Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Бий комфорта, налагай го здраво

Постоянството, годините усилия и опит, натрупаните знания и контакти, до голяма степен, определят успеха ни в дадена сфера. Към това задължително трябва да добавим ентусиазъм, желание и хъс, а може би – и унция късмет. Но, рано или късно, романтиката избледнява и отстъпва на рутината и еднообразието – независимо колко са динамични бизнесът или работата ни.

Да наистина, рутината ни помага да намалим стресът при разните му там драми и проблеми, да посрещаме с ирония цял вързоп от ситуации, освободени от страха от неизвестното, да сме куул, че дори и ефективни. Започваме да се чувстваме комфортно с успехите си и провалите си, да приемаме всички недостатъци като неизбежно зло, което е всъщност за добро, привързваме се и към най-досадния детайл от вече посивялото ни ежедневие. Вкопчваме се в рамка, скована от нас самите.

Със завидна ловкост отбягваме новото и предизвикателствата, защото заплашват черупката  на рутината, а там, вътре, ние сме си малки богове. Мъртви богове. Защото еднообразието убива, досадата сковава, а отегчението души. И чак когато позволим на новото и различното да ни целунат, когато вдишаме свежата доза адреналин, ще усетим разликата. Ще усетим живота. Ще вкусим от риска, ще се потопим в условия, които, щем не щем, ще ни тласнат да се развиваме още и още. Ще сме излезли от зоната на комфорт, от която затъпяваме и то напълно отегчени. И най-хубавото е, че ще раберем как годините опит, постоянство и усилия ще ни помогнат и там, където никак не сме и очаквали. Още по-хубаво, че може изобщо да не съм прав, защото всеки трябва да намери своя баланс между удобното и предизвикателствата, които ни тласкат напред – все пак, при свръхдоза и двете са отровни.

Радислав Кондаков

Тагове: , , , , , , ,

1 Коментар

  1. Ради,чудесно си описал затвора построен от самите нас! Затова са ни изгонили от рая,.за да не се циментираме от комфорт.

Коментирай