Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Богатство и Фън Шуй

Триумфалното шествие на фън шуй по света започна едва през миналия век. Но всъщност това учение съществува от незапомнени времена. Родило се в Древен Китай и се радва на голяма почит в Хонк Конг и в Тайван. Мнозина твърдят, че икономическият им растеж се дължи именно на спазването на принципите на фън шуй. Не само домовете и офисите там се строят съобразно с неговите правила, но и всеки уважаващ себе си бизнесмен не подписва договор, без да се консултира със специалист по това учение.
Как бихме могли да използване законите на фън шуй, за да привлечем богатството в дома си и да увеличим материалното си благосъстояние? Трябва да сме наясно, че то не е панацея. Защото, ако човек се отнася негативно към живота си, ако не обича себе си и не иска да стори нищо за собственото си щастие, не само фън шуй, но каквото и да било няма да го спаси. Докато една правилна “настройка” на дома или офиса може да помогне много. Предлагаме някои от тези “настройки”, които бихте могли да направите и сами. И така – говорим си за богатството. Трябва веднага да подчертаем, че самото разбиране за него във фън шуй е много по-широко. Под “богатство” в учението се разбира не само материалното, но и духовното, интелектуалното, а също така и културното. Нека насочим погледа си към материалното. За начало начертайте подробен план на дома си и с помощта на компас определете ориентацията му спрямо посоките на света. Това ще ви е нужно, за да можете не само да анализирате секторите на дома си, но и да направите съответните настройки в “паричната” област, за която ще трябва да отделите внимание главно на югоизточния сектор. Именно той е важният за привличането на богатството. За цветовото му оформяне е препоръчителна зелената или синята гама. Подходящи за него са дървените мебели, както и живите цветя и картини с природни пейзажи, но задължително със зеленина. Друг подходящ вариант е и изображението на мелница.
Освен това в оформлението на този сектор е много подходящ и домашният фонтан. В специализираните магазини се продават разнообразни модели. Допустимо е използването на фонтан в каквато и да е форма. А ако не можете да си позволите подобна покупка, то бихте могли да използвате картина или снимка на фонтан или на друг водоизточник. Но ако сте спрели избора си на снимка на Ниагарския водопад, сме длъжни веднага да ви предупредим за вредата от излишеството. Помнете златното правило: всичко е добре, когато е с мярка.
Друг силно действащ способ за привличане на богатство в дома е аквариумът. И него, както и всичко изброено по-горе, би трябвало да разположите в югоизточния сектор. И тук в сила са няколко основни правила. Първото от тях е, че аквариумът трябва да съответства по размери на стаята. Защото прекалено големият аквариум ще бъде за вас източник не на значителни доходи, а на крупни финансови проблеми. Винаги мислете за законите на пропорциите и всичко ще бъде наред. Второто правило се отнася до обитателите на аквариума. Колкото по-старателно ги “ухажвате”, толкова по-благосклонна ще е печалбата към вас. Ако вашите рибки не получават нужното внимание, благополучието може да ви се “обиди”. То никак не обича хората, които се отнасят небрежно към неговите символи, особено когато те са живи същества. Така, че по-добре се откажете от аквариума, отколкото да обречете рибките в него на “безпризорно” съществуване. И третото правило – каквито са рибките, такъв е и късметът! Не е случайност фактът, че в приказките на много народи именно златната рибка изпълнява желания, свързани с богатството, а не някакво друго животинче. Затова много внимателно подберете рибките, които ще гледате. Ако и покупката на аквариум не ви е по джоба, то можете да използвате изображение или скулптура на риба. Те също би трябвало да ви донесат финансов успех. Що се отнася до материала – за предпочитане са стъклото и дървото.
Третият символ на богатството са така наречените растения на богатството. Във фън шуй за такива се считат, които са с кръгли или с месести листа. Те също би трябвало да бъдат разположени в югоизточния сектор. Но – внимание! В него е “забранено” да бъдат отглеждани кактуси или други растения с остри листа или клонки.
Полезно е в този сектор да поставите и няколко банкноти. Паричните знаци също са символ на богатство и е важно да ги има там в буквалния смисъл на думата. Трябва обаче да знаете, че богатството е готово да отиде при този, който е готов да го посрещне. Така че, освен да се опитате да направите нещо от предложеното по-горе, е добре да се отнасяте към парите с уважение. Само тогава тяхното количество ще се увеличава. Помнете, че фън шуй не е решение на всеки проблем! Освен това нека напомним, че късметът не винаги идва точно оттам, откъдето го очакваме. И в крайна сметка – умей да забогатяваш и от любовта на хората около теб!

Източник : http://magi.triada.bg/article.asp?topic=ZV&id=ZV329Тагове: ,

3 Коментара

  1. интересно и полезно!
    фонтан, аквариум и растения.
    само фонтана, не си го представям – но щом става и само с картина на вода или пък снимка! екстра!

  2. Хубава статия (y)

  3. В кой класически текст за Фън Шуй има растения на богатството?

Коментирай