Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Забогатяване в България: мисията възможна

Богати в БългарияМного често сме чували коментари, като – „Да, хубави са тези книги за забогатяване, но те са американски, не важат за България.” Или просто – „Човек не може да стане богат в България по честен начин.”

Разбира се, за всеки е очевидно, че да забогатееш в България, разчитайки на предприемчивост, интелигентност и находчивост е, меко казано, трудно. Но това определено не е невъзможно. Просто от всички книги от чужди автори трябва да се извлича есенцията, а не да се следват съвсем буквално. На първо място принципните положения, като ментална настройка, амбиция, планиране, дисциплина и още ред качества и методи, са приложими навсякъде – не само в САЩ.
На втори план принципи могат да се извлекат и от не толкова трансцеденталните методи, с които авторите си служат.
Например, който е чел Робърт Кийосаки, Браян Трейси, Робърт Дж. Алън, Марк Виктор Хенсън или други автори, ще видят, че недвижимите имоти са съществена част от плана за забогатяване. И най-вече доходът от наема им, наричан от тях – пасивен. Той е регламентиран като такъв от закона и не подлежи на данъчно облагане. В България това не е така. Тук например освободен от данък е доходът от взаимни фондове, банкови депозити и т.н., докато в САЩ се облага с данък.
Това не е препоръка за инвестиране или не в дадена сфера, а просто пример за разсъждение с отчитане на локалните специфики.

И въпреки че България се разграбва от политици и приятелски фирми, от членове на бивши и настоящи структури, от силови и несилови групировки, въпреки това – за предприемчивите и мислещи хора винаги ще има шанс.

Защото най-големият ни актив е нашият ум.

Тагове: , , , ,

Коментирай