Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Астрологията в света на парите

При Астрологията има един много характерен момент – вре си носа навсякъде. Нейните всеобхватност и многостранно приложение са често трудни за осъзнаване и осмисляне. Но, така или иначе, тя има приложение във всяка област на живота, представлява универсален език, на който може да се преведе всеки аспект на нашия бит и природа.

Астрологията може да е незаменим наш помощник и в сферата на бизнеса. Много е трудно в подобна статия да не се цитират думите на Дж. П. Морган – “Всеки може да стане милионер, но за да станеш милиардер ти трябва астролог.”

В света на парите също има различни нюанси. Има икономическа Астрология. Има и финансова Астрология, която най-вече е свързана с играта на борсата, определяне тренда, цените на акциите и т.н. В този случай се търсят астрологични закономерности при движението на цената на акциите. Взимат се под внимание картата в момента на началното публично предлагане на фирмата, т.е в момента когато излиза на борсата. Освен това трябва да се вземе предвид и картата на самата фирма, когато е била регистрирана, както и предмета на дейност.
В така нашумелият Форекс (валутна търговия), финансовата Астрология също може да каже своята дума. Но там факторите и играчите са прекалено много, и търсенето на закономерности представлява доста сложна астрологична задача.
Разбира се, финансовата Астрология изисква много специализирани познания от света на инвестициите и пазарите.

Бизнес Астрологията се грижи за живота и съдбата на отделната фирма. Картата на фирмата се построява за времето и мястото на нейното раждане, или регистрация, както се казва обикновено. Тук отново важно значение има предметът на дейност на фирмата, спецификите и пазарите, на които ще оперира. В нейната динамика, картата може да ни помогне за избиране на подходящо време за всички важни договори, сделки, инвестиции и кредити. За съжаление, сложността и скоростта на днешния бизнес, не винаги позволяват фирмата да планира и съобразява всички свои ходове с повелята на звездите.
Друго важно приложение на бизнес астрологията е за така съществения за всяка фирма човешки капитал. Иначе казано – за хората.

Как да намеря подходящ човек? Какво да търся? Ще се справи ли със задачите си? Ще се сработи ли с екипа си? Ще бъде ли лоялен? Как да намаля интригите? Как да мотивирам хората си? Този пък какво иска?…

Тези и ред други въпроси минават през главата на днешния мениджър. Отдел „Човешки ресурси” също не е пощаден. Тук Астрологията отново идва на помощ – съвместимост с тип работа, със сферата на дейност, с останалите от екипа. Желани качества, а защо не и недостатъци.
Разбира се, основен недостатък е, че не е прието да хората да попълват в CV- то си час на раждане, но една космограма на база на останалите данни би била полезна.

4 Коментара

 1. Чудесна статия! Моите поздравления за автора!

  Апостол Апостолов
  http://www.Pisaeto.com

 2. това се пише във форумите за “прочутия” доктор апостолов:
  “ти си клиничен случай брат ми. Даже Бог не е казвал, че е всичко. А аз сериозно четох твоя прогноза която не се е сбъднала на 100% и про това преписана от програма соларен хороскоп я продаваш за скромните 150лв. аз те поздравявам , че намираш будали да ти плащат”

 3. кристалното кълбо на мага апостолов много се е замъглило-стареца вече нищо не познава:))))).той и преди не познаваше но това е друга тема:)))))

 4. http://www.ludipari.com
  This page is parked free, courtesy of CBox.biz Hosting and Domain Names
  коментара е излишен факт е че “богатия и заможен” апостолов не може да си плати домейна.

Коментирай