Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Духовност и пари

Много духовни хора бягат от парите и богатството, смятат го за мръсно и зло. А така ли е?

Помислете добре и прочетете текста по-долу:

А сега ми се иска да направя няколко бележки относно парите. Във вашето общество духовните и идеалистични хора се сблъскват с липсата на пари. Парите се разглеждат като греховна, низша енергия. Причина за това е асоциирането на парите с властта и богатството за сметка на другите. Практически парите са станали синоним на властта. Тази асоциация е една от причините, поради която потокът на материално благополучие е блокиран във вашето енергийно поле.

Но парите са невинни. Парите са поток от енергия, носеща чист потенциал. Парите предлагат възможности. Те са потенциална възможност и като такава няма нищо неправилно в тях. По същия начин получавайки пари действате заради другите. С пари имате възможност да направите повече за хората. Получавайки повече, създавате повече. Тази творческа спирала винаги създава равновесие между получаването и даването. Това е пътя на сърцето. Следователно не трябва да се страхувате да получавате пари.

Може да не осъзнавате факта, че сами блокирате потока на парите, че във вас има неосъзнато отвращение към парите. Отделете известно време, за да изследвате мислите и емоциите си относно парите и лесно ще забележите как блокират потока на изобилието в живота ви. Много често не си разрешавате да имате пари. Също така може да имате негативни идеи за това какво изобщо са парите и за какво служат. Особено Работниците на Светлината, души склони към духовното, които асоциират парите с нещо низше, недостойно, през което трябва да се прекрачи. Тук все още са активни много убеждения, остатък от минали аскетични въплъщения и въздържание от материалния свят. Животи, прекарани често в самота, посветени напълно на духовното освобождение. Тези въплъщения все още резонират във вашето енергийно поле. Това води до някаква “строгост”, която ви ограничава.

Материалното изобилие е напълно естествено нещо. Вашата участ е да се радвате на земния живот. Напълно естествено е да обичате Земята и всичко, което ви предлага, да получавате удоволствие от прекрасни и любими неща. Любовта към Земята и материалната реалност създава поток от изобилие. Земята иска да ви обезпечи с всичко, което ви е нужно. Не само за израстването ви като духовни същества, но и за да се радвате по човешки на живота.

По такъв начин, моля ви, обмислете вашето отношение към материалното изобилие на най-дълбоко ниво и усетете как потока ви предлага възможности, за да построите новата Земя и за осъществяване на вашите мечти в най-плътната реалност. Сега не е време да бягате от обществото и да медитирате на върха на планината. Сега е време за действие. Време е да позволите на енергията си да тече свободно в света и свободно да получавате всичко, което света ви дава в отговор. Не се страхувайте да приемате изобилието. Гордейте се с приноса си. Получаването срещу усилията ви е част от това да сте добре балансирано духовно-човешко същество.

Искам да кажа и малко повече за думата “достатъчно”. Казах ви, че за енергията на сърцето е характерен “потока на непринуденост”. Когато всичко върви добре и нещата сами се появяват по пътя ви – това е знак, че се движите в хармония с потока на сърцето си. Друг енергиен поток, който принадлежи на сърцето е потока на “достатъчното”. “Достатъчно” означава, че всичко, което ми е нужно тук и сега ми е достъпно и получавам удоволствие от това. Да живееш в потока на достатъчността означава, че в по-голямата си част сте удовлетворени от това, което имате и сте благодарни за това. Усещате се задоволени с това, което ви обкръжава на материално, емоционално, ментално и духовно ниво. Това е изобилие. Това означава да имате достатъчно.

Работата е там, че количеството материално изобилие (колко много или малко имате), не е свързано пряко с количеството изпитвано от вас удоволствие. Възлов пункт тук е да намерите вида материално изобилие, който да ви удовлетворява напълно. За едни хора това може да означава живот в самота, в отдалечена къщурка, където имат възможност да получават пълно удоволствие от природата. За други е разкошен дом в града, където получават удоволствие от суматохата и бутането в градската суета. Нищо не предизвиква осъждане от наша страна и от страна на Бог и Духа.

Важното е да се намери потока, който Ви прави щастливи, който Ви дава усещането за пълноценен живот. Това е потока на достатъчността. “Достатъчно” е усещане, а не вещ.

Когато се усещате извън този поток, огледайте се за обкръжаващите ви неща и обстоятелства и ги приемете като енергийни сигнали. “Това е резултата от създадената от мен реалност”. Не се съдете за това. А сега усетете енергията, която ви обкръжава в сегашния момент в къщи, в обществения живот и на местоработата и я сравнете със очакването на сърцето си. Когато го осъзнаете, разбирате, какво не ви достига. Не живейте в неудовлетвореност. Това не е упражнение, което има за цел да се почувствате зле.

Задачата е да усетите дълбоко в себе си, че съществуват неща, които бихте искали да привлечете в живота си. Тази вътрешна мълчалива реализация е най-големия магнит, който привлича промените. Не трябва да работите за това. Осъзнаването на това, което искате, е достатъчно. Няма нужда да оказвате натиск на материалната реалност, за да направите промените. Важното е да усетите дълбоко в себе си (но не емоционално) за какво жадувате, а след това да го предадете в “ръцете” на сърцето си. Пуснете го и вярвайте. Нещата ще започнат да се променят живота ви. Възможно е на първо място това да са старите отношения в работата ви. Трябва да вярвате, че всичко, което губите, ще се появи отново в живота ви. Ще навлезе в живота ви с лекота и непринуденост. Честността и мъжеството ви е в това, да “потвърдите желанията на сърцето си” и това ще ви донесе “реалната достатъчност”.

В света има достатъчно от всичко, което ви е нужно за всички вас. Състоянието на “достатъчност” е естествено състояние на съществуване. Всички сте тук, за да го усетите. Потокът на достатъчността е достъпен за всички вас. Безсмислено е да се съгласявате на по-малко. Не е вярно, че ще еволюирате по-бързо (ментално и духовно) чрез въздържание и бедност. По тази причина във вас може да се развие горчивина и враждебност. Моля ви не се опитвайте да откриете в липсата на изобилие някакво духовно оправдание. Всички тук сте за да се насладите на живота, за да позволите на творческата си енергия да се излее в този свят и да получите изобилие в замяна.

Източник: http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=417

Тагове: ,

Коментирай