Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Да си платиш за прегръдка

Може би сте чували за Амма, а може би – не. Родена е в Индия като Mata Amritanandamayi, с мисията да прегръща всички. Обикаля света и ги прегръща.

За това й казват Амма, т.е майка. Наистина, като поразместиш буквите се получава мАма, но това е съвсем друга тема.

Дали тя е светица, която раздава всемирната си любов на всички нуждаещи се или поредният гуру на духовният бизнес, аз не мога, не искам, а и не ми е работа да отсъдя.

Изглежда съвсем приятна, усмихната и извисена индийка. Е да, гушването се заплаща, но и това е друга тема, защото тази пубикация не е за Амма и нейните мотиви. Тази публикация е за нас самите – толкова ли сме го закъсали, че трябва да се бутаме в полуистеризираната тълпа, с часове, за да си платим пегръдка от непозната, мургава жена?

Видео с Амма:


Тагове: , , ,

9 Коментара

 1. Намерила е ниша жената, печели пари, какво толкова? :))

  Майтапа на страна, но винаги при една такава ситуация стои въпроса морално ли е да се изкарват пари на гърба на “толкова закъсали хора” или не и въобще пука ли му на някой за морала вече.

 2. Ами всъщност жената може би има най-добри намерения, а хората, които се тълпят са всякакви – не само закъсали. Това ме учудва.

 3. Не виждам, кое ще накара един нормален (според моите, очевидно и твоите :) представи ) човек, да си плати, за да бъде прегърнат.
  Иначе за намеренията съм съгласен това си е типична win/win ситуация за нея :))

 4. Такова нещо в България едва ли ще се случи. Може да сме последната дупка на кавала, но сме по-трезвомислещи от всички останали. За да прегърна някой човек, трябва да имам някакви чувства към него. Не бих могла да я прегърна. И едва ли може да ми помогне по някакъв начин. Вярвам само в силата, която движи света!

 5. Хората,които си плащат прегръдка,не се чувстват обичани.По този начин поне за секунди намират топлина и обич.Трудно е,когато човек не знае къде да търси това,от което има нужда.

 6. В това да пегърнеш някого, няма нищо лошо. Една прегръдка, понякога може да промени дори живота на някого, да се почувства желан и обичан.
  Но в този случай , който посочвате не става въпрос за това , а каква е тази жена. Може би е светица, но щом е срещу заплащане, не би. Може би е някакъв медиум , който зарежда с положителна енергия. И това не го приемам, впрочем мога да се изтъкнат десетки причини, за тази прегръдка. Според мен , това си е стратегия и то доста доходоносна. От клипчето ми стана ясно , към кои среди сеа отправени тези прегръди, това са хора, които са повече фанатици, отколкото неграмотни и невежи.
  Може би съм малко крайна, но гарантирам, че тази прегръдка , не би намерила почва у нас, макар, че няма гаранция от това , да не се приложат подобни опити.
  Благодаря на автора , за всички статии, които помества. За мен е било винаги удоволствие, примесено с доза предизвиканолство, да намина за нещо ново.
  Хубав ден!
  Недка

 7. Ей, хора,

  Много сте зле. Всичко горе звучи много българско и “трезвомислещо”, скептично, недоразбиращо, казано без да е проучена информацията по въпроса. Защото ние сме капацитети по всички въпроси, винаги имаме мнение, почти задължително – негативно. Защото сме “интелигентни” и нас “не могат току така да ни излъжат” . Затова сме и последна дупка на кавала. Затова се надлъгваме в бизнеса, доколкото го има, в политиката, в трамвая, като не си дупчим билетчето, а страната ни буксува десетки години по пътя към вечно отлагащото се благоденствие.

  Ние не можем да се обичаме и да прегърнам непознат човек просто защото споделя света с нас в този момент. На това иска да ни научи жената. Според Айнщайн, материалните обекти са замърсявания във всеобемащото и вечно присъстващо поле. Така и индивидуалният ум е замърсяване във вечно присъстващото поле на съзнанието, което Буда нарича Дармакая, индийците наричат Браман или Абсолютен дух и пр. В този смисъл, всичкие ние сме едно – това казва Амма, същото са казали и много други наистина трезвомислещи хора, живели преди нея. Когато вредим на другите, вредим на себе си, когато не обичаме другите, не обичаме себе си.

  Ако някой си направи труда да прочете повече за Амма, ще разбере, че с парите, които получава от зможните западняци, тя поддържа приюти за бездомни и сираци в Индия. Между другото, за първи път чувам, че прегръдката й се плаща. Дали това не е българска догадка? Как така безвъзмездно, за нищо, ще прегръща всякакви хора?!

  Ако някой има желание да провери нещата около Амма (наистина, защо да приемаме нещо хубаво, но невнятно на доверие – с това и аз като българка съм съгласна), тя е позната и почината в ООН, участва в международни конференции, всяка година по покана на организации посещава много страни и е прегърнала над 31 милиона души и “тъпите” западняци, дето не са трезвомислещи, я приемат като голям учител на човечеството. Тя е човек, който ни учи на любов, а това е най-дефицитното нещо именно в България. Защото ние сме мислители!

  Та това е. Приятно трезвомислие!

 8. Az sam edna ot horata,koito e pregarnata ot Amma i moga da kaja , 4e e nai silnata emozia prejiviana ot men v tozi jivot. Kakto vinagi govoriat horata koito nisto ne razbirat.Pregradkata e bezplatna.

Trackbacks

 1. Време, нерви и стотинки | Богатство.net

Коментирай