Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Хороскоп на Гугъл (Google)

Кирил Стойчев

Сайтовете и фирмите, подобно на хората също имат рождена дата. А щом имат такава, то може и да им бъде направен хороскоп.

Според астрологията, моментът на раждане дава информация за развитието на един човек, описва неговия характер и показва най-важните събития в живота му. Нека да видим какво можем да прочетем в хороскопа на най-голямата търсачка – Google

Рожденият* ден на Google е 07.09.1998 г., град Palo Alto, California, USA. Следователно Гугъл е зодия Дева. Нека да видим какво е описанието за типичните Деви, и дали то е в сила за Гугъл:

1. Точни – Вярно ли е това за Гугъл – Разбира се!

2. Прецизни – Да!

3. Перфекционисти – 100%

4. Семпли – едва ли има друг голям сайт с по-изчистен дизайн!

5. Работят много – Да!

6. Работят без да вдигат шум – Да!

7. В услуга на хората – Разбира се!

8. Анализират– перфектния инструмент за анализ на сайт е Google Analytics

9. Взискателни – Гугъл имат хиляди изисквания към уебмастърите, и постоянно измислят нови и нови.

10. Стремеж към самоусъвършенстване – Да, постоянно подобряват алгоритъма за търсене

11. Вършат черната работа, без да се оплакват – това в пълна сила важи за Гугъл.

12. Не можете без тях, когато става дума за работа – Отново да!

13. Подредени – 1000% да!

14. Обръщат внимание на детайлите – Да, дори на тези , за които не сте се сетили

Както виждате, има пълно съответствие между характеристиките на зодиакалния знак Дева и характеристиките на най-голямата търсачка.

Управител на знака Дева е планетата Меркурий – вестоносеца на боговете. В Интернет вестоносеца се нарича Гугъл.

Меркурий управлява информацията. В Интернет информацията се управлява от Гугъл.

Меркурий управлява търговията и рекламата – рекламата в Интернет, а оттам и търговията все повече зависят от Гугъл

Меркурий управлява посредниците – едва ли има по-добър посредник в Интернет от Гугъл

В хороскопа на Гугъл построен за 07.09.1998 г., планетата Меркурий попада в последния градус на знака Лъв, и се намира в съвпад с Regulus – най-ярката звезда от съзвездието Лъв, наричана някога “Звездата на кралете”.

Едва ли има спор, че в момента краля на Интернет е Google. При това неговото кралство все повече и повече се разширява, като поглъща (разбирай: купува) нови и нови “кралства”.

* Забележка: Има няколко дати, които се смятат за начало на Гугъл. От самата компания празнуват рождения си ден ту на 07.09, ту на 27.09. Ето какво е написано в google.com: “Google opened its doors in September 1998. The exact date when we celebrate our birthday has moved around over the years, depending on when people feel like having cake.”

Астрологичният анализ недвусмислено показва, че за рожден ден на Гугъл следва да се приеме датата 07.09.1998.

Условно може да се приеме датата 15.09.1997 (тогава е регистриран домейна google.com) за зачатие;

датата 07.09.1998 – за раждане;

датата 27.09.1998 – за кръщенето на Гугъл

Да разгледаме и позициите на другите планети в хороскопа на Гугъл.

Венера се намира в знака в последният градус на знака Лъв, в съвпад с Меркурий и звездата Регул. Венера символизира любовта и парите. Какво обича Гугъл – разбира се информацията (Меркурий) и популярността (Лъв). Откъде идват парите на Гугъл – разбира се от информацията (Меркурий)

Марс също се намира в знака на Лъв. Тази позиция говори за водене на борба за влияние и за надмощие на пазара за информация. Доминиране над конкурентите.

Луната намираща се в знака Овен говори за големи амбиции, желание за лидерска позиция в Интернет пространството, която обаче не се демонстрира явно. Тази позиция говори и за бързодействие и това е особено видно при извеждането на резултатите от търсенето с Гугъл.

Юпитер в знака Риби показва едно ненатрапливо присъствие на марката GOOGLE, което обаче води до пристрастяване към нея. За да разберете дали вие сте пристрастени към Гугъл, представете си за момент, че в продължение на една седмица имате достъп до Интернет, но нямата достъп до търсачката Google.

По интересно е да се види и какви са влиянията на транзитните планети до края на 2007 и през 2008г. върху хороскопа на Гугъл.

Транзитният Сатурн преминава през знака Дева, в който е Слънцето на Гугъл. Тази позиция ще доведе до повишено търсене на акциите на Гугъл, а оттам и до трайна тенденция на покачване на тяхната цена, която може да достигне до 1000$ за акция в края на 2008-ма. Слънчевият знак Дева в хороскопа на Гугъл говори за това, че в момента на излизането на акциите на компанията на фондовата борса, техният потенциал е бил значително подценен и в близките месеци и година, те ще донесат още значителни дивиденти на собствениците си.

Транзитният Юпитер ще достигне последните градуси на знака Стрелец и оттам ще направи хармоничен аспект тригон към Меркурий и Венера в хороскопа на Гугъл. Това донесе още слава и популярност на компанията, първо място в редица класации. През 2008 година Юпитер ще влезе в знака Козирог и оттам ще направи отново тригон, но този път към Слънцето на Гугъл, намиращо се в знака Дева. Може да очакваме Google да закупи нови печеливши сайтове, подобни на YouTube, Doubleclick.

Плутон също ще направи тригон към Меркурий в картата на Гугъл, което говори за нарастващо влияние и мощ на компанията, опит за доминиране на Интернет пространството. Както разбира се и нарастване на приходите от реклама и печалбите на собствениците.

В заключение: фирмите са толкова подвластни на циклите на планетите, колкото и хората. Правилният избор на дата на учредяване на една фирма или сайт е един от най-важните фактори, които определят тяхното бъдещо развитие и успех.

Кирил Стойчев
www.astrohoroscope.info

Тагове: , ,

1 Коментар

  1. много благодаря за това с джон кехоу

Коментирай