото, по данни на НСИ в България живеят 7.351 млн. души. На изборите през 2009 г. ГРАО обяви 7.129 млн. гласоподаватели. Е как тогава не стигат местата по детските градини при толкова малко деца бе, ей? :)

През 1939г. един учител е взимал доста по-висока заплата от един стражар, днес знаете как е :). Дали това има някаква връзка с факта, че за година близо 8 000 учители са напуснали системата на образованието – не знам…

514 лева стигали на българина, за да не се чувства беден. Поне според КНСБ. Друг е въпросът, как толкова много богаташи ще обяснят произхода на първите си 514 лв, ама айде… Единствено този с Кремиковцито е ясен, но това е свързано с изключително либералното кредитиране в България, което от своя страна спомага за имперската мощ на икономиката ни.

Не може да отречем (поне не с чиста съвест), че в момента има заплати от по 250 – 300 лв. Помня, че по бай Тошово време хората също поличаваха подобни възнаграждения (макар и от високите), при следните разходи на някои продукти: хляб добруджа – 35 ст., бял хляб – 40 ст., билетче градски транспорт – 6 стотинки и т.н. Бензинът не помня колко беше, още не ми даваха да карам москвича тогава :)

Радислав Кондаков

Тагове: , , , , , ,

Коментирай