Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Кийосаки: „Гледайте си своя собствен бизнес!”

 

Финансовите затруднения често идват при тези, които цял живот работят за друг. Към края на своя трудов стаж те няма да имат нищо. Между професия и бизнес съществува голяма разлика. Често питам хората: „Какъв е бизнеса ви?” И те отговарят: „О, аз съм банкер!” След това ги питам дали банката е тяхна и те най-често отвръщат: „Не, аз работя там.” Това показва, че бъркат бизнеса с професия…..

Проблемът с училището е, че често се превръщаш в това, което учиш. Ако учиш право, ставаш адвокат, ако учиш механика, ставаш механик, ако учиш готварство, ставаш готвач и т.н. Грешката е там, че много хора забравят да си направят собствен бизнес. И вместо това цял живот градят бизнеса на някой друг и му помагат да забогатее. За да се подсигури финансово, човек трябва да си направи собствен бизнес.

Има моменти, когато човек не може да си намери работа и тогава му се струва, че решението е в създаването на собствена фирма.

Статистиката показва, че шансовете за успех са много малки: 9 от всички 10 компании фалират до петата година. На всеки 10 от оцелелите през първите 5 години, след това фалират още 9. Затова ви препоръчвам да създадете вашата компания само ако действително го желаете много силно. В противен случай ходете на работа и си гледайте бизнеса. Като казвам да си гледате бизнеса, имам предвид да поддържате силна колонката с активите, а не непременно да създавате собствена фирма. Влезе ли веднъж долар в тази колонка, не му позволявайте да излезе. Мислете за това по следния начин: щом влезе в колонката с активите, всеки долар се превръща във ваш наемен работник. Най-хубавото на парите е, че работят по 24 часа в денонощие и могат да продължават да го правят поколения наред. Не си напускайте работата, работете здраво като наемен работник, но продължавайте да изграждате колонката с активите си.

И така, ето какви активи предлагам да придобивате. В нашия век истинските активи спадат към няколко различни категории:

1. Бизнес, който не изисква присъствието ми. Аз го притежавам, но го управляват други хора. Ако трябваше да работя там, това нямаше да е моя бизнес. Просто щеше да ми стане работно място.

2. Акции

3. Бонове

4. Осигурителни фондове

5. Доходоносни недвижими имоти

6. Ценни книжа

7. Хонорари от интелектуална собственост като музика, сценарии, патенти, ..

8. Всичко останало, което има стойност, носи доходи или се цени и за което има готов пазар.

Робърт Кийосаки

Източник: http://cashflow.dir.bg

6 Коментара

  1. Dosta interesno …. i na men mi se iska da imam pari,
    no neznam s kakvo to4no da se zanimavam na moqta 17 godishna vyzrast !!! Trqbva mi 4ovek koito da me nasochi kam praviq pyt, i tochniq biznes za men.

  2. Ako mojete da mi pomognete mi pishite plss ! Blagodarq vi predvaritelno!

  3. Какво ти е интересно, какво обичаш да правиш?

  4. i ad prodavam i sam dosta dobra

  5. Мисля, в интернет темповете са по-бързи. Тези, които изкарват много пари (обикновено от САЩ), са го постигнали след от 2 до 5 години яка работа. Можем да предположим, че ако сте упорити и издържите 2-3 години в интернет бизнеса, би трявало да влезете в 5-те %, които успяват.

  6. ako iska da zapo4ne svoi sobstven biznes da pishe :) skype – dalgee91

Коментирай