Богатство.net

Истинското богатство е вътре в теб

Астрологични афоризми за богатството

богатствоСтатиите по тази тема, които се отнасят до богатството в хороскопа, показват как да се разкрият цялостните материални условия в живота.

Но как да се спечелят повече пари – това е истински интересното!

Със сигурност ние, като астролози, сме в привилегирована позиция. Като действаме при благоприятни планетарни конфигурации, не можем ли да намалим бремето от злощастната „зестра” на Сатурн във 2 дом? Или да подсилим още повече лекотата, която Юпитер в съвпад с Парс Фортуна ни залива с късмет? За тези, които не губят надежда, тук са най-добрите съвети как небесата да се впрегнат за вашия финансов напредък чрез елективните карти:

КОГА ДА СЕ ИСКА ЗАЕМ:

В елективните карти Асцендентът и неговият господар означават този, който иска заем, а 7 дом и неговият господар означават заемодателя. Опитайте се да дeйствате тогава, когато между тях има добър аспект или приятелско приемане.

Подсилете господаря на 2 дом, неговия диспозитор и куспидата на 2 дом. Помнете, това се отнася и до елективната карта, и до рождената ви карта.

Луната трябва да намалява по светлина, и е за предпочитане да е в Лъв, Скорпион, Стрелец, Водолей или Риби. Проверете да не е наранена от Марс или Сатурн. Марс ще доведе до проблеми, болка или дори гняв, а Сатурн до забавяне, фрустрации и разочарования.

Юпитер, основният сигнификатор на богатството, трябва да е добре поставен (разположен). Юпитер или Венера – за предпочитане и двете планети – трябва да аспектират Асцендента или Луната.

Според традицията не е безопасно да се вземат или дават пари назаем, когато Луната е в първия градус на Близнаци, Лъв или Стрелец, или когато тези градуси са на Асцендента. Смята се, че в резултат ще настъпят проблеми и неудобства.

Ако трябва да вземете пари назаем поверително и желаете това да остане в тайна, действайте тогава, когато Луната е под лъчите на Слънцето и се движи към благоприятен аспект с добротворците. Проверете да е извън Виа Комбуста (15° Везни – 15° Скорпион) и да не е в съвпад с възлите.

Ако имате нужда от дългосрочен заем, разположете ъглите, Луната и господаря на 2 дом в неподвижни знаци, свободни от пречки (препятствия). Ако искате да върнете бързо заема, ги поставете в кардинални знаци.

КОГА ДА СЕ КУПУВА И ПРОДАВА НА СМЕТКА:

В елективните карти 1 дом и неговият господар означават купувача, а 7 дом и неговия господар – продавача. 10 дом и неговия господар означават цената. 4 дом и неговия господар, както и Луната, означават стоката, която ще се купува или продава.

Използвайте и планетата, от която се отделя Луната като основен вторичен сигнификатор на продавача и планетата, към която Луната се движи/с апликиращ аспект/ – като основен вторичен сигнификатор на купувача. Ако Луната се отделя от добротворна планета и се движи към злотворна, купувачът печели. Винаги е добре да се купува, когато Луната се отделя от злотворна и се движи към добротворна планета.

В полза на купувача е Луната да е в Асцендента, въпреки че това като цяло е неблагоприятна позиция на Луната в елективните карти.

Важно е да се подсили владетелят на 2 дом, Парс Фортуна и добротворните планети. Търсете силен 11 дом, който носи печалби, и благоприятен Меркурий, естествения господар на покупките и продажбите.

Най-добре е да се ПРОДАВА, когато Луната е в Телец, Рак, Дева или Риби, и е ненаранена, отделяща се от добротворците и аспектираща (но не в съвпад) със злосторците. При никакви обстоятелства не купувайте в такъв момент.

КОГА ДА СИ ВЪЗСТАНОВИТЕ ДЪЛЖИМИ ПАРИ:

Подсилете Юпитер и господаря на наталния Асцендент. Изберете време, когато елективният Асцендент и неговият господар са силни и господарят на 8 дом е в добър аспект към господаря на Асцендента или 2 дом. Също така е добре ако господарят на Асцендента и на 2 дом са в рецепсия по трон.

КОГА ДА СЕ НАПРАВИ ЗАВЕЩАНИЕ:

Изберете време, когато Асцендентът, неговият владетел и Луната са в постоянни знаци. Ако те са в кардинални знаци, твърде вероятно е, Завещанието да бъде променено, оспорено или преработено по някакъв начин. Ако искате разпоредбите ви да имат тежест, Луната трябва да е растяща и да забавя движението си.

Вашият наследник ще спечели най-много, ако подсилите куспидата на 8 дом и се уверите, че тя формира добър аспект с Юпитер или Венера и Луната. Ако е възможно направете рецепсия между господаря на 8 дом и господаря на 2 дом или Асцендента. Още по-добре е да поставите господаря на 8 дом във 2 дом и господаря на 2 дом в 8 дом.

Дебора Холдинг

Източник : http://bulastro.com/index.php?option=com_content&task=view&id=137Тагове: , ,

Коментирай