Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Инвестиции и емоции

Много често ние сме движени от нашите емоции, от това което харесваме и ни привлича. Това е категорично правилен метод, с едно уточнение : да се съчетае емоцията с мисъл.
Като говорим за инвестиции, мисленето трябва да бъде водещо. Анализ, прогнози, пазарна ситуация, специфични знания, опит…

Разбира се, това не означава да не слушаме сърцето и интуицията си, а да не забравяме какво целим.
Когато си избираме дом, в който да живеем, целта е една, усещането и емоцията също.

Но когато проучваме имоти с цел инвестиция и печалба, критерийте и целта са съвсем различни. Една къща или апартамент може буквално да ни грабне, но поради ред причини да няма нищо общо с добрата инвестиция. Както и обратното.

Много по-важно е да сме направили анализ на пазара за имоти, нивата на наемите, ситуацията в региона, цената, да знаем с каква цел го купуваме и т.н.

Благодарение на атрактивен брандинг и реклама, или продукт който харесваме, ние може да сме почитатели на дадена компания. Но това в никакъв случай не означава, че купувайки акции от нея, те ще поскъпнат. Вместо да се хвърляме в необмислени покупки, трябва да използваме енергията на емоцията и да съобразим всички фактори, да направим фундаментален и технически анализ и тогава да вземем решение.

Ако искаме да инвестираме в уеб сайт с комерсиална цел, трябва да съобразим първо какво биха харесали и търсили посетителите. Съвсем различно е ако правим сайт с некомерсиална цел, движен от нашата лична мотивация и предпочитания.

Разбира се, най-добре е да съчатем двата компонента и да печелим, правейки това, което харесваме и обичаме.

bogatstvo.net 

Коментирай