Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Безплатна ERP система?

Днес получихме любопитно съобщение по електронната поща, ето и част от него:

ERP за всяка фирма

Всяка фирма има право да притежава собствена Система за Управление на Бизнеса (ERP), но малко са тези, които могат да си го позволят. Вече съществува възможност всяка фирма да внедри ERP система без да заплаща лицензионни такси, не само за самата система, но за съпътстващите лицензи – за бази данни, за терминални клиенти, за операционни системи …

Ние от Българската Група на Потребителите на Openbravo работим за повишаване на конкурентноспособността на всяка българска фирма, като й предоставяме възможността да притежава собствена ERP система.

Openbravo ERP е пълнофункционална професионална ERP система за малкия и среден бизнес, която се разпространява свободно. Всеки може да си я позволи.

ERP за всяка фирма

Може да разгледате сайта на системата от горепосочения линк, безплатни са лицензите, а услугите по внедряване на системата най-вероятно се заплащат – Openbravo ERP е напълно функционална, интегрирана, web-базирана, ERP (enterprise resource planning) система с отворен код.

Тагове: ,

5 Коментара

 1. Браво бе това е нещо ново! Българи са се наели да мислят за конкурентноспособност на български фирми.

 2. За безплатна незнам, обаче знам че Business Box
  ( http://www.businessbox.bg )предоставят ERP и CRM системи под наем.

  Иновация в бизнеса с интересното име “Решение под наем”.

 3. OpenSource не означава FreeOfCharge. Най-често се разчита като источник на приходи да служи процеса на имплементация/поддръжка. И т.к.. създателя на софтуера е най-наясно как да го поддържа и накъде ще го равива, съответно той най-добре би могъл да го поддържа. В което няма нищо лошо.
  На времето участвах в разработката на една система, която се разпространяваше безплатно. Да, точно така. Приходите на финансови средства беше планирано да идват от поддръжка. Клиента, ползвайки системата си спестяваше покупката на едни специализирани бланки, които беше длъжен да попълва и дава на своите клиенти – тя ги печаташе. Всяка струваше по 6 ст.
  Цената за поддръжка/ъпдейти беше тези 6 ст. Ако той има клиенти и ползва – плаща, ако няма – не плаща. Удобно и евтино.
  Отпаднах от този бизнес, защото оставих патньора си да движи отношенията с клиентите сам. Това му носеше по-голям процент от печалбата (+30%), но в един момент реши, че това не е достатъчно и повече не му трябвам, защото системата е достатъчно развита и може да я доразвива и сам.
  Може би извода е за някоя друга статия от сайта, на която не съм попаднал още :)

 4. Ангел – мерси, много удачна забележка – точно така е.

  А относно етиката, морала и коректността в бизнеса – това е една друга тема…

Trackbacks

 1. Контролинг или управленско счетоводство | Богатство.net

Коментирай