Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Богати или бедни – изборът е ваш

Д-р Робърт Стоун

Друидите са били богати. Били са богати, защото са избрали да бъдат богати, а щом вече са направили този избор, са знаели как да показват богатството си. Взаимно са се учели на това, но рядко са споделяли мисловните си практики с останалите хора. Това, което всички знаем днес, е, че са умеели да карат хора от всякакъв ранг да им правят подаръци.
Всеки друид отрано е знаел, че е свързан с преливащата от изобилие Вселена. Фундаменталната самоличност, когато е формирана отрано, може да остане на практика почти неизменна през целия живот на човека. Бедните си остават бедни. Богатите си остават богати. Можете да привлечете богатите към себе си с приятелство, забавление, притежания и дори с пари.
Случва се някоя мащабна житейска драма да промени тези дълбоки подсъзнателни убеждения. Смърт, болест, развод, влизане в затвора могат да променят подсъзнателните вярвания на човека във всякаква посока. Когато посоката е положителна, събитието се окачествява като просветление или “повторно раждане”. В Япония това се нарича “сатори”, а в Индия “самадхи”.
Възможно е дори голяма травма да не успее да засегне човека дотолкова, че да го тласне от света на лишенията в света на изобилието. Психолозите знаят, че някои хора се противят на промяната. Рутината и привързаността към статуквото ги карат да приемат новите събития като заплаха и да се стремят да ги “напъхат в чекмеджето”.
Ще приемем, че вие не сте такъв човек, иначе нямаше да вземете тази книга в ръка. Ще приемем и че никой, чието съзнание желае изобилието, няма съзнателно да пожелае лишенията, както и че сега предстои да направите онези стъпки, чрез които бихте могли да осъществите вашия избор.
Ще ви представим тези стъпки. Не е необходима никаква житейска травма. Само да мислите за приятни неща.

Една проста процедураза пренастройване на съзнанието от бедност към богатство

Хавайските мъдреци, наричани кахуна, познавали силата на мисълта. Те давали името “унихипили” на онова равнище на съзнанието, което е отвъд съзнателното. Според тях това е Създателят вътре в нас, Създателят, който изпълва цялото пространство и разбира всичко. Тъй като тяхното знание никога не е било записвано, трябва да се доверим на онези, чиито изследвания днес са на най-голяма почит, най-много се уважават и се използват на Хаваите. Такъв авторитет е покойната Мери Фукуи, която нарича съзнанието “унихипили” “свръхестествен канал към свръхестествените сили”.
Друидите сигурно са познавали този канал. Тяхната “магия” е нещо повече от сръчна манипулация и оптически илюзии и се изявява доста силно по материален начин.
В днешно време учените от направлението на “новата ера” са възприели тази концепция и са развили начини да овладеят тази духовна енергия за доброто на личността. Изследванията на учените от конвенционалното направление игнорират вътрешното познание, получено по субективен начин. Те изпитват силно предубеждение спрямо знанието, което не е получено и проверено чрез стандартните процедури, поддаващи се на измерване.
В същото време милиони хора, насърчавани от своите духовни убеждения или обучени в практически курсове като метода “Силва”, се ориентират в тази свръхестествена сила чрез обикновено релаксиране, съчетано със специална мисловна комуникация.
Вие вече изпробвахте простото действие от Глава Първа, с което релаксирате ума и тялото. Сега се пригответе да научите простите стъпки, които ще ви помогнат да общувате със свръхестествената сила вътре във вас, която ние наричаме “Създателят”.
Според някои тази процедура е загуба на време. Тя е нещо забранено в конвенционалното обучение. И въпреки всичко е най-мощната способност на човешкия ум.
Тя носи името фантазиране.

Приликите между съня и фантазирането

Енцефалографът измерва мозъчните импулси. Те са електрически вълни, с които се регистрират състоянията на съзнанието.
Точно в този момент може би вашият мозък произвежда импулси с честота 14-22 в секунда. Ако трябваше да затворите очи и да се отпуснете, както в Глава Първа, би било възможно да намалите честотата на мозъка си до около 7-14 импулса в секунда.
Тази честота се нарича алфа-ритъм на мозъка. Когато мозъкът ни работи на алфа-ритъм, нощем сънуваме.
Активната честота на мозъчните импулси, на която сте сега, се нарича бета. Започваме да заспиваме под алфа-ритъма, при ритъм 4-7 импулса в секунда, който се нарича тета. Когато импулсите спаднат под 4 в секунда, влизаме в ритъм делта.
В ритъм делта ние не сънуваме. Не сънуваме и в ритъм тета. Но през нощта, на всеки 90 минути мозъчните ни вълни се ускоряват, достигат ритъм алфа и започваме да сънуваме.
Тези периодични сънища имат нещо общо с фантазирането. Често те са вдъхновени от извора на безкрайния разум, който ние наричаме “Създателят”.
Физикът Нилс Бор, който работи години наред над структурата на материята, получава насън търсената информация. Този сън му донася Нобелова награда. Освен почестите Нобеловата награда носи и пари. Сънищата правят Нилс Бор богат човек.
Така става и със сър Фредерик Грант Бантинг, който насън открива как да получи инсулин. Биографите на Джузепе Тартини, автор на “Дяволската соната”, описват как я е чул насън. Тартини сънувал, че дава цигулката си на дявола, за да види как умее да свири. “Чух го как свири с неизразимо умение една прекрасна соната… Бях омагьосан.” Тартини се събужда, грабва цигулката и се опитва да изсвири звуците, които е чул в съня си. Пиесата, която композира, не е толкова хубава като чутата насън, но все пак е неговото върховно постижение.
Робърт Луис Стивънсън използва сънищата си в забележителната си писателска кариера. Пример за това е романът “Доктор Джекил и мистър Хайд”, където трудният момент, превъплъщението, се явява на Стивънсън насън – когато преследваният Хайд изчезва и се превръща в доктор Джекил.
Тези сънища имат нещо общо с фантазирането. И двете явления са извор на творчество. Сънищата са по-спонтанни. Фантазирането повече се поддава на контрол и е преднамерено. Всяко от тях предугажда действителността.
~Мери се възхищава на прекрасния ден и много й се иска да заведе децата си на плажа. Само че няма нито пари, нито билети за автобуса. Тя се отпуска и започва да фантазира как е на плажа и заедно с децата си играе на пясъка.
След малко единият й син нахълтва в стаята: “Виж, мамо, какво намерихме навън!” Десет долара.
Какво прави сънищата и фантазирането извори на творчество?
Това, че и двете са в ритъм алфа.

Д-р Робърт Стоун

“Живот без граници”

Издател: ИК “ЛИРА ПРИНТ”

Коментирай